Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorbereiding op een reis (5)
De reisleiders van Beter Uit
ons aanbod

Reisleiden, een vak apart!

Reizen begeleiden bij Beter Uit doe je niet zomaar. Uiteraard is elke reisleider een gepassioneerd reiziger die zijn deelnemers graag meeneemt op reis en de mooiste plaatsjes, stadjes en bezienswaardigheden wil laten zien, maar ook vertelt over de achtergronden en de geschiedenis. De reisleiders bij Beter Uit gaan nog een stapje verder. Als visitekaartje van Beter Uit zorgen zij dat elke reis een belevenis wordt binnen de sfeer die past bij Beter-uit boordevol ontspanning, ontmoeting en bemoediging. Onze 200 reisleiders staan klaar om met u een onvergetelijke reis te maken.

Mheen, Aalt van de PAS 2018
Aalt van de Mheen

Graag wil ik me als reisleider aan u voorstellen. 
Mijn naam is Aalt v.d. Mheen, 61 jaar en getrouwd met Karina. Meestal gaat ze als deelneemster ook mee te op reis. 
We wonen in Veenendaal. In het dagelijks leven ben ik directeur van een basisschool. 
Door mijn werk op school en activiteiten in de kerk speelt het omgaan met mensen een belangrijk rol. Ik hoop bij te dragen aan een prettige vakantie voor iedereen. 
Op vakantie gaan verveelt niet gauw; elk landschap boeit me en doet me genieten van Gods Schepping. 
De reizen van Beter-uit spreken me niet alleen aan vanwege de organisatie of de excursies, maar ook vooral door de ontmoeting met mede-christenen. Het is goed om in de vakantie samen na te denken over God en Zijn Woord voor ons. 
Vakantie is recreatie, herschepping. 
In het verleden heb ik veel jongerenreizen geleid en de laatste jaren reizen voor alle leeftijden. Ik heb geen voorkeursland maar Israël en Noorwegen springen er voor mij wel uit. 

Boer, Aart de PAS 2018
Aart de Boer

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Ik ben Aart de Boer. Geboren in 1954 in Nunspeet op de Veluwe en ik woon nu al jaren in Bruchem, een prachtig dorpje in het land van Maas en Waal . Op 27 jarige leeftijd werd ik daar hoofd der school, zoals dat toen nog heette. Inmiddels ben ik meerschools directeur van 2 basisscholen nl. van de Bron in Bruchem en de Rank in Kerkwijk. Dit is een hele drukke baan, zodat ik niet zoveel tijd meer overhoud voor andere dingen, maar voor reizen maak ik graag een uitzondering. 

 

Ik ben getrouwd met Gerrie en samen hebben we 5 dochters gekregen. Sinds het huwelijk van 2 dochters zijn we ook in het rijke bezit van 2 schoonzoons en 5 kleinkinderen. 

 

Elk jaar maak ik 1 of 2 reizen. Vanwege mijn beroep zult u mij alleen maar in de schoolvakanties tegenkomen. Ik heb al heel wat reizen voor Beter-uit mogen begeleiden naar allerlei landen in Europa. Mijn lievelingsland is Noorwegen geworden, waar ik voor deze reisorganisatie al vele keren geweest ben. Ook in landen zoals Oostenrijk en Zwitserland kom ik altijd heel graag. 

 

Ik houd van reizen !! Ik vind het heerlijk om met allerlei mensen op pad te gaan. De mensen een heerlijke vakantie te bezorgen. Dingen te organiseren en te regelen. Ik geniet dan evenveel als de deelnemers zelf genieten.

 

Daarnaast is Beter-uit een christelijke reisorganisatie. Samen genieten van Gods prachtige schepping, waar je ook ben! Samen genieten van Gods woord tijdens de avondsluitingen en samen zingen! Dat geeft een extra dimensie aan een vakantiereis met Beter-uit.

 

Ik ontmoet u graag op 1 van mijn reizen.

Verbaan, Adrie 3
Adrie Verbaan

Ik zal mij even voorstellen, Adrie Verbaan en 56 jaar (jong ;-) na jarenlang als teamleider bij de gemeente te hebben gewerkt, ben ik nu weer aan het werk binnen de hulpverlening waar mijn hart ligt. Naast een drukke baan en een mooi gezinsleven heb ik één grote hobby. Wat dat is laat zich misschien wel raden .....dat is reizen. Ooit een opleiding gevolgd om in de reiswereld te gaan werken maar dat is er nooit van gekomen.

