Kroatië: populair vakantieland

Kroatië wordt terecht steeds populairder als vakantieland. De zon schijnt er bijna altijd, de temperatuur is heerlijk en er is veel te zien en te beleven. Volop watersportactiviteiten, genieten van het strand of erop uit om de prachtige natuur te ontdekken. Zeker de meren van Plitvice zijn een must see. Kortom, meer dan genoeg redenen eens een vakantie te boeken bij Beter Uit!

Informatie over Kroatië

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta
kr.

Het huidige Kroatië bestaat pas sinds 1992. In dat jaar werd het zelfstandig. Tot die tijd maakte het deel uit van Joegoslavië, waarvan onder meer Servië en Slovenië deel uitmaakten. De geschiedenis gaat veel verder terug en overal zijn sporen van lang geleden terug te vinden. Aan de kust zijn volop Italiaanse invloeden te vinden, maar ook Romeinen, Turken en Oostenrijkers hebben hun stempel op het land gedrukt. In 2013 werd Kroatië het 27ste en vooralsnog laatste lid van de EU.

Kroatië heeft een lange kust langs de Adriatische Zee. Vooral het schiereiland Istrië is in trek bij toeristen. Landgrenzen zijn er met Italië, Slovenië en Hongarije. Behalve de kust is ook het binnenland de moeite waard: pittoreske dorpjes, historische steden, uitgestrekte bossen, heuvels en bergen bepalen het landschap. Kroatië is rijk aan meren, waarvan de Plitvicemeren verreweg de bekendste zijn. Voor de kust liggen maar liefst 1185 eilanden, waarvan er 66 bewoond zijn.