Over deze reis

Familiereis Highlights Israël

Laat uw (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. De bekende plaatsen uit de Bijbel zijn indrukwekkend voor jong en oud. Je bezoekt het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met de Olijfberg en de Hof van Gethsemané ook op het programma. Verschillende activiteiten maken deze reis compleet. In Jeruzalem daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat en help je mee aan een echte archeologische uitgraving in de Stad van David. Verder ga je dobberen in de Dode Zee, slapen onder de sterren in een heuse bedoeïenentent en je leert meer over het leven in de tijd van de Bijbel in de themapark Nazareth Village. Loop deze reis met je familie in de voetsporen van Jezus. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

ZA: Amsterdam-Tel Aviv - Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel. Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) ligt in de heuvels van Judea en heeft een geweldig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en goede recreatiefaciliteiten.

dag
2

ZO: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. Vandaag organiseert de reisleider een samenkomst of bezoeken we indien mogelijk een dienst in de stad. Natuurlijk is het ook mogelijk om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

dag
3

MA: Olijfberg - Gethsemané - Bar Mitswa - Emek Tsurim project

Wij komen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In het Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis en in het hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus.

Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Hier vindt op maandagmorgen de Bar Mitswa ceremonie plaats. Zingend, en dansend wordt gevierd dat Joodse tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Het is een groot feest voor de joden en een echte belevenis om te zien.

In de oude stad vinden we de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. De gebeurtenissen worden herdacht in verschillende staties waar we deels langs lopen.

Bij het sorteerproject van Emek Tsurim zijn we allemaal even archeoloog. We gaan op zoek naar voorwerpen van vroeger zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Leer over de ontdekkingen die al zijn gedaan en help mee met het zoeken naar meer van de geschiedenis van Jeruzalem.

dag
4

DI: Graftuin - Dode Zee - Massada - Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin waar we het lege graf zien.

Mattheüs 28:5-6
De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

Vervolgens rijden we door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran waarbij de gids verteld over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee. (entree inclusief mits u hier luncht) Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Te voet dalen we af via de Romeinse helling aan de westzijde. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

dag
5

WO: Kameelrit - Doopplaats Qasr El Yahud - warmwaterbronnen Gan Hashlosha

De ochtend begint goed met een traditioneel bedoeïenenontbijt en vervolgens een tocht op een kameel! Vervolgens vertrekken we naar het noorden van Israël waar meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel op het programma staan. We rijden langs de kust van de Dode Zee en voorbij Jericho bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt door Johannes: Qasr Al Yahud. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

Daarna gaat de route verder door de Jordaanvallei naar natuurreservaat Gan Hashlosha. Hier is er tijd ingelast om te zwemmen en te ontspannen in de warmwaterbronnen. Tot slot rijden we langs Kana. De reisleider vertelt het verhaal van Jezus die op deze plaat zijn eerste wonder deed op de bruiloft waar Hij water in wijn veranderde.

Aan het einde van de dag komen we aan in Tiberias waar we de komende drie nachten verblijven.

dag
6

DO: Boottocht Meer van Galilea - Berg der Zaligsprekingen - Tabgha - Kapernaüm

De dag begint met een indrukwekkende boottocht over het meer van Galilea, ook wel het meer van Tiberias genoemd. Ervaar de stilte, rust en kalmte op het meer. Na de boottocht bezoeken we de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

De laatste stop vandaag is bij Kapernaüm, in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus zelf. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), en hij genas een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten (Mark. 2:1-12) We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

dag
7

VR: Nazareth - Ceasarea - Kust

We gaan vandaag naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We rijden langs de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en brengen een bezoek aan de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

In Nazareth Village, een openluchtmuseum, zien we hoe het dorpsleven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Tiberias voor onze laatste overnachting.

Na ons bezoek aan Nazareth, gaan we naar de oude Romeinse havenstad Caesarea. De beste architecten bouwden hier indrukwekkende tempels, een renbaan, badhuizen, een aquaduct, paleizen, de haven en het grandioze amfitheater. Vandaag de dag behoren deze ruïnes tot de belangrijkste van Israël.

Voor diner en overnachting rijden we richting de kust.

dag
8

ZA: Terugreis naar Amsterdam

Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Rimonim Shalom****

Jeruzalem, Israël
Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer

Kfar Hanokdim

Kfar Hanokdim, Israël
In de woestijn van Judea ligt in een groene oase het Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Restaurant

Hotel Astoria***

Tiberias, Israël
Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee

Hotel Eden Inn***

Zichron Yaacov, Israël
Hotel Eden Inn is mooi gelegen in Zichron Yaacov. Het hotel beschikt over een mooie grote tuin met diverse zitjes, hangmatten en een groot zwembad, een bar, restaurant en gezellige lobby. Er zijn 96 kamers, elk voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een televisie, kleine koelkast en koffie-en theefaciliteiten. In de lobby is wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting (evt. via tussenstop)
 • Bagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer ter plaatse
 • Overnachtingen in 2-persoonskamer
 • Eén overnachting in gezamenlijke slaaptent in een bedoeïenenkamp
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • evt. brandstof- of tax toeslagen
 • Lunches (behalve zondag)
 • Toeslag 1-persoonskamer 395,- in 2023 / 435,- in 2024
 • Korting kind tot en met 11 jaar 215,-
 • Korting derde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 50,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten 25.- per factuur
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

