Italië, een ontdekkingsreis

Italië is het land vol cultuur en geschiedenis, heerlijk eten, liefde voor mooie dingen en een zeer afwisselend landschap. Bergen, dalen, meren, een prachtige kust, verstilde dorpjes en boeiende steden maken het plaatsje compleet. Dit alles maakt Italië tot zo’n populaire vakantiebestemming. Ga met Beter Uit naar dit unieke land. Wat is er fijner dan samen met mede christenen op vakantie te gaan en al dit prachtigs met elkaar te ontdekken en te beleven?

Informatie over Italië

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Italië, of de Republiek Italië is een langgerekt land in Zuid-Europa. Alleen het noorden heeft landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Verder wordt Italië alleen omgeven door water. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en nog ruim 3000 eilandjes maken ook deel uit van Italië. Binnen de grenzen van Italië liggen nog twee zelfstandige ministaatjes, San Marino en Vaticaanstad.
In het noorden bepalen hoge bergen van de Alpen en Dolomieten het landschap. Van noord naar zuid wordt Italië zo ongeveer in tweeën gedeeld door de Apennijnen. Het is dan ook een land met veel heuvels en bergen. De grootste laagvlakte, de Povlakte, ligt in het noorden. Dit is ook het economische hart van het land. Doordat een groot deel aan zee ligt, heeft Italië een kustlijn van ruim 7500 km en zijn er vele brede zandstranden, waar de bevolking en de toerist graag vertoeven. Naast al deze afwisseling landschappen met vaak prachtige natuur is Italië ook de bestemming om cultuur te snuiven. Overal in het land liggen monumenten en bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen, de middeleeuwen en Renaissance. De talrijke historische en nog altijd bruisende steden als Rome, Florence, Venetië maken het plaatje compleet. Met 55 vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat Italië samen met China op de eerste plaats.