Jordanië: de weg naar het Beloofde Land

Jordanië is een land met een rijke geschiedenis en vele historische hoogtepunten. Vele verhalen uit het Oude Testament hebben zich in het huidige Jordanië afgespeeld, zo ligt hier de berg Nebo, van waar Mozes het beloofde land zag. Het is ook het land van de Ammonieten en Moabieten.
Hoogtepunt tijdens een vakantie in dit land is een bezoek aan de rotsstad Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.
Dit land is dan ook zeker de moeite van een bezoek waard en mag niet ontbreken in het reisaanbod van Beter Uit. Ervaar de schoonheid van het land en de gastvrijheid van de bevolking!


Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Jordanië is een koninkrijk in het Midden-Oosten, ten oosten van de rivier de Jordaan. Het grenst aan Israël, Irak, Saoedi-Arabië en Syrië. Het land is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en iets groter dan de Benelux. De hoofdstad is Amman.

Jordanië is een bijzonder land dat zich kenmerkt door verrassende natuur, cultuur en mooie steden. Denk aan Jerash, een goed bewaarde Romeinse stad ten noorden van Amman. Het avontuurlijke Wadi Mujib is een beleving op zich. Bij deze rivier kan je hiken, klimmen en zwemmen. Ontdek ook historische plaatsen zoals Petra, de dode zee en Aqaba. In Wadi Rum zie je de bedoeïen families die nog altijd hun tenten opzetten en de bonte bazaars zijn geweldig om te bezoeken.