Als het even kan zijn mijn vrouw en ik op stap, soms dicht bij huis en soms verder weg. Bergen, zee en cultuur snuiven. De bergen zijn ons tweede thuis omdat we voor mijn werk jarenlang hoog in de Alpen hebben gewoond. De laatste vakanties waren Sardinië, Marokko en Sauerland. Maar ook de Limburgse heuvels en de zee zijn favoriet, deze laatste ligt bij ons om de hoek, dat is dus makkelijk. Voor Beter Uit ben ik onder andere naar Griekenland, Oostenrijk, Portugal en Israël geweest. Eigenlijk allemaal fantastische reizen met leuke groepen.

Ik maak dan met plezier lange dagen omdat ik vind dat iedereen het optimaal naar zijn zin moet hebben en daar moet je als reisleider het nodige voor doen. Volgens mij is dat nog gelukt ook en dat is zeker de investering waard. Er zijn van twee reizen zelfs reünies geweest. In 2018 staat mijn derde Israël reis op het programma. Waarom al de derde keer? Dat is niet in een paar woorden uit te leggen, het is een ontzettend mooi en interessant land met een geweldige Bijbelse geschiedenis. Ik vind het echt een aanrader, zelfs voor meer dan één keer :-)

Vente, Albert
Albert Vente

Ik ben Albert Vente en kom uit Bergambacht. Een aantal jaren geleden ben ik zelf met Beter Uit mee op reis geweest, en dit was een super vette vakantie! Veel gelachen, in de zon gelegen en nieuwe mensen leren kennen. Tegenwoordig sta ik voor de klas als gymdocent, en daarom heb ik in de zomervakantie lekker wat weken vrij. Vandaar dat ik dacht: "Hoe vet is het om nu zelf reisleider te zijn, en samen met een stel enthousiaste jongeren een super leuke vakantie te gaan beleven!". Ik heb er onwijs veel zin in, en we gaan er een onvergetelijke vakantie van maken!

Tot snel!

Montens, An 1
An Montens

Ja, hier zie je me dus: ik ben An Montens en woon in België. Tijdens het dagelijkse leven sta ik voor de klas in het LOM - onderwijs zoals jullie het noemen. Dat doe ik al 34 jaar. Samen met anderen dingen beleven is al steeds een uitdaging geweest. Ik ben lid van een Brugs muziekkorps en speel er tenorsax. Ik ga graag skiën en kan met mijn man, 4 kinderen en 8 kleinkinderen mijn vrije tijd wel vullen. Toch kreeg Beter-uit eens een speciale invulling: samen met anderen op weg om de parels die God voor ieder van ons heeft weggelegd vinden en willen zien op ons levenspad. Tijdens elke reis worden van die parels door reisgezellen gevonden of ontworpen. Een rode draad door elke reis die ons allen samenbrengt tot een groep waardevolle, mooie mensen.

Tigelaar, Andries 4
Andries Tigelaar

Ook zo’n zin om op reis te gaan?! Net iets meer van de wereld zien… Andere mensen ontmoeten? Lekker actief of gewoon relaxed in de zon? Volgens mij heb ik je al helemaal enthousiast gemaakt om mee te gaan op reis! Ik stel me alvast voor… Hey hoi! ik ben Andries, 34 jaar en wonend in het noorden van het land. Als ik niet werk ben ik verwoed lezer, wintersporter en een klein beetje fotograaf.
Beter-uit vakanties vind ik altijd top! Vanwege de gezelligheid, leuke mensen en het avontuur. Maar, ook om als christenen op pad te gaan en te zien dat God prachtige dingen heeft gemaakt.
Kortom: Wie gaat er mee om er een onvergetelijke vakantie te maken!?
Adios!

Samsom, Anke PAS 2018
Anke Samsom-van den Berg

Informatie over deze reisleidster volgt z.s.m.

Dubbeldam-den Nederlanden, Anne Ruth PAS 2016
Anne Ruth Dubbeldam-den Nederlanden

Yes! Bijna weer zomer... Ook al weer zin in een heerlijke vakantie? 

Wij wel! 
Wij zijn Anne Ruth en Sebas, wonen samen in Houten! Getrouwd en wel, zo'n twee jaar geleden. Bij elkaar opgeteld zijn we 50 jaar;) Anne Ruth studeert voor doventolk en Sebas werkt in de hulpverlening. 
We houden erg van gezelligheid, dingen ondernemen, mensen, mooi weer, strand, lekker eten, drankjes drinken op het terras, spelletjes. Eigenlijk alles wat bij vakantie hoort;) Sebas is gek van sport en spel. Anne Ruth houdt erg van creatieve dingen en gezelligheid. 
We maken ons debuut als reisleider en hopen met een gave groep mensen Rimini te ontdekken en echt de vakantie te VIEREN! 
We zijn samen als deelnemers al eens met Beter-uit mee geweest naar Rhodos, dat was onvergetelijk. 
Schrijf je dus nu in voor de reis naar Rimini om met ons te gaan genieten van het vakantieleven in Italiaanse sferen; mooie stranden, heerlijke pizza's, gave tripjes en gezellige late avondjes! 

Succes nog even met school/werkjaar en we zien jullie van de zomer! 

Werken, Anne van de 1
Anne van de Werken

Mijn naam is Anne van de Werken, 55 jaar en getrouwd met Barbara. Ik ben sinds 1992 reisleider bij Beter-uit en ga nog steeds met plezier met de groepen op pad. Mijn interesse is ook in het reizen gelegen. Buiten de reizen, die ik voor Beter-uit doe, ga ik ieder jaar samen met Barbara ook andere landen bezoeken, zoals Canada, Brazilië, Curaçao, Roemenië, Kroatië, Spanje en andere landen. Het bijzondere is eigenlijk, dat ik op school in het geheel geen interesse had in Aardrijkskunde, Geschiedenis en vreemde talen. Dat is nu eigenlijk het tegenovergestelde.
Het mooie van de groepen bij Beter-uit vind ik, dat de deelnemers veelal uit verschillende gezindten komen en dat daarvan tijdens de reizen alleen maar positieve energie vrijkomt. Wij laten elkaar in onze waarden en gaan met elkaar het gesprek aan. Vaak zijn deze gesprekken (bijv. op een terrasje) heel waardevol.
Als ik met een groep op pad ga, dan wil ik graag zoveel mogelijk van het land laten zien. Natuurlijk houd ik mij aan de beschrijving van de gids, maar daar waar mogelijk probeer ik er altijd iets extra’s bij te doen. In veel gevallen, zeker bij verre reizen, kom je niet zo gauw meer in dat land terug.
Ik hoop dan ook, dat we weer een fijne reis mogen doen, maar bovenal, dat de Grote Reisleider met ons meegaat. Dan alleen kan het een fijne en goede reis worden.
Tot ziens!

Boersma, Annelies PAS 2018
Annelies Boersma-Bouman

Het is nu nog winter en ijskoud in ons land maar ik hoop jullie op een van de mooie zomer reizen van Beter-uit te ontmoeten en jullie reisleidster te zijn. Daarom zal ik mezelf even aan jullie voorstellen. Ik hou van nieuwe uitdagingen en één daarvan is nieuwe mensen ontmoeten en samen een bijzondere vakantie beleven. 
Reizen is een grote passie van me. Ik vind het heerlijk om andere culturen te leren kennen, adembenemende natuur te zien en het vrije vakantie gevoel te ervaren. 
Daarnaast vind ik het leuk om actief en sportief te zijn tijdens mijn vakantie. Zo geniet ik in de winter graag van de wintersport, het ijs, de kou, de bergen en de sneeuw. En in de zomer van het strand, de zee, varen met een boot, waterskien en snorkelen. 
Tijdens mijn reizen heb ik veel mooie steden in Europa mogen bezoeken zoals Londen, Parijs en Praag met o.a haar prachtige Praagse burcht. Maar ook landen als Malta, Kroatië, Italië zijn allemaal parels in de Middellandse zee met elk hun eigen bijzondere deel van deze zee en kust. 
Ik heb het geluk dat ik mijn werk en gezin met het mooie en inspirerende werk van een reisleidster kan combineren. Mijn hart ligt bij korte reizen waarin veel te zien en te beleven is. 
Ik hoop met mijn enthousiasme en vrolijkheid voor jullie klaar te staan, zodat je ongestoord van een prachtige reis kunt genieten. 
Ik ben benieuwd wie er dit jaar weer meegaan en wens je alvast heel veel plezier bij alle voorbereidingen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief