Kunnen wij u helpen?

Telefonisch

088 3100 500
Op werkdagen bereikbaar tot 15:00 uur (woensdag tot 13:00)

Email

Info@beter-uit.nl
Zo bent u echt Beter Uit
  • 40 jaar vertrouwd
  • Reizen in eigen sfeer
  • Ontmoeting en verbinding
  • Enthousiaste reisleiders
  • Goed verzekerd op reis

Een interview met... Marc van Dongen

Hoeveel reizen heeft u al geleid?

Voor Beter Uit heb ik tot nu toe zeven reizen mogen leiden. Daarvoor had ik vanuit mijn werk al aantal buitenlandse schoolreizen begeleid. Als ik die erbij optel dan zijn het zeker zestienreizen.

Welke reis die u heeft geleid is u het meest bijgebleven?

Dat vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden. Er zijn zoveel mooie en bijzondere mensen, situaties en gesprekken die indruk op me hebben gemaakt. Als ik dan toch moet kiezen, is het mijn eerste reis. Dit was een Highlights reis naar Israël. Hoe de deelnemers uit de groep naar elkaar omzagen, het indrukwekkende land, de dingen die we samen beleefden… het kwam allemaal heel sterk bij me binnen. Ik herinner me nog een deelnemer die, vanwege een beperking, moeilijk kon lopen. Hij wilde heel graag de Dode Zee in maar was bang dat hij zou uitglijden. We hebben hem toen met een aantal mannen het water in gedragen. Dat was een emotioneel moment.

Wat maakt voor u een Beter Uit reis zo speciaal?

Dat is de invulling van het motto “Samen geloven, samen beleven”. Het geloof is wat je (ver)bindt tijdens de reis. Dat merk je bijvoorbeeld in de onderlinge gesprekken, in de dagsluitingen en in de manier waarop deelnemers met elkaar omgaan. En ook in hoe je naar dingen kijkt. In een mooi natuurgebied zie je bijvoorbeeld iets van de grootheid van Gods schepping.

Welke Beter Uit herinnering staat nog op uw netvlies?

In Portugal bezochten we eens een kerkdienst met een groot aantal deelnemers. Via de receptie van het hotel hadden we het vervoerd geregeld. Die zondagochtend stond er een hele rij glanzende taxi’s klaar om ons naar de dienst te brengen. Da’s nog eens een koninklijke manier om naar de kerk te gaan!