Kunnen wij u helpen?

Telefonisch

088 3100 500
Op werkdagen bereikbaar tot 13:00 uur

Email

Info@beter-uit.nl

Maak een afspraak

088 3100 500
Zo bent u echt Beter Uit
  • 40 jaar vertrouwd
  • Reizen in eigen sfeer
  • Ontmoeting en verbinding
  • Enthousiaste reisleiders
  • Goed verzekerd op reis

Aanvullende voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door Beter Uit zelf vastgesteld, welke uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden.Persoonsgegevens
De reiziger is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van de persoonsgegevens: initialen, officiële voornamen, achternaam, meisjesnaam; conform paspoort. Eventuele onnauwkeurigheden of fouten kunnen leiden tot wijzigingskosten van leveranciers. Beter Uit behoudt zich het recht voor deze wijzigingskosten door te belasten.

Zelfstandige deelname
Wij gaan er van uit dat iedere deelnemer zelfstandig kan deelnemen aan de reis. Mocht de deelnemer toch geboekt hebben zonder overleg dan behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren en de kosten op de deelnemer te verhalen. Mocht ter plekke blijken dat de deelnemer niet zelfstandig kan deelnemen aan de reis of de groep belast dan behouden wij ons het recht voor de deelnemer uit te sluiten van verdere groepsdeelname. De evt. kosten hiervan zijn altijd ten koste van de betreffende deelnemer.

Boeken ‘Op aanvraag’
Indien een reis de status ‘op aanvraag’ heeft, dan is deze reis niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar. Wij streven er naar binnen 5 werkdagen duidelijkheid te hebben over de aanvraag. Is de aanvraag bevestigd, dan wordt de boeking definitief. Het is dan niet meer mogelijk de reis kosteloos te annuleren. De annuleringskosten, maar in ieder geval de minimale gemaakte kosten zijn verplicht te betalen. Door een aanvraag te doen stemt u in met deze voorwaarden. Eventuele extra toeslagen worden tot een toeslag van 75,- euro zonder overleg in rekening gebracht. Mocht het bedrag hoger zijn dan nemen wij contact op.

Betaling
Uiterlijk binnen 5 werkdagen na boeking ontvang je de definitieve boekingsbevestiging en factuur.
• Het aanbetalingsbedrag is min. 15% en max. 35% van de reissom excl. toeslagen en verzekeringen en dient binnen 8 werkdagen voldaan te zijn.
• Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor aanvang van de reis voldaan te zijn.
• Bij boeking binnen 8 weken voor vertrek, dient de gehele reissom direct betaald te worden.

Bij niet tijdige betaling is Beter Uit gerechtigd de boeking te annuleren. Reeds betaalde bedragen worden niet gerestitueerd. De vordering blijft bestaan; de annuleringsbepalingen zijn onverminderd van toepassing.


Wijzigingskosten
Het wijzigen van een boeking is mogelijk. Beter Uit rekent hiervoor € 30,- wijzigingskosten per boeking; exclusief eventuele kosten die door onze leveranciers in rekening worden gebracht.

Omboekingskosten
Indien op initiatief van de deelnemer een reis omgeboekt wordt, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Eventueel afgesloten verzekeringen worden overgezet, waarbij de hoogste premie van de annuleringsverzekering van toepassing blijft.

Optie
Het is mogelijk om een optie voor vijf dagen nemen. Gedurende deze dagen zal de gevraagde plaats vrijgehouden worden. Het is mogelijk om de genomen optie binnen deze 5 dagen kosteloos afzeggen. Mocht dit niet het geval zijn dan gaat de optie automatisch over in een definitieve boeking en ontvangt u de bevestiging/factuur. Dag 5 is de 5de dag na het plaatsen van een optie.

Preferentie

Indien u een boeking maakt, is het in de meeste gevallen mogelijk om tijdens het boeken een preferentie (voorkeur) door te geven (denk bijvoorbeeld aan een voorkeur voor het soort bedden, de aanwezigheid van een balkon, dieet). Aan deze speciale wensen (preferenties) zal zo mogelijk worden voldaan. Of het mogelijk is, is afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals bijvoorbeeld de accommodatie verschaffer. Preferenties worden dan ook nooit door ons gegarandeerd en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Houdt u er rekening mee dat niet elke preferentie in de door u geboekte accommodatie beschikbaar hoeft te zijn. U kunt hierbij denken aan zeezicht als preferentie, terwijl een zeezichtkamer alleen tegen een toeslag te boeken is of een dieet waar kosten aan verbonden zijn of soms niet mogelijk zijn. Een preferentie is geen garantie. Er wordt met een standaard lijst aan preferenties gewerkt, waarbij het niet altijd bekend is of elke preferentie mogelijk is in uw accommodatie. Staat uw verzoek niet in de lijst, adviseren wij u contact op te nemen met ons. Een garantie is op verzoek en mocht het mogelijk zijn dan brengt dit altijd kosten met zich mee.