LET OP:
De reis van 13 oktober is niet van zaterdag-zaterdag, maar van vrijdag - vrijdag. Het programma zal hierdoor in iets gewijzigde volgorde plaatsvinden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.
Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/israel/reizen/reisadvies

Kinderkortingen:
Korting kinderen t/m 11 jaar 215,- p.p.
- De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar
- Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende reizigers op de kamer verblijven.
- Korting 3de persoon op de kamer 50,- per kamer


Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Margje Markerink-Holleman

Beste mede-reisgenoten,

Wat ontzettend leuk dat ik met u op reis mag gaan!
Laat ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Margje Markerink en ik woon samen met mijn man Bert alweer 34 jaar in Nijkerk.
Onze twee kinderen zijn al een tijdje het huis uit, dus het is best rustig in huize Markerink.

Al zo’n kleine 20 jaar ben ik reisleider bij Beter Uit. De laatste jaren vooral de riviercruises. Daarvoor heb ik diverse landen bezocht met groepen zoals Italië, Oostenrijk, Engeland, Andorra, Amerika etc.
Eigenlijk vind ik heel veel landen prachtig, want elk land heeft zo haar bijzonderheden en indrukwekkende natuur, cultuur e.d.
Heel fijn dat Beter Uit zoveel verschillende mogelijkheden biedt: Voor elk wat wils!

Als deelnemer en reisleider ga je gerust op reis, want er staat vanuit Alphen aan den Rijn een heel team voor je klaar als het eventjes anders gaat dan gewenst. Een rustgevend gevoel.
Aan het begin van de reis heb je allemaal verschillende, individuele deelnemers. Prachtige hoe dat verandert naar een hechte groep aan het einde van de reis. Een heel mooi proces om te mogen meemaken. Persoonlijk denk ik dat het motto: “Samen geloven, samen beleven” van heel grote betekenis is voor dit bovenstaande. Het is toch prachtig om te zien dat zoveel verschillende personen met één gemeenschappelijke noemer, ons geloof in Jezus Christus, samen en soms even apart een reis maken en daar heel veel plezier aan beleven.

John Altena

Reisleider Beter Uit sinds 2006.

In welke landen ben je geweest?

België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Polen, Tsjechië, Kroatië, Italië (Puglia en Sicilië) Griekenland (Lefkas, Kreta, Kos, Rhodos), Israël (Sinaï), Jordanië, Turkije, Spanje, Noord Macedonië, Albanië, Dominicaanse republiek, Haïti, Bahama’s, Indonesië (Java, Bali, Lombok).

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Ik ben geboren in het jaar dat voor het eerst de mens een stap zette op de maan. De beroemde woorden die Niel Amstrong toen uitsprak: “One small step for man, a giant leap for mankind” zijn ook van toepassing op de reizen die ik mag leiden: een kleine stap, er is niet zoveel voor nodig om als deelnemer een reis te boeken maar op het moment dat de reis eenmaal is begonnen is het vaak een enorme sprong vooruit op het gebied van saamhorigheid, Geloof delen, samen bidden, lachen, huilen, vriendschappen; kortom een levenservaring om nooit meer te vergeten.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Ons geloof is het enige houvast in ons leven, samen bidden, zingen, getuigen brengt ons geloofsleven naar een ander, hoger niveau zodat je sterker staat in een voortdurend veranderende wereld. Maar dat je weet waar het op aankomt. Jesus Christ: He is Alive.

Marc van Dongen

Reisleider Beter Uit sinds 2016

In welke landen ben je geweest?

Israël, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Kroatië, Griekenland, Cyprus, Turkije, Verenigde Staten en China

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Beter Uit heeft een heel gevarieerd en aantrekkelijk reisaanbod, waaronder reizen met specifieke aandacht voor Bijbelse plaatsen en de christelijke cultuur. Beter Uit is een open en uitnodigende christelijke reisorganisatie, waar mensen uit verschillende achtergronden en gezindten welkom zijn en zich thuis (mogen) voelen. Op alle rondreizen gaat er een bevlogen reisleider mee, die alles in goede banen leidt en die ervan geniet als de deelnemers genieten.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Juist op vakantie is het heel fijn om samen met mensen die zich verbonden voelen door hun geloof, te genieten van alle mooie plaatsen die je bezoekt en om nieuwe indrukken op te doen. Je ervaart dan meer diepgang en kunt dat met elkaar delen. Ook in de onderlinge gesprekken en contacten beleef je iets van die vertrouwde, eigen sfeer.