Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Koorreis "zingen in Israël"

Groepsrondreis | Koorreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Altijd al het Beloofde land willen ontdekken en op de meest mooie locaties in Israel met elkaar te zingen? Dan is de een prachtige mogelijkheid. Onder leiding van bekende musici reizen we langs de diverse Bijbelse plaatsen zoals Nazareth, de Jordaan, het meer van Galilea en natuurlijk Jeruzalem. Hoogtepunt is het gezamenlijk concert in de prachtige Augusta Victoria Kerk.

 

Aan deze reis werken mee:

Dirigent Bus 1: Martin Zonnenberg

Dirigent Bus 2: Gerrald Bronkhorst

Organist/piano: Peter Wildeman en Joost van Belzen

Reisleider: Kandidaat L. de Deugd 

 

Koren: Groot Reformatiekoor, Veluws Mannenkoor, Zendingskoor, Hollands Jongerenkoor

 

Deze reis wordt uitgevoerd door onze zusterorganisatie Muziek & Cultuur Tours.

 

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 20 mei 2019 : Amsterdam - Tel Aviv

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we welkom geheten en rijden we naar ons hotel in Zichron Yaacov waar een smakelijk diner voor ons klaarstaat of bij een late aankomst een snack. ’s Avonds kunnen we nog een wandeling maken door de mooie kunstenaarsplaats Zichron Yaacov.

 

Dag 2: dinsdag 21 mei 2019: Caesarea – Berg Karmel –Nazareth

We beginnen de dag in Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. Hier zien we onder andere het theater en het ingenieuze watersysteem. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. We zullen enkele liederen zingen in het amfitheater. We rijden verder naar de Berg Karmel voor een prachtig uitzicht over Haifa.

We brengen een bezoek aan Nazareth Village. Hier zien we hoe het leven in de tijd van Jezus moet zijn geweest en hoe de dorpen en huizen er in die tijd uit moeten hebben gezien. Aansluiten rijden we naar de Salesian Church in Nazareth waar we een mooi optreden zullen verzorgen. Vervolgens worden we naar het ons hotel in Tiberias gebracht voor het diner en een gezamenlijke dagafsluiting.

 

Dag 3: Woensdag 22 mei 2019: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm - Golan Hoogvlakte - Berg Bental

Na het ontbijt vertrekken we naar het meer van Galilea. Als we bij de oever aankomen zullen de boten voor ons klaarliggen voor een boottocht over het meer. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Na deze stilte zal het koor enkele liederen zingen. De tweede stop vandaag is op de Berg der Zaligsprekingen. Hier heeft Jezus de Bergrede uitgesproken. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer. Tevens bevindt zich hier een prachtige kapel. We wandelen naar beneden en komen uit in Tabgah, de plek van de wonderbaarlijke spijziging. In het prachtige kerkje kunnen jullie met elkaar zingen. Vervolgens gaan we naar Kapernaüm. Hier treffen we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aan. We rijden door de Hullavallei richting het noorden en door de Golan Hoogvlakte naar Banias, ook wel Caesarea Filippi genoemd. We maken een wandeling door de prachtige natuur en genieten van de watervallen. Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan berg Bental, waar we een overweldigend uitzicht over een deel van Israël en Syrië hebben. Vervolgens rijden we terug naar het hotel in Tiberias waar het diner voor ons klaar zal staan.

 

Dag 4: Donderdag 23 mei 2019: Magdala – Tamar Bekfar – Qasr el Yahud – Dode Zee – Ein Geddi

Na het ontbijt checken we uit en brengen we allereerst een bezoek in Magdala wat volledig is gericht op de vrouwen uit de Bijbel met als mooiste punt een ontmoetingsruimte met kapel. De geweldige akoestiek en het uitzicht over het meer maakt dit een prachtige plek voor een zangmoment! Vervolgens gaan we naar Tamar Bakfar. Dit is een familieboerderij die al meer dan 100 jaar bestaat. Je kunt hier allerlei Israëlische specialiteiten kopen, zoals wijn, olijfolie, kruiden, specerijen, dadels en honing. We maken ook nog een stop bij Qasr el Yahud. Dit is de doopplaats aan de Jordaan, waar Jezus en vele anderen door Johannes de Doper zijn gedoopt. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. En dan is het tijd voor ontspanning. Je maakt namelijk kennis met de Dode Zee door er een “bad” te nemen. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten! Na deze verfrissende duik make we een mooie wandeling in Ein Geddi. In deze oase van rust heeft David zich verscholen voor Saul. Moe maar voldaan stappen in we in de bus die ons naar ons hotel in Jeruzalem brengt. Diner, dagafsluiting en overnachting in het hotel waar u verblijft.

