België

Zo dichtbij en toch zo anders: België! Ons buurland verdient een nadere kennismaking, want hoewel we buren zijn, zijn de verschillen groter dan de overeenkomsten. De Belg geniet van de mooie dingen van het leven, waarbij lekker eten en drinken een belangrijke plaats innemen. Het is niet voor niets het land van heerlijkste chocola, rijk gevulde bonbons en natuurlijk de Vlaamse friet.

Maar bovenal is België rijk aan kunst en cultuur. Kijk uw ogen uit in steden als Brugge en Gent, waar u zich soms in de middeleeuwen waant. Geniet van het levendige Antwerpen, waar u naar hartenlust kan winkelen, lekker een terrasje kan pakken of de prachtige monumenten en musea kan bekijken. België biedt voor elk wat wils en mag zeker en vast niet in het vakantieaanbod van Beter Uit ontbreken.

Informatie over België

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

België is onze zuidelijk buur en hoewel dichtbij is de sfeer in dit land toch heel anders dan in Nederland. Maar er zijn ook veel overeenkomsten, met name in het noordelijke deel, Vlaanderen. Men spreekt daar Nederlands, wel met een Vlaamse tongval, en toch herkenbaar. Ook België is een koninkrijk, er zijn polders, brede zandstranden, traag stromende rivieren en Sinterklaas is er in december van harte welkom. De totale oppervlakte is ruim 30.000 km² en ondanks de geringe omvang biedt het land veel: van strand in het westen tot de heuvels van de Ardennen in het zuidoosten, eeuwenoude steden en talrijke kastelen. Naast Nederland grenst België aan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Het grootste verschil met ons land is waarschijnlijk de tegenstelling tussen Vlaanderen en Wallonië. In Wallonië spreekt men Frans en gaat het economisch minder dan in Vlaanderen. Dit leidt regelmatig tot spanningen. Beide regio’s hebben een grote mate van zelfstandigheid met een eigen regering en parlement met vergaande bevoegdheden. Daarboven staat nog een centrale regering.