Marokko, een andere wereld

Op ruim drie uur vliegen naar het zuiden ligt Marokko, een land vol schoonheid, geheimen, kleuren en smaken. Kortom, een compleet andere wereld dan de onze. Ontdek dit bijzondere land en bezoek de eeuwenoude monumentale Koningssteden Fez, Meknes, Rabat en Marrakech. Neem een kijkje in een van de vele bazaars en wordt verrast door het diverse aanbod en doe mee aan de nationale sport, afdingen. Maak ook kennis met het afwisselend landschap langs de kust, in het Atlasgebergte en op veel andere plekken.

Op zoek naar een exotische bestemming, maar niet ver weg? Dan is Marokko hét land. Ontdek dit met Beter Uit en stap samen met andere christenen in die andere wereld!

Informatie over Marokko

Tijdsverschil
-1 zomer 0 winter uur
Vlag
Valuta
د.م.

Het Koninkrijk Marokko ligt in noordwest Afrika en grenst in het noorden aan de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar, Algerije in het oosten en Mauritanië in het zuidoosten en zuiden. De gehele westkust ligt aan de Atlantische Oceaan. Het Atlasgebergte is een natuurlijke scheiding tussen de hete Sahara in het zuiden en het gematigder Middellandse Zeeklimaat in de rest van Marokko.
Het land is 11 keer zo groot als Nederland. Het hoogste punt, de berg Toubkal (4165 meter) vinden we in het Atlasgebergte. De grootste stad, Casablanca, ligt aan de Atlantische Oceaan en is ook een belangrijke haven. Marokko kent een rijke geschiedenis, die vooral in de vier Koningssteden Rabat, Fez, Meknes en Marrakech terug te vinden is. Vergeet echter niet de natuur met volop afwisseling door grillige woestijnen, ruige bergen en brede zandstranden langs de kust.