Verrassend vakantieland

Duitsland is één van de populairste Europese vakantiebestemmingen. Voor ons is het zo dichtbij, maar toch verschilt het enorm van Nederland. Soms lijkt het landschap op dat van ons, bijvoorbeeld al fietsend langs de Elbe. Het land kent echter heel veel variatie: uitgestrekte bossen, heuvels en in het zuiden zelfs hoge bergen. Het landschap wordt doorsneden door rivieren, zoals de Rijn en Moezel en kent talrijke meren. Voeg hierbij de pittoreske dorpen, eeuwenoude steden vol cultuur en geschiedenis en alle ingrediënten voor een verrassende vakantie zijn aanwezig.
Beter Uit biedt een breed scala aan vakantie met elk een eigen thema. Of dit nu varen over een van de mooie rivieren, een fietsreis of een bezoek aan de hoofdstad Berlijn is; Duitsland blijft altijd boeien!
Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.