 

Dag 5: Vrijdag 24 mei 2019: City of David - Tunnels van Hizkia – Joodse wijk - Hurva Synagoge – Sionsberg – Zuiderlijke trappenKlaagmuur

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Vlakbij bevinden zich de Tunnels van Hizkia. Deze staan deels nog met water. We zullen een wandeling maken door de tunnels en zien hoe ingenieus deze tunnels zijn gemaakt. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Joodse wijk inclusief een bezoek aan de Hurva Synagoge. Deze synagoge is gelegen in de Joodse Wijk en is één van de belangrijkste synagogen in Jeruzalem. Daarna gaan we naar de Sionsberg waar we de Opperzaal zullen zien. Hier heeft Jezus het Laatste Avondmaal met zijn discipelen gehouden. Voordat we de dag afsluiten bij de Klaagmuur brengen we nog een bezoek aan de Zuidelijke trappen. Deze trappen bieden een mooi decor voor een zangmoment en met elkaar zullen we hier de dagsluiting houden. We eindigen de dag bij de Klaagmuur, waarna naar ons hotel in Jeruzalem gebracht voor het diner en de overnachting.

 

Dag 6: Zaterdag 25 mei 2019: Olijfberg – Hof van Getsemané – oude stad – St. Annakerk – Graftuin - Avondconcert Augusta Victoria

Na het ontbijt gaan we naar de Olijfberg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. We wandelen via de “Palm Sunday Road” naar de Hof van Gethsemané waar we een overdenking zullen hebben. In deze hof gaat de Bijbel echt voor u leven. Er staan hier olijfbomen die er waarschijnlijk al gestaan hebben in de tijd van Jezus. Over de Via Dolorosa lopen we de Oude Stad in. Hier bevinden zich Bethesda met de St. Annakerk en het badwater van Bethesda, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk. Bij de St. Annakerk maken we een stop voor een bijzonder zangmoment.

De akoestiek in de kerk is prachtig! Ideaal voor een kort a capella zangmoment. We wandelen via de Via Dolorosa naar de prachtige Heiliggrafkerk. Ook brengen we een bezoek aan de graftuin waar we met elkaar enkele liederen zullen gaan zingen. Na het diner staat er een mooi avondconcert op de planning in de mooie Augusta Victoria kerk.

               

Dag 7: zondag 26 mei 2019: Vrije dag

Tijdens deze bijzondere rustdag zal kandidaat L. de Deugd een gezamenlijke dienst verzorgen in het Jerusalem Gold Hotel. Aansluitend drinken we koffie met elkaar. Na de gezamenlijke lunch gaat u weer terug naar uw eigen hotel om verder te genieten van deze rustdag. De middag is ter vrije besteding. In de avond zullen we in ieder hotel de dag afsluiten met gebed en zang.

 

 Dag 8: maandag 27 mei 2019: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Zingen in Israël - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv  retour 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Ontvangst op de luchthaven in Tel Aviv
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 7 hotelovernachtingen op basis van halfpension en zondag volpension
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Zes dagen vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Alle excursies en entreegelden  zoals in het programma beschreven
 • Eigen reisleider
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 345,-
 • Reserveringskosten 25,- per boeking
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen/ lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Fooien en evt. overige entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele extra kosten voor concertlocaties
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

Overige informatie 

Vluchtschema Turkish Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

20 mei 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11.10 uur

15.40 uur

20 mei 2019

Istanbul

Tel Aviv

TK 788

18.05 uur

20.05 uur

27 mei 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.30 uur

27 mei 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Vluchtschema Transavia (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

20 mei 2019

Amsterdam

Tel Aviv HV 5801

06.15 uur

11.50 uur

27 mei 2019

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5802

12.50 uur

16.50 uur

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum Plaats Hotel Aantal nachten
20-21 mei 2019 Zichron Yaacov Eden Inn 1 nachten
21-23 mei 2019 Tiberias

Prima Galil Hotel of

Jacob Too Hotel

2 nachten
23-27 mei 2019 Jeruzalem

Jerusalem Gold Hotel of

Jerusalem Rimonim Shalom

4 nachten
      7 nachten

 

HET PROGRAMMA IS ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief