Kunnen wij u helpen?

Telefonisch

088 3100 500
Op werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur

Email

Info@beter-uit.nl

Maak een afspraak

088 3100 500
Zo bent u echt Beter Uit
  • 40 jaar vertrouwd
  • Reizen in eigen sfeer
  • Kleine groepen
  • Enthousiaste reisleiders
  • Goed verzekerd op reis

Aanvullende voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door Beter Uit zelf vastgesteld, welke uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden.Persoonsgegevens
De reiziger is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van de persoonsgegevens: initialen, officiële voornamen, achternaam en bij gehuwde dames de meisjesnaam; conform paspoort. Eventuele onnauwkeurigheden of fouten kunnen leiden tot wijzigingskosten van leveranciers. Beter Uit behoudt zich het recht voor deze wijzigingskosten door te belasten.

Boeken ‘Op aanvraag’
Indien een reis de status ‘op aanvraag’ heeft, dan is deze reis niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar. Wij streven er naar binnen 5 werkdagen duidelijkheid te hebben over de aanvraag. Is de aanvraag bevestigd, dan wordt de boeking definitief. Het is dan niet meer mogelijk de reis kosteloos te annuleren. Eventuele extra toeslagen, worden na overleg, in rekening gebracht.

Betaling
Uiterlijk binnen 5 werkdagen na boeking ontvang je de definitieve boekingsbevestiging en factuur.
• Het aanbetalingsbedrag is 15% van de reissom excl. toeslagen en verzekeringen en dient binnen 8 werkdagen voldaan te zijn.
• Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor aanvang van de reis voldaan te zijn.
• Bij boeking binnen 8 weken voor vertrek, dient de gehele reissom direct betaald te worden.

Bij niet tijdige betaling is Beter Uit gerechtigd de boeking te annuleren. Reeds betaalde bedragen worden niet gerestitueerd. De vordering blijft bestaan; de annuleringsbepalingen zijn onverminderd van toepassing.


Wijzigingskosten
Het wijzigen van een boeking is mogelijk. Beter Uit rekent hiervoor € 30,- wijzigingskosten per boeking; exclusief eventuele kosten die door onze leveranciers in rekening worden gebracht.

Omboekingskosten
Indien op initiatief van de deelnemer een reis omgeboekt wordt, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Eventueel afgesloten verzekeringen worden overgezet, waarbij de hoogste premie van de annuleringsverzekering van toepassing blijft.

Fooien
Fooien zijn bij een aantal reizen opgenomen in de reissom. De reisleider betaalt ter plekke aan de verschillende dienstverleners. Zie ook de kopjes Inbegrepen en Niet inbegrepen of dit van toepassing is. Op alle overige reizen regelt de reisleider dit ter plaatse met de deelnemers.Kamerindeling

Indien je alleen reist, kun je op verzoek een kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht delen. Liever een kamer alleen? Boek dan een 1-persoonskamer. Hier geldt een toeslag voor.

Riviercruises

Wij behouden ons nadrukkelijk het recht toe wijzigingen in de vaarroute/vaarschema en excursieprogramma aan te brengen, indien hiertoe naar het oordeel van de rederij of de kapitein (of diens plaatsvervanger), reisorganisatie, landelijke-, regionale- of lokale overheden gegronde redenen bestaan. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.Paspoort en visa
U / je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Afhankelijk van de bestemming kan een afwijkende geldigheidsduur van toepassing zijn. Zie hiervoor het kopje: overige informatie. Indien u / je in het bezit bent van een niet Nederlands paspoort, verzoeken wij u / je contact op te nemen met de ambassade van het betreffende land. Alle voortvloeiende kosten wegens het niet op orde hebben van deze documenten, zijn voor eigen rekening.


Voorbehoud
Kennelijke fouten en vergissingen in deze informatie binden ons niet. Beter Uit is ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien.