Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Reisleiden, een vak apart!

Reizen begeleiden bij Beter Uit doe je niet zomaar. Uiteraard is elke reisleider een gepassioneerd reiziger die zijn deelnemers graag meeneemt op reis en de mooiste plaatsjes, stadjes en bezienswaardigheden wil laten zien, maar ook vertelt over de achtergronden en de geschiedenis. De reisleiders bij Beter Uit gaan nog een stapje verder. Als visitekaartje van Beter Uit zorgen zij dat elke reis een belevenis wordt binnen de sfeer die past bij Beter Uit boordevol ontspanning, ontmoeting en bemoediging. Onze 125 reisleiders staan klaar om met u een onvergetelijke reis te maken.

Altena, John PAS 2018
John Altena

Graag stel ik mezelf aan jullie voor! Ik ben John Altena. Ik woon in Genemuiden. Ik ben getrouwd met Margriet en wij hebben 2 kinderen: zoon Jonathan en dochter Noah. In het dagelijks leven ben ik Technisch Specialist bij een grote E-Bike Fabrikant/Leverancier.


Mijn grootste hobby is reizen en ik vind het daarom ook heel leuk om reisleider te zijn. Tijdens deze reizen wil ik me graag inzetten om jou en alle ander deelnemers een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
Het is leuk om met een groep op reis te gaan en het met elkaar leuk en gezellig te maken, nieuwe mensen te leren kennen en leuke dingen te ondernemen!


Inmiddels heb ik een aantal reizen mogen leiden. Als ik aan deze reizen terug denk, denk ik aan schitterend weer, mooie stranden, diepblauwe zee, rijden in een jeep door de prachtige natuur, sfeervolle dorpjes met een rijke cultuur en een vriendelijke bevolking. Maar nu vergeet ik eigenlijk het belangrijkste: de sfeer van de Beter Uit groep! Door Beter Uit krijg je er heel veel nieuwe vrienden bij en samen maak je de vakantie tot een top-vakantie. Overdag ga je als groep relaxen op het strand of je gaat op excursie en dan beleef je natuurlijk de leukste dingen. ’s Avonds ga je als groep uit eten en daarna meestal nog gezellig met elkaar iets drinken.
Ik vind het waardevol om samen stil te staan bij de dingen die ons bezighouden en om tijd vrij te maken voor onze relatie met God. Dit laatste wil ik vorm geven door iedere dag gezamenlijk af te sluiten en door op zondag samen na te denken over een gedeelte uit de Bijbel en eventueel een kerkdienst te bezoeken. Ik vind dit ook altijd mooie momenten in de vakantie.
Het mooie van Beter Uit vind ik dat je ook na de vakantie nog contact houdt met je vakantievrienden. Heb jij deze zomer ook zin in een vakantie met een mix van zon, zee en cultuur met een leuke Beter Uit groep? Ga dan gezellig met mij mee en ik zou het leuk vinden om deze zomer ook jouw reisleider te zijn.

Baan, Marten PAS 2016
Marten Baan

Ik ben Marten Baan, woonachtig in Ede, getrouwd met Jannie en samen hebben we 2 kinderen mogen ontvangen. In het dagelijks leven ben ik belastingadviseur en in mijn vrije tijd mag ik graag korfballen, mountainbiken, hiken in de bergen, schaatsen, skiën en reizen (leiden)!

 

Al jaren leid ik met heel veel plezier reizen voor Beter Uit. Samen eropuit trekken, relaxen of juist actief bezig zijn. Plezier maken. Genieten van het land, de natuur, de mensen, of de cultuur. Maar ook samen rond de Bijbel ervaren wat ons bindt en ervaren Wie ons zoekt en Wie van ons houdt. Dat alles maakt reizen met Beter Uit zo aantrekkelijk. Ga mee en beleef het zelf ook!

Baan, Jannie 5
Jannie Baan-Stokking

Mijn naam is Jannie Baan. Vanaf 1991 ben ik als reisleidster bij Beter-uit betrokken. Dat is niet voor niets een hele lange tijd. De eerste reis was nog samen met Marten mijn man, maar al snel ging ik er “alleen” op uit. Zowel zomer- als winterreizen zijn de revue gepasseerd. Alles heeft zijn eigen charme. Een voorkeur voor een land heb ik dan ook niet echt, want de schoonheid zit in ieder land. 
Beter-uit geeft onderlinge erkenning, veel gezelligheid, fijne contacten en heel veel mooie vakantie momenten. Dat geeft veel motivatie en het blijft een leuke uitdaging om het iedereen naar de zin te maken.

Bakker, Guido
Guido Bakker

Hee reiziger,

 

Leuk dat jij gekozen hebt voor de reis naar Kroatië met Beter-uit. Nog een aantal weken en we kunnen gaan genieten van het lekkere weer, de gezelligheid met elkaar, de avontuurlijke activiteiten en nog veel meer dingen waar je nu nog even van mag dromen.

 

Ik ben Guido Bakker (22) en woon in Zwijndrecht. Ik ben een jaartje geleden afgestudeerd en sta nu elke dag voor de klas op het Driestar College in Gouda als docent Nederlands. Dat betekent dat ik genoeg vakanties heb om mijn hobby uit te voeren: reizen. Naast reizen en lesgeven ben ik vooral te vinden op het voetbalveld en bij mijn vrienden.

 

Ik hou van veel gezelligheid en vind het leuk om mensen te leren kennen. Goede gesprekken, activiteiten organiseren/doen, terrasjes pakken en chillen met elkaar zijn dingen die ik erg leuk vind. Laat nu precies dit alles in deze vakantie naar Kroatië Porec zitten. Samen met jou en de andere reizigers heb ik erg veel zin in deze reis.

 

Tot dan!

 

Guido

Balfoort, Ruben PAS 2018
Ruben Balfoort

Ha!

Aanstaande zomer hoop ik met jullie op vakantie te gaan naar Poreč. Heel tof natuurlijk!

Eerst iets over mezelf: ik ben Ruben Balfoort, 24 jaar oud. Dit jaar ben ik afgestudeerd van mijn studie Bedrijfskunde/Marketing in Groningen waardoor ik net student af ben. Ik woon nog wel steeds op kamers in Groningen omdat het gewoon een erg leuke stad is! Naast studeren houd ik erg van het spelen van een potje tennis en voetbal, het kijken van een goede film en van gezelligheid. Daarnaast vind ik reizen fantastisch: het is heerlijk om steeds meer van de wereld te ontdekken. Daarom heb ik ook erg veel zin in de reis naar Kroatië met jullie.

Ik hoop dat we samen een gave tijd gaan beleven en zie er naar uit om jullie aan een mooie vakantie te helpen!

Ballegooijen, David van 2
David van Ballegooijen

Fijn dat u belangstelling toont voor een reis van Beter uit.

 

Graag stel ik mij dan in het kort aan u voor.

Ik ben David van Ballegooijen, inmiddels 70 jaar en woon al sinds 1974 in Zeist. Ik ben getrouwd met Maddie en onze twee kinderen (zoon en dochter) zijn getrouwd en wij hebben 6 kleinkinderen. Op dit moment geniet ik van mijn pensioen. Lange tijd werkte ik bij de politie en de laatste 15 jaar bij het Openbaar Ministerie in Utrecht waar ik mij bezig hield met het vervolgen van strafzaken.

 

In 1998 ben ik begonnen met het leiden van reizen. Vanaf die periode heb ik al aardig wat vlieg- boot en busreizen gedaan, zoals naar Israël, Jordanië, Egypte, en veel landen en eilanden rondom de Middellandse Zee. Busreizen naar veel Europese landen zoals Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Hongarije, Slovenië enz.

 

In januari en april 2020 hoop ik een drieweekse reis te leiden naar het mooie Almuñécar, gelegen aan de Costa Tropical in Zuid Spanje. Een prachtig gebied met vele wandel en excursiemogelijkheden. De bootreizen van Beter uit doe ik samen met mijn vrouw.

 

Het leiden van reizen blijft een uitdaging en ook de ontmoeting van mensen die je daarvoor nog niet kende zijn waardevol.

 

Bij Beter uit voel ik mij thuis, ook vanwege de christelijke identiteit van de organisatie. Je ontmoet medereizigers uit diverse geloofsgemeen-schappen en er ontstaan vaak boeiende gesprekken over tal van onderwerpen. Ook de humor, het groepsgevoel en saamhorigheid spreekt mij zeer aan.

 

Ik hoop met u dan ook een mooie reis te mogen maken, want bij Beter uit zit u in ieder geval goed!

Ballegooijen-van Tilborg, Maddie van 1
Maddie van Ballegooijen-van Tilborg

Graag wil ik mij aan u voorstellen:

Mijn naam is Maddie van Ballegooijen en al bijna 44 jaar getrouwd met David. Wij hebben twee kinderen die getrouwd zijn en 6 kleinkinderen waar we trots op zijn en veel plezier aan beleven.

Samen met David heb ik al vele reizen voor Beter uit gedaan. We genieten van het groepsgebeuren en vullen elkaar goed aan. Nu er wat meer vrije tijd is, gaan we graag op reis.

Ook ervaren wij het als een voorrecht om samen met anderen, diverse landen en culturen te leren kennen en waarderen. We houden van afwisseling en kiezen daarom voor zowel bus-, vlieg- en bootreizen.

Graag zien we elkaar terug op een van deze reizen.

Beekman, Joost 9
Joost Beekman

Vakantie is heerlijk. Lekker er even tussenuit. Geen stress en geen verplichtingen. Een tijd van ontspannen, genieten en nieuwe contacten en ervaringen opdoen. Tijd voor jezelf, tijd voor anderen, tijd voor God.Voor zo’n vakantie ben je op het goede adres bij Beter-uit en ik mag 1 van hun reisleiders zijn! Voor deze reis ben ik dat dus!
Ik ben Joost Beekman, geboren in 1983 en woonachtig in ’s Heer Arendskerke. In het dagelijks leven sta ik met veel plezier voor de klas op een basisschool in het prachtige Zeeland en verder werk ik als restaurant manager in de horeca.Ik ga graag met mensen om, hou van ontdekken, verschillende culturen, onverwachte situaties, een goed gesprek en gezelligheid! Ik vind het een uitdaging om een goede en mooie reis te organiseren en om er samen met jou een leuke, boeiende en gezellige vakantie van te maken.Hartelijke groet en wie weet tot ziens!

Berg, Marieke van den 2
Marieke van den Berg

MHee vakantieganger!

Wat onwijs leuk dat jij misschien wel meegaat naar Porec. Heerlijk genieten van het mooie weer, de excursies en bovenal heel veel gezelligheid! Ik ben Marieke van den Berg en ben 23 jaar oud. Ik woon op kamers in Leiden, waar ik student bestuurskunde ben. Daarnaast loop ik stage bij het CDA en ben ik kringleider bij NSL, mijn studentenvereniging. Er is genoeg tijd voor een lange zomervakantie, daarom ga ik graag twee weken naar Porec om jullie reisleider te zijn!  Een van mijn hobby's is dan ook reizen en zoveel mogelijk zien. Zowel natuur, cultuur als avontuur. Het lijkt me super om met jullie het avontuur in Porec aan te gaan!

In 2016 ben ik vijf weken in Spanje geweest als reisleider, wat een geweldige ervaring was. Lachen, goede gesprekken, veel zon en ook discussies over geloof. Het kan allemaal op je vakantie. ;-) Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om voor jullie een gave vakantie neer te zetten vol met plezier, gezelligheid, goede gesprekken, vette excursies en veel tijd om te chillen.

Tot in de zomer!

Berkenbos, Hans PAS 2018
Hans Berkenbos

Reizen leiden met passie 

 

Reisleider zijn voor Beter-uit betekent voor mij ‘reizen leiden met passie’. Het is voor mij de ideale combinatie van dingen die ik leuk vind om te doen: reizen, landen ontdekken, omgaan met groepen mensen en samen stil staan bij Gods boodschap voor ons leven. Boeiend. Zeker wanneer je beseft dat je vaak met een groep onbekende (jonge) mensen op reis gaat en aan het einde van de reis als een hechte groep terug mag keren. Samen de landen ontdekken, leuke eettentjes vinden, veel activiteiten ondernemen en toch tot rust komen zijn voor mij de ingrediënten van een perfecte vakantie. Daar wil ik altijd voor gaan, samen met de deelnemers die recht hebben op de beste vakantie die zij zich maar kunnen wensen. 
Ik ben in 1993 begonnen met het leiden van reizen en heb inmiddels heel wat reizen achter mijn naam staan. Ik heb een voorliefde voor het Midden-Oosten en heb een aantal keren de prachtige rondreis door Egypte mogen maken. Ook ben ik enkele keren in Israël geweest. Twee landen die regelmatig het nieuws halen en waar veel gebeurt en gebeurd is. Ook de temperatuur vind ik een prettige bijkomstigheid. 
Maar ook Afrika of Midden-Amerikaanse gebieden als Costa Rica en Suriname hebben boeiende en uitdagende vakantie-ervaringen opgeleverd. Wat te denken van wandelen aan de voet van een vulkaan die natuurlijk net tot uitbarsting komt als wij weer op Schiphol geland zijn. Of oog in oog staan met de machtigste wilde dieren die je maar op de vlakten in Kenia of Tanzania tegen kunt komen. Kan het mooier? 
Dat ik mij bij Beter-uit thuis voel mag ook wel blijken dat ik ook alle campings van onze organisatie met mijn gezin bezocht heb. Ideaal om zelf ook eens een heerlijke vakantie te hebben. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief