Malta; bijzonder eiland in de middellandse zee

Een ideale bestemming voor een zonvakantie is Malta. Mooi weer verzekerd! Het vakantiegevoel wordt nog versterkt door de hier kristalheldere Middellandse Zee, die nooit ver weg is en waar op veel plekken gezwommen of gesnorkeld kan worden.
Naast zon en zee biedt Malta een grote keuze aan bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld Valletta, de hoofdstad met z’n vele monumenten en uitzicht over de forten en natuurlijke havens.
Er valt genoeg te beleven. Dit alles maakt Malta een populaire vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Beter Uit biedt jongerenreizen en reizen voor alle leeftijden. Ga mee en leer dit bijzondere eiland beter kennen!

Informatie over Malta

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

De Maltezer archipel ligt centraal in de Middellandse Zee en bestaat uit Malta, de zustereilanden Gozo en Comino en een aantal onbewoonde eilanden, waaronder het Paulus eiland. Malta zelf is het grootste van de eilanden die samen de republiek Malta vormen. Het land is zowel in aantal inwoners als oppervlakte de kleinste lidstaat van de EU. Malta ligt iets ten zuiden van Sicilië. Bij helder weer is vanaf Gozo de kust van Sicilië in de verte zichtbaar. De afstand tot de kust van Tunesië in Noord-Afrika is ruim 325 km. Op Malta zijn geen bergen of rivieren te vinden. Wel een prachtige en kronkelende kustlijn met vele inhammen, natuurlijke havens, baaien en kreken.
Als zelfstandig land bestaat Malta pas sinds 1964. Daarvoor is het lange tijd in handen geweest van talrijke wisselende bezetters en heersers, zoals Romeinen, Arabieren, Johannieters ridders en meest recent de Engelsen. Vooral uit de tijd van de Johannieters en Britten is nog veel terug te vinden. Zo is de hoofdstad Valletta is gebouwd door de ridders, rijdt het verkeer er links en dragen alle scholieren een uniform. Al die invloeden van buiten maken Malta tot een uniek eiland, dat zeker een vakantie waard is.
Malta wordt ook in de Bijbel genoemd: Paulus leed hier schipbreuk op weg naar Rome. Sporen van zijn aanwezigheid zijn nog altijd terug te vinden en te bezoeken.