Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Op uw gemak door Israël

11 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Indien u graag het Beloofde Land wilt bezoeken, maar iets meer tijd wenst te hebben op de bijzondere plaatsen die u zo goed uit de Bijbel kent, reis dan met ons mee op deze 11-daagse reis naar Israël. Deze reis maakt u niet alleen: samen met uw christelijke reisgenoten bewandelt u de paden van onze Messias. Samen beleven, samen geloven!

 

U reist via Tiberias, waar Jezus een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht en vele wonderen heeft verricht, naar Jeruzalem. U wandelt over de Via Dolorosa, ziet de Hof van Gethsemané, daar waar Jezus erg bang werd voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. U loopt over de Corda, de oudste straat van Jeruzalem. Dit alles in een aangenaam tempo, zodat u alle tijd heeft om te genieten!

 

Highlights:

 • Historisch  Akko
 • Bijbels Jeruzalem
 • Dode Zee

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Tel Aviv - Zichron Yaacov

U verzamelt op Schiphol en vliegt met El Al rechtstreeks naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende gids op u te wachten en rijdt u naar Zichron Yaacov voor de eerste overnachting. Voor het diner houdt uw reisleider een samenkomst, waarna u kunt genieten van uw eerste Israëlische maaltijd!

 

Dag 2, dinsdag: Zichron Yaacov - Akko - Meer van Galilea

Vertrek na het ontbijt naar de kruisridderstad Akko. Kortgeleden ontdekten archeologen hier ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Ook het badhuis en de karavanserai zijn de moeite waard om te bezoeken. Na de lunch rijdt u door naar het Meer van Galilea voor een boottocht. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit. Ervaar de stilte en de rust op het meer. Erg indrukwekkend!

 

Dag 3, woensdag: Berg der Zaligsprekingen - Kapernaüm - Magdala

Een volle dag rondom het meer van Galilea, een gebied waar in de Bijbel veel overgesproken wordt. U bezoekt de hoogtepunten. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze eerste stop vandaag. Op stenen rondom de kerk vindt u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Hij woonde in Kapernaüm, preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37) en genas een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten (Mark. 2:1-12). In Kapernaüm genas hij ook de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest, is een kerk gebouwd in de vorm van een boot. In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudst gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus.

 

Dag 4, donderdag: Nazareth - Kana - Rivier de Jordaan (Qasr el Yahud) - Dode Zee

Op de route naar Jeruzalem maken we een aantal interessante stops, zoals in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Ook bezoeken we Kana waar de Heere Jezus op een bruiloft, toen de wijn op was, water in wijn veranderde (Joh. 2:1-11) en maken we nog een tussenstop bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Tot slot bezoekt u de Dode Zee, de laagst gelegen zee ter wereld.

 

Dag 5, vrijdag: Dode Zee - Massada - Qumran - Jeruzalem

In de morgen heeft u de gelegenheid te drijven in de Dode Zee; een bijzondere ervaring! Ook staat  Massada op het programma, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Op weg naar Jeruzalem rijdt u via de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg - Hof van Gethsemané - Bad Betesdha - Santa Anna kerk

Vandaag komt u op plekken waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden en wordt door hen gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt (Bijbelboek Zacharia). Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de joodse, de christelijke, de Armeense en de islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

Dag 7, zondag: vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk kunt u  ook een dienst bijwonen in Jeruzalem. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 8, maandag: Klaagmuur (Bar Mitswa) - Israël Museum

Deze morgen bezoekt u  de  Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Daarna gaat u naar het Israël museum. Hier liggen de originele Dode Zeerollen en ziet u het Model van Jeruzalem. Dit model, schaal 1:50, toont Jeruzalem in het jaar 66.

 

 Dag 9, dinsdag: Knesset - Menorah - Yad Vashem

Vanmorgen zijn we bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Dag 10, woensdag: Graftuin-Oude Stad-Cardo

U begint de dag met een bezoek aan de Graftuin, daar waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. U kunt het lege graf aanschouwen. Door een van de oude stadspoorten betreden wij de Oude Stad en bewandelen de Cardo en lopen een deel van de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties.

De middag is ter vrije besteding.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Dag 11, donderdag: Jeruzalem-Tel Aviv-Amsterdam

In de loop van de morgen transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugreis naar Amsterdam. Met mooie herinneringen keert u huiswaarts.

 

Accommodaties

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron...

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug

Kibboets Kalia

Aan de noord kant van de Dode Zee gelegen kibboets, nabij de vindplaats van de Dode Zeerollen. De...

Kibboets Kalia

Aan de noord kant van de Dode Zee gelegen kibboets, nabij de vindplaats van de Dode Zeerollen. De kibboets heeft een eigen strandje aan de Dode Zee. De kamers liggen verspreid in de tuin en zijn voorzien van airconditioning, badkamer met douche. Verder heeft het een zwembad en de grote tuin biedt veel mogelijkheden tot ontspanning.

terug

Kibboets Neve Ilan

Deze kibboets ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Kibboets Neve Ilan

Deze kibboets ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibboets beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
26-10-2020
Alle Leeftijden
Heleen van Dijk-Verhagen
Niet te boeken
2.098,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht met El Al van Amsterdam – Tel Aviv v.v. incl. heffingen
 • Eén stuks ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer terplaatse per comfortabele touringcar met airconditioning
 • 10 overnachtingen op een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Fooien
 • Excursies en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 595,-
 • Entree Dode Zee
 • Overige lunches
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelinformatie dag 2-4 volgt.

 

Paspoort

Uw paspoort dient bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vluchtinformatie 26 oktober (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

26 oktober 2020 Amsterdam Istanbul

TK1958

15.05 uur

20.30 uur

26 oktober 2020 Istanbul Tel Aviv

TK810

23.45 uur

00.55 uur

     

 

 

 

5 november 2020 Tel Aviv Istanbul

TK795

12.20 uur

15.50 uur

5 november 2020 Istanbul Amsterdam

TK1955

19.20 uur

21.05 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en uw reisgenoten. U ontvangt naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op 26 oktober staat gepland voor zaterdag 10 oktober 2020

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

 

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief