Turkije, bakermat van het Christendom

Turkije staat bekend om de zonnige stranden met all-inclusive resorts, maar Turkije is zoveel meer! Het land heeft een ongerepte natuur, met prachtige steden, zoals Istanbul, en daarnaast veel strand. Het land kan het hele jaar door bezocht worden vanwege het gunstige klimaat.
In Turkije, de "bakermat" van het christendom, liggen de Bijbelverhalen letterlijk op straat. Het is het land waar Paulus het Evangelie heeft verkondigd. Maar Turkije is ook het land van de apostel Johannnes. Hij stuurde zijn brieven in Openbaringen aan de zeven gemeenten van Klein- Azië, deze gemeenten liggen grotendeels in het huidige Turkije.

Ga mee naar Alanya. Deze super leuke badplaats heeft alles wat je maar wilt tijdens je vakantie. Prachtige stranden, een helderblauwe zee en heerlijke cocktails! Of dompel je onder in de fascinerende metropool Istanbul. Of volg de voetsporen van Paulus via bekende plaatsen als Konya, Laodicea, Efeze en het vroegere Smyra.

Informatie over Turkije

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
t

Turkije is een transcontinentaal land. Dat betekent dat het land zich bevindt in twee continenten. Een klein stukje in zuidoost Europa en voor een groot deel in zuidwest Azië. Het land ligt aan de Middellandse zee en grenst daarnaast ook aan de zwarte zee. Turkije grenst aan maar liefst acht landen met onder meer Bulgarije, Georgië, Iran en Irak.

De hoofdstad van Turkije is niet Istanbul, maar Ankara. Deze stad heeft maar liefst 6 miljoen inwoners en is één van de meest bruisende steden in Azië. Toch steekt de vroegere hoofdstad Istanbul als sprankelende metropool hier bovenuit met maar liefst 15 miljoen inwoners. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse culturele erfgoed en architectonische pracht, waaronder bezienswaardigheden zoals de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi-paleis. Istanbul is een bruisende metropool met levendige markten, sfeervolle straten en een unieke mix van culturen.

Maar Turkije herbergt ook de schitterende Rivièra. Dit vakantiegebied heeft alles in huis voor een onvergetelijke strandvakantie, maar ook de cultuurliefhebber wordt niet teleurgesteld. De perfecte combinatie van prachtige stranden, rijke cultuur en historie en adembenemend landschap maken deze regio heel aantrekkelijk.

Turkije staat verder bekend om:

- Cultureel erfgoed: Turkije heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van diverse culturele erfgoederen, waaronder de oude steden van Ephesus, Troye en Hierapolis. De stad Istanbul is zelf een levend museum van historische en architectonische schatten.
- De Turkse keuken: Is wereldwijd bekend vanwege zijn heerlijke gerechten. Van kebabs en mezze tot baklava en Turkse koffie. De Turkse keuken biedt een breed scala aan smaken.
- Turkse baden: Traditionele Turkse baden, bekend als "hamams," zijn een integraal onderdeel van de Turkse cultuur. Ze bieden een ontspannende en verfrissende ervaring.
- Turkse gastvrijheid: Turkse mensen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid tegenover toeristen en bezoekers.
- Kunst en ambacht: Turkije heeft een rijke traditie van kunst en ambachten, waaronder tapijten, keramiek, kalligrafie en handgeweven textiel.