Portugal: zonnig en kleurrijk vakantieland

Boek een vakantie naar Portugal bij Beter Uit. Alles is tot in de puntjes geregeld. Portugal staat bekend om de ruige ongerepte natuur afgewisseld met prachtige steden, zoals Lissabon, en heel veel strand. Het land kan het hele jaar door bezocht worden vanwege het gunstige klimaat.
Ga mee naar Algarve, in het zuiden, de zon- en strandbestemming bij uitstek. Geniet van de prachtige stranden en het bijna altijd mooie weer. Of ga naar Madeira, het kleurrijke eiland in de Atlantische Oceaan waar het altijd lente is. Nieuw dit jaar is de Costa de Lisboa, de kust bij Lissabon. Bezoek de rustieke vissersdorpjes, ontdek jet bruisende Lissabon of relax op het heerlijke strand.

Geniet samen met mede christenen van dit boeiende land!

Informatie over Portugal

Tijdsverschil
-1 uur
Vlag
Valuta

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa land en heeft alleen met Spanje een landgrens. Het westen en zuiden liggen volledig aan de Atlantische Oceaan. Portugal heeft dan ook een kustlijn van zo’n 830 kilometer. Deel van Portugal zijn ook de eilandengroep van de Azoren en het bekende eiland Madeira. Beide gebieden, gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn autonome regio’s binnen Portugal. De hoofdstad is Lissabon (Lisboa). Lissabon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bruisendste Europese steden. Het eeuwenoude centrum is grotendeels gerestaureerd en autovrij. Chique pleinen en winkelstraten, gezellige slingerstraatjes, kerken, paleizen en gezellige terrassen verlenen de stad een aparte sfeer. Bovendien is er net buiten de stad een mooie kust met leuke vissersplaatsjes en mooie stranden, Costa de Lisboa.

Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal en vooral bekend om z’n prachtige kust met lange zandstranden, kleine baaien en imposante rotsformaties. Vergeet niet om het achterland te bezoeken. Een afwisselend landschap bezaaid met verstilde dorpjes, eeuwenoude burchten en aantrekkelijke steden wacht hier.

Ter hoogte van Marokko, in de Atlantische Oceaan en op ruim 1000 km van het vaste land van Portugal, ligt Madeira. Dit van oorsprong vulkanische eiland rijst hoog op uit de oceaan. Stranden zijn er bijna niet, wel hoge bergen, beschutte dalen en veel bloemenpracht. De hoofdstad Funchal is een gezellige havenstad met een sfeervolle binnenstad.

Portugal staat bekend om zijn gastvrije bevolking, (port)wijn, rijke cultuur, schitterende natuur en uiteraard de stranden en het bijna altijd mooie weer.