Fooien
Fooien zijn bij een aantal reizen opgenomen in de reissom. De reisleider betaalt ter plekke aan de verschillende dienstverleners. Zie ook de kopjes Inbegrepen en Niet inbegrepen of dit van toepassing is. Op alle overige reizen regelt de reisleider dit ter plaatse met de deelnemers.

Toeristenbelasting/lokale tax
Het kan zijn dat u ter plekke toeristenbelasting of lokale tax moet afdragen. Dit recht heeft de accommodatie en bent u verplicht af te dragen. Als deze kosten zijn inbegrepen zal dit bij de reis aangegeven zijn.

Reisduur en -tijden

De reisduur wordt altijd vermeld in hele dagen, waarbij de vertrek- en aankomstdag ook als hele dag worden geteld. De mogelijkheid bestaat hierdoor dat bij een achtdaagse reis met vertrek aan het eind van de dag en een terugreis in de ochtend de feitelijke verblijfsduur ter plaatse zes dagen is. Tijden bekend bij boeking zij te allen tijde onder voorbehoud van wijziging; er kunnen dan ook geen rechten aan deze tijden ontleend worden.

Kamerindeling
Indien men alleen reist, kun er op verzoek een kamer met een reisgenoot geboekt worden. Liever een kamer alleen? Boek dan een 1-persoonskamer. Hier geldt een toeslag voor. Mochten wij u niet in kunnen delen dan moeten wij de 1-persoonskamer toeslag aan je doorberekenen.

Riviercruises

Wij behouden ons nadrukkelijk het recht toe wijzigingen in de vaarroute/vaarschema en excursieprogramma aan te brengen, indien hiertoe naar het oordeel van de rederij of de kapitein (of diens plaatsvervanger), reisorganisatie, landelijke-, regionale- of lokale overheden gegronde redenen bestaan. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Wijziging programma

Het reis- en excursiesprogramma is altijd onder voorbehoud van evt. wijzigingen.

Vluchten & Vertrekluchthaven

De reizen zijn gebaseerd op een retourvlucht vanuit Nederland. In principe zal dit vanuit Amsterdam zijn, maar in sommige situaties kan dit wijzigen. Bij het garanderen van de reis hoort u vanaf welke luchthaven u vertrekt. Bij vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven zal er altijd eerst overleg zijn. Aangegeven vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijziging.Paspoort en visa
U / je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Afhankelijk van de bestemming kan een afwijkende geldigheidsduur van toepassing zijn. Zie hiervoor het kopje: overige informatie. Indien u / je in het bezit bent van een niet Nederlands paspoort, verzoeken wij u / je contact op te nemen met de ambassade van het betreffende land. Alle voortvloeiende kosten wegens het niet op orde hebben van deze documenten, zijn voor eigen rekening. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het regelen van (aanvullende) reisdocumenten. Beter Uit is hier op geen enkele manier verantwoordelijk voor.


Voorbehoud
Kennelijke fouten en vergissingen in deze informatie binden ons niet. Beter Uit is ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien.


Doorbelasting toeslagen
Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit heeft het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen door te belasten voor:

- een verhoging van de kostprijs van brandstof of andere energiebronnen of
- een verhoging van belastingen of

- verhoging van vergoedingen van in de overeenkomst begrepen reisdiensten, geheven door niet direct bij de uitvoering betrokken derden met inbegrip van, landingsrechten en vertrek- of aankomstbelasting in havens en/of op vliegvelden
-een verhoging van wisselkoersen

Mocht dit bedrag hoger zijn dan 8% van de reissom dan heeft u het recht de reis kosteloos te annuleren. Dit is niet het geval bij prijsverhogingen tot 8% van de reissom. Voor verdere toelichting verwijzen wij u naar de ANVR Reizigersvoorwaarden.