Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Toscane, schatkamer van Italië

10 dagen

Zonvakantie | Vliegreis

Toscane is waarschijnlijk de bekendste Italiaanse regio en zeker een van de meest gevarieerde. Het is de wieg van de renaissance met steden als Florence, Siena en Pisa. Naast alle kunstschatten, biedt Toscane nog veel meer moois, zoals fraaie landschappen met cipressen, beboste heuvels en velden vol zonnebloemen. Bekijk middeleeuwse ‘wolkenkrabbers’ en ontdek samen met medechristenen en uw Beter Uit reisleider dit boeiende en rijke deel van Italië. Naast aandacht voor kunst, cultuur en religie, laat deze reis u ook de vele smaken van de gevarieerde Italiaanse keuken én de heerlijke wijnen beleven. Het resultaat is een afwisselende vakantie in de schatkamer van Italië.

 

Highlights

 • Bezoek aan de renaissancesteden Florence, Siena en Pisa
 • Wijnproeverij Chianti wijn
 • Verblijf in centraal gelegen, comfortabel hotel in Montecatini Terme

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis naar Toscane

Vlucht van Amsterdam naar Pisa. Na aankomst transfer naar uw hotel in het levendige kuuroord Montecatini Terme. ’s Middags kunt u zelf alvast de Italiaanse sfeer proeven. Uw reisleider verzorgt ’s avonds een dagsluiting.

 

Dag 2, woensdag: Vrije dag

Vrije dag in Montecatini Terme. Bezoekt u eens Montecatini Alto, dat alleen per kabelbaan bereikbaar is. Uw beloning is een authentiek Italiaans stadje en prachtige vergezichten over het Toscaanse landschap!

 

Dag 3, donderdag: Florence

De wieg van de renaissance, Florence, staat vandaag centraal. Met name in de 15e eeuw kende de stad een ongekende artistieke en culturele bloei, grotendeels gestimuleerd door de beruchte familie De Medici. Geen enkele andere plaats kan Florence evenaren op het gebied van de kunstwerken die hier gemaakt werden door de vele kunstenaars als Giotto, Michelangelo, Raphael en Leonardo Da Vinci. In de ochtend wandelt u samen met uw gids door de stad van de Ponte Vecchio, Santa Croce, de Duomo en het Baptisterium met zijn gouden deuren. U kijkt uw ogen uit bij al dat moois. ’s Middags heeft u vrije tijd om zelf door deze mooie stad te dwalen en bijvoorbeeld te genieten van een drankje op een van de vele terrassen.

 

Dag 4, vrijdag: Vrije dag

Een vrije dag in Montecatini Terme om naar eigen inzicht in te vullen. Of alleen maar te genieten op een terrasje van een ‘caffè italiano’!

 

Dag 5, zaterdag: Chiantistreek – wijnproeverij – San Gimignano

Een tocht door het afwisselende Toscaanse landschap, waarbij u een deel van de Chiantiroute rijdt. De Chianti is Italië's bekendste wijn en wordt exclusief in deze regio verbouwd. Een wijnproeverijmet daarbij een lunch ontbreekt uiteraard niet! Verder bezoekt u onder meer San Gimignano, het stadje met talrijke middeleeuwse "wolkenkrabbers", gebouwd als woontorens. Ze domineren de omgeving en u ziet ze dan ook al snel in het landschap oprijzen. Weet u dat in San Gimignano ook werelds beste ijsmaker woont en werkt? Het is eigenlijk een must om een Italiaans ijsje te eten.

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag luistert u naar Gods' Woord. Uw reisleider organiseert een samenkomst in het hotel. U kunt ook, indien gewenst, een lokale kerkdienst bijwonen. Samen geloven, samen zingen, samen beleven.

 

Dag 7, maandag: Pisa - Lucca

Na het ontbijt vertrekt u naar Pisa, de stad die in de middeleeuwen een van de machtigste maritieme steden aan de Middellandse Zee was en geduchte rivaal van Venetië en Genua. Het is de stad van de wereldberoemde ‘scheve toren’. Deze toren maakt deel uit van het Campo dei Mircoli en is gebouwd als kerktoren van de er naast staande Dom. Tot de wonderen behoort ook een baptisterium (doopkapel). Het is zo een complex van ongekende schoonheid, allemaal in glanzend wit marmer! Vergeet niet om uzelf met de Toren van Pisa te (laten) fotograferen!

 

Op de terugweg naar het hotel bezoekt u Lucca, een minder ontdekt stadje in Toscane, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Sporen van het rasterachtige stratenpatroon verraden zijn Romeinse oorsprong. Binnen de stadsmuren ziet u prachtige romaanse kerken met de arcades op de gevels, het prachtige graf van Ilaria del Carretto en enkele uitzonderlijke paneelschilderijen. Slentert u door de binnenstad dat volledig ommuurd is en waar de imposante palazzi opdoemen van de vroegere handelselite. 

 

Dag 8, dinsdag: Vrije dag

Wederom een vrije dag in Montecatini Terme. Misschien bezoekt u een van de thermale baden in deze stad!

 

Dag 9, woensdag: Siena

Een dagtocht naar Siena, één van de belangrijkste Renaissance steden van Italië. Ook de grootste stad in Toscane, gebouwd op een heuvel met zijn kenmerkende rode baksteen. Samen met een gids wandelt u door deze historische en fascinerende stad met één van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië, ‘Piazza del Campo’, waar de beroemde paardenraces ‘de Palio’ plaatsvonden. Ook de bijzondere Duomo met zijn veel te brede voorgevel mag niet ontbreken. Het waarom van deze te brede geval hoort u ter plaatse. Het heeft een imposante romaanse en gotische bouw met wit en groen marmer met uitstekende renaissancistische sculpturen. 

 

Dag 10, donderdag: Terugreis naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Pisa en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Massimo d'Azeglio***

Verblijf in het ***- sterren hotel Massimo d'Azeglio, gelegen in hartje Montecatini Terme aan de...

Hotel Massimo d'Azeglio***

Verblijf in het ***- sterren hotel Massimo d'Azeglio, gelegen in hartje Montecatini Terme aan de exclusieve straat Corso Matteotti. Uw kamer beschikt over een balkon of terras, bad, douche, toilet , tv, gratis WiFi en airconditioning. Het hotel heeft een mooi terras, bar en een stijlvol restaurant waar traditionele, Toscaanse gerechten en een uitgebreide wijnkaart wordt geserveerd. Ontbijt in buffetvorm, diner wordt aan tafel geserveerd.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
15-9-2020
Alle Leeftijden
Aalt van de Mheen
Te boeken
998,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Pisa v.v. incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch met wijnproeverij op dag 5
 • Lunch op zondag
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gidsen tijdens de excursies
 • Beter Uit reisleiding
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer 160,-
 • Ruimbagage 20 kg 34,-
 • Overige lunches
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte is 15 personen

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchten voor beide data (onder voorbehoud van wijzigingen):

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Pisa HV 5423 12.20 uur 14.15 uur
Pisa Amsterdam HV 5424 14.50 uur 16.55 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

12 mei stond gepland voor zaterdag 25 april maar is tot nader order geannuleerd. 

15 september staat gepland voor zaterdag 29 augustus

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief