Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Griekenland Eilandhoppen

Groepsrondreis | Zonvakantie | Vliegreis

Samen geloven, samen beleven en samen genieten; dat gaat u doen tijdens deze 13-daagse reis. Eilandhoppen naar vier verschillende Griekse eilanden; ieder met hun eigen karakter! U start op Samos met zijn rijke historie. Perzen, Grieken en Romeinen hebben hun sporen achtergelaten. Samos is ook het eiland waar Paulus belandde tijdens zijn derde zendingsreis vanuit Assos. Het tweede eiland is Patmos, het eiland waar de apostel Johannes het Bijbelboek Openbaring heeft geschreven. Een bezoek aan het klooster en de openbaringsgrot waar Johannes het visioen zou hebben gekregen, ontbreken niet. U pakt de koffer weer in en stapt op de ferry naar Kalymnos, bekend om de grotten en ruige kustlijn. De zoete geur van citrusbomen komt u al tegemoet. Geniet in de groene vallei tussen alle bergen van een zelfgeplukte sappige mandarijn en kom tot rust in de prachtige omgeving. Tot slot naar het veelzijdige eiland Kos, eiland van Hippocrates. Ook Kos kent een rijke historie dat al dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Natuurlijk kunt u op Kos ook genieten van prachtige zandstranden en sfeervolle dorpjes. En dat alles samen met uw vertrouwde Beter Uit reisleider.

 

Highlights

 • Vier eilanden
 • Klooster van Johannnes en openbaringsgrot
 • Idyllische baaien en stranden

 

Samos

Samos is één van de groenste eilanden van Griekenland en door haar strategische ligging ook een eiland dat bol staat van de geschiedenis. Door de eeuwen heen werd het overheerst door Perzen, Grieken, Romeinen en behoorde het tot het Ottomaanse Rijk. Het is het eiland waar Paulus belandde tijdens zijn derde zendingsreis vanuit Assos. Tevens is Samos het geboorte eiland van de filosofen Epikouros, de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras (bekend door zijn stelling) en de astronoom Aristarchus. Het eeuwenoude havenstadje Pythagorion heeft zijn naam ook te danken aan Pythagoras die hier lang gewoond heeft. Het is een levendige badplaats met langs de boulevard tientallen uitnodigende terrassen en restaurants. Buiten het centrum liggen de langere kiezelstranden en baaien met azuurblauw water.

 

Patmos

Patmos is een kleinschalig, maar veelzijdig eiland. Patmos beschikt over baaien en zand- of kiezelstranden en een prachtig ruig binnenland met vruchtbare valleien. Overal op het eiland groeien druiven, tomaten en olijven. In de eerste eeuw na Christus was het eiland in handen van de Romeinen die het eiland gebruikte om mensen naar toe te verbannen. Patmos is het eiland waar apostel Johannes naartoe werd verbannen. Hij verbleef hier twee jaar en schreef hier het laatste Bijbelboek, Openbaringen. In de grot tussen Skala en de oude hoofdstad Chora kunt u nog de stenen lessenaar zien. De openbaringsgrot waar Johannes zijn visioenen kreeg en de in 1088 gebouwde klooster ter nagedachtenis van Johannes staan beide op de Werelderfgoedlijst.

 

Kalymnos

Kalymnos kenmerkt zich door rotsformaties van kalksteen en de natuurlijke “sponzen” die overal te vinden zijn. Bezoek tijdens uw verblijf de zeegrot Kefalos en het kasteel van de gouden handen Pera Kastro. Op de rotsen staan negen witte kapellen. Of ga een dagje naar de hoofdstad Pothia, de thuishaven van de Griekse sponzenvloot. Wandel door het gezellige vissersdorp Emporeio en ga naar Vathy, de vallei met de drie dorpen Rina, Platanos en Metochi.

 

Kos

De bruisende hoofdstad van het eiland is Kos-Stad. Het heeft een levendig en deels autovrij centrum rond de Mandrakihaven waar u op de vele terrassen kunt genieten van de heerlijke Griekse specialiteiten! In de wijk Lambi is het rustiger dan in het centrum; ideaal als u een ontspannende stranddag wilt hebben. Zoals in heel Griekenland vindt u ook in Kos-Stad belangrijke archeologische monumenten en opgravingen. Kos is bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. De kustwegen zijn vlak en het binnenland is bergachtig. Door de vlakke dalen kunt u de leukste bergdorpen ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de kleine dorpen Kefalos en Antimachia, waar het leven lijkt te hebben stilgestaan. En vanuit de oude haven van Kos kunt u alle kanten op.

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Samos

Vliegreis van Amsterdam naar Samos. Na aankomst transfer naar het hotel op Samos. Diner en overnachting op Samos.

 

Dag 2, vrijdag: Excursie Efpalinus – Hera – Klooster Megali Panagia

Deze ochtend een eerste kennismaking  met Samos. Allereerst een bezoek aan de ruim 1.000 m. lange tunnel van Efpalinus, een ondergronds aquaduct dat zo’n 2500 jaar geleden werd uitgehouwen in het harde kalksteen van de berg Kastro. Het stadje Pythagorion werd eeuwenlang door dit aquaduct van schoon water voorzien.

 

Een belangrijke archeologische bezienswaardigheid op Samos is het heiligdom van Hera met de karakteristieke verminkte zuil; de enige zuil die nog overeind staat. Verder zijn er overblijfselen van  het schip van Koleos, de Ciceron tribune, een vroeg Christelijke basiliek, baden, het hoofdaltaar en kleinere heiligdommen te bekijken.

 

Ten zuidoosten van Koumaradeí ligt het 16e eeuwse Mégali Panagia Klooster, gewijd aan de Heilige Maagd Maria, en bekend vanwege  de fraaie fresco’s met bladgoud. Begin van de middag keert u terug naar het hotel. Middag is vrij.

 

Dag 3, zaterdag: Ferry Samos – Patmos

Rond het middaguur vertrekt u naar de haven van Pythagorion voor de overtocht naar Patmos. Transfer naar het hotel op Patmos.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Rustdag op Patmos. Uw reisleider verzorgt een zondagse samenkomst. Lunch in het hotel.

 

Dag 5, maandag: Excursie St. Johannes grot – Klooster

Op het eilandje Patmos leefde apostel Johannes twee jaar in een grot. Daar schreef hij het laatste Bijbelboek, Openbaringen. In de grot zijn de stenen lessenaar en de afdruk van het hoofd van de apostel op zijn slaapplek nog te zien. Hier kunt u gezamenlijk het leven gedenken van de apostel Johannes. Een bijzondere ervaring. De grot en het rond 1100 gebouwde klooster ter nagedachtenis aan apostel Johannes staan beiden op de Unesco Werelderfgoedlijst. Voor het middaguur keert u terug naar uw hotel. De middag is vrij.

 

Dag 6, dinsdag: Ferry Patmos – Kalymnos

In de middag vertrekt u naar het derde eiland van deze reis: Kalymnos. Na aankomst volgt een transfer naar het hotel op Kalymnos.

 

Dag 7 & 8, woensdag en donderdag: Vrije dag

Twee vrije dagen om te ontspannen en bij te komen van de eerste indrukken van deze reis. Maar wellicht ook om op pad te gaan. Bezoek in de hoofdstad Pothia bijvoorbeeld het Sponzen museum. Of ga naar het Chissocheria fort en de citadel van de ridders? Ook kunt u natuurlijk heerlijk ontspannen op één van de vele stranden. De keuze is aan u!

 

Dag 9, vrijdag: ferry Kalymnos – Kos

‘s Middags maakt u de overtocht naar het laatste eiland, Kos. Transfer naar het hotel in Kos.

 

Dag 10, zaterdag: Excursie Eilandrondrit

Een mooie tocht over het eiland van Hippocrates, een kennismaking met cultuur en het dagelijkse leven. Een bezoek aan de opgraving Asklepeion met de overblijfselen van het eerste ziekenhuis. Aansluitend naar het bergdorp Zia op de helling van de Dikeos berg met zijn traditionele winkels. Hier kunt u de lokale Kanelada drank (kaneelwater) proeven. Dwars over het eiland door de olijfgaarden en over het platteland naar het schiereiland Kefalos, om aan de kust te genieten van vrije tijd voor een lunch en/ of te zwemmen. Na de middagpauze naar het dorpje Antimachia waar een oude windmolen en een traditionele boerderij te bezichtigen zijn. Aan het eind van de middag keert de bus terug naar het hotel.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Rustdag op Kos. Uw reisleider verzorgt een zondagse samenkomst en daar hoort een gezamenlijke lunch bij.

 

Dag 12, maandag: Vrije dag

Vrije dag op Kos die u naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt bijvoorbeeld Kos-Stad met het historische centrum bezoeken, het imposante Neratzia kasteel uit de 16e eeuw of de plataan van Hippocrates, vernoemd naar de Griekse arts Hippocrates.

 

Dag 13, dinsdag: Kos – Amsterdam

Helaas zijn we aan het eind van de reis gekomen. Per bus naar de luchthaven en vandaar de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Samos en Kos – Amsterdam incl. heffingen
 • Eén stuks ruimbagage 20 kilo
 • Alle transfers
 • Ferryovertochten
 • 12 overnachtingen op een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunches op zondag
 • Excursies en entrees volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende of Engelssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 360,-
 • Overige lunches
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgroote is 20 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Samos Hotel Samos*** of vergelijkbaar 2 nachten
Dag 3-6 Patmos Hotel**/*** 3 nachten
Dag 6-9 Kalymnos Hotel**/*** 3 nachten
Dag 9-13 Kos Hotel Alexandra*** of vergelijkbaar 4 nachten
    Totaal 12 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

4 juni stond gepland voor zaterdag 9 mei maar is tot nader order geannuleerd.

3 september staat gepland voor zaterdag 15 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief