Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Wandelend door Israël

12 dagen

Actieve groepsreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Wandelen door Gods Beloofde Land: langs paden en dorpen, door bossen en woestijn. Overal aanschouwd u Gods bijzondere creaties. U loopt zelfs op paden waar onze Messias zelf gewandeld heeft. Dit alles met een ervaren gids en een Beter Uit reisleider. Samen wandelt u in het groene heuvels van de Golan hoogvlakte, maar ook het laag gebied rondom de Dode Zee. Al wandelend bezoekt u bekende Bijbelse plaatsen als  Magdala, Jericho en Banias. Wandelt u met ons mee?

Programma

Dag 1, Zaterdag: Amsterdam - Tel Aviv - Tiberias

U verzamelt op Schiphol en vliegt met (evt. met overstap)  naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de gids op u te wachten en rijdt u naar Tiberias voor de eerste overnachting. 

 

Dag 2, zondag: Tiberias

Vrije dag in Tiberias. Uw reisleider organiseert  een samenkomst. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 3, maandag: Amud rivier

Vandaag staat de eerste wandeling op het programma. We wandelen langs een van de mooiste riviertjes van Israël; de Amud. De wandeling passeert verschillende oude watermolens. De flora en fauna onderweg zal u verrassen met name de wilde bloemen. Ook is het mogelijk om op de terugweg de Mitpe Hayamim berg te beklimmen. Dit is de enige plaats waar men zowel de Middellandse Zee als het meer van Galilea kan zien.

 

Dag 4, dinsdag: Banias

Nabij de Golan ligt het natuurgebied Banias. In Banias, het Bijbelse Caesarea Philippi, was het dat Jezus voor het eerst aan zijn leerlingen vroeg wie Hij was. Nu is Caesarea Phillippi archeologische vindplaats nabij de bronnen van de Jordaan.   

 

Mr 8:27  En Jezus vertrok met zijn discipelen naar de dorpen van Caesarea-Filippi. En onderweg vroeg Hij zijn discipelen en zei tot hen: Wie zeggen de mensen dat Ik ben?

 

Het gebied, aan de voet van de berg Hermon, heeft verschillende wandelmogelijkheden. Door de  aanwezigheid van water is de flora en fauna zeer divers. U wandelt door bossen, langs riviertjes en watervallen. Het einddoel vandaag is het Nimrod Fortress National Park.

 

Dag 5, woensdag: Magdala

In de voetstappen van de Messias wandelen we naar Magdala. Deze wandeling gaat deels over de zogenaamde ‘Jesus Trail’.  Het is een prachtige wandeling met mooie uitzichten. Maar het is ook flink stijgen en dalen tijden deze tocht.  In de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus. Aansluitend rijden we naar Kibbutz Almog nabij de Dode Zee voor de overnachting

 

Dag 6, donderdag: Wadi Kelt

Wadi Kelt is een prachtige vallei in de Judea Woestijn. De vallei loopt van Jeruzalem tot Jericho en wordt door drie bronnen van water voorzien.  Een wandeling door Wadi Kelt is zeer afwisselend. U wandelt langs het beroemde klooster van St. Joris. U treft er verschillende aquaducten en oude irrigatiekanalen. In het Oude Testament wordt Wadi Kelt aangeduid als Perath.

 

Dag 7, vrijdag: Qumram

We beginnen de dag bij de grotten van Qumram, daar waar de vindplaats van de Dode Zeerollen is. Uw gids zal u hier alles over vertellen. De wandeling gaat deels door de Qumram Wadi en over het plateau met fantastisch uitzicht.  Dit betekent wel veel stijgen en dalen over rotsachtige paden. Maar het zicht op de Dode Zee en omgeving maakt veel goed!

 

Dag 8, zaterdag: Berg Sodom    

Sodom wordt zowel in het Oude als het Nieuwe Testament genoemd. Wie kent het verhaal van Lot niet? (Genesis 19:1-30) Sodom heeft dan  niet echt een goede naam in de Bijbel, maar het gebied, zo vlakbij de Dode Zee, is prachtig. De paden zijn rotsachtig en er zijn verschillende trappen en zelfs ladders, die beklommen moeten worden. Een uitdagende wandeling!

 

Dag 9, zondag: Negev

Uw reisleider organiseert  een samenkomst. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 10, maandag: Ein Akev

In de Zin Vallei maken we een prachtige wandeling door de woestijn. Het is een rustige wandeling met weinig hoogteverschillen en u loopt langs de grootste bron Ein Akev, een bedoeïenen boerderij en een opgraving uit de tijd van de Nabateeërs. De kleuren van de woestijn zijn spectaculair te noemen; de ene keer rood-oranje de andere keer geel.

 

Dag 11, dinsdag: Ein Avdat

Ein Avdat is een prachtige kloof in de Negev woestijn. Verschillende bronnen ontspringen hier, waardoor er diepe poolen en watervallen zijn ontstaan. Omdat het gebied een hoog zoutgehalte heeft, groeien er bijzondere planten. Het is zelfs mogelijk om door te lopen naar een uitkijkpunt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei.

 

Dag 12, woendag: Negev - Tel Aviv - Amsterdam

In de morgen transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht  (evt. met overstap) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-10-2020
Alle Leeftijden
Elly de Gooijer
Niet te boeken
2.695,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Entreegelden volgens programma
 • Nederlands- of Engelssprekende wandelgids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

 

 

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 675,-
 • Optionele excursies
 • Lunchpakket voor onderweg ca 75,-
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

 

 

Overige reisinformatie

Het minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 15 personen.

 

Nb: er wordt gelopen op heuvel/bergachtig terrein met hoogteverschillen en soms rotsachtige paden. Dit vraagt om een redelijke conditie en wandelvaardigheid met echte (liefst hoge) wandelschoenen.

 

Voor deze reis dient uw paspoort bij terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn!

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1 - 5 Days by Wyndam Tiberias 4 nachten
Dag 5 - 8 Almog Guesthouse Dead Sea 2 nachten
Dag 8 - 12 Ramon Suites Negev 5 nachten
    Totaal 11 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
17 oktober 2020 Amsterdam Istanbul TK 1962 12.30 uur 16.55 uur
  Istabul Tel Aviv TK 808 19.05 uur 21.00 uur
           
28 oktober 2020 Tel Aviv Istanbul TK 865 08.40 uur 12.15 uur
  Istanbul Amsterdam TK 1953 14.45 uur 16.35 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op 17 oktober staat gepland voor zaterdag 12 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief