Over deze reis

Malta, eiland van Paulus

Bent u op zoek naar afwisselende vakantiebestemming waar de zon altijd schijnt? Een bestemming waar u bovendien veel kan zien en ook nog eens op zoek gaat naar de apostel Paulus? Dan is Malta echt iets voor u!

Met haar rijke historie, boeiende steden, karakteristieke dorpjes en vriendelijke bevolking biedt deze kleine eilandengroep zowel een keur aan ontspannende als culturele ervaringen. Liever natuur? Met het schilderachtige landschap, de adembenemende rotskust en prachtige baaien met kristalhelder water komt u volop aan uw trekken.

Op dit eiland, waar Paulus ooit schipbreuk leed, verblijft u in een aangenaam hotel inclusief ontbijt en diner. Twee volledig verzorgde dagexcursies en een Beter Uit reisleider die zorg draagt voor een zonnig, aangenaam en interessant verblijf zijn natuurlijk inbegrepen.

Samen beleven, samen geloven op een Bijbelse plek! Wat is er mooier dan dat?

Bestemming

Algemene informatie

De Maltezer archipel ligt centraal in de Middellandse Zee en bestaat uit Malta, de zustereilanden Gozo en Comino en een aantal onbewoonde eilanden, waaronder het Paulus eiland. Malta zelf is het grootste van de eilanden die samen de republiek Malta vormen. Het land is zowel in aantal inwoners als oppervlakte de kleinste lidstaat van de EU. Malta ligt iets ten zuiden van Sicilië. Bij helder weer is vanaf Gozo de kust van Sicilië in de verte zichtbaar. De afstand tot de kust van Tunesië in Noord-Afrika is ruim 325 km. Op Malta zijn geen bergen of rivieren te vinden. Wel een prachtige en kronkelende kustlijn met vele inhammen, natuurlijke havens, baaien en kreken.
Als zelfstandig land bestaat Malta pas sinds 1964. Daarvoor is het lange tijd in handen geweest van talrijke wisselende bezetters en heersers, zoals Romeinen, Arabieren, Johannieters ridders en meest recent de Engelsen. Vooral uit de tijd van de Johannieters en Britten is nog veel terug te vinden. Zo is de hoofdstad Valletta is gebouwd door de ridders, rijdt het verkeer er links en dragen alle scholieren een uniform. Al die invloeden van buiten maken Malta tot een uniek eiland, dat zeker een vakantie waard is.
Malta wordt ook in de Bijbel genoemd: Paulus leed hier schipbreuk op weg naar Rome. Sporen van zijn aanwezigheid zijn nog altijd terug te vinden en te bezoeken.

Informatie over Malta

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Malta

Beste reistijd

Malta is vrijwel het hele jaar door prima te bezoeken. Het toeristenseizoen loopt van april t/m november en het weer is er bijna altijd goed. In de zomer kan het er erg warm worden met temperaturen van boven de 30 graden. Een duik in de kristalheldere zee kan dan voor verkoeling zorgen.

Klimaat

Malta heeft een klimaat met veel zonuren. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld rond 17 °C en wordt het zelden kouder dan zeven graden. Het voor- en najaar zijn qua temperatuur het aangenaamst met gemiddelden tussen 20 en 25°C. ‘s Zomers is het gemiddeld zo’n 33°C. Op jaarbasis telt Malta slechts 13 regendagen.

Eten & Drinken

De Maltese keuken is mediterraan en kent veel Italiaanse invloeden. Pizza’s en pasta zijn volop verkrijgbaar. Door de ligging in zee is ook verse vis volop leverbaar. De Maltese specialiteit is in wijn gestoofd konijn. In de Maltezer Archipel wordt prima wijn gemaakt. Probeer eens Kinnie, een lokale koolzuurhoudende frisdrank en een uitstekende dorstlesser!

Taal

Malta kent twee officiële talen: Engels en Maltees. Iedere Maltees leert en spreekt beiden. Het Maltees stamt uit het Arabisch, maar er zijn ook Italiaanse en Engelse woorden in te horen.

Wist u dat?

- Er geen natuurlijke bossen, bergen of rivieren op Malta zijn?
- Malta een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is met gemiddelde ruim 1500 inwoners per km2?
- Geen enkele klok gelijk loopt op Malta?

Dagprogramma

dag
1

WO: Amsterdam – Malta

De welverdiende vakantie begint! Vanaf Schiphol vertrekt u met de groep richting Malta. Bij aankomst transfer naar het hotel.

dag
2

DO: Vrije dag

Op Malta is er voor iedereen iets te doen. Daarom kan vandaag besteed worden zoals u zelf wilt. Inspiratie nodig of excursie boeken? De reisleider staat klaar met tips, zodat u optimaal kan genieten!

dag
3

VR: Mdina – Rabat

Na een goed ontbijt start de excursie naar Mdina en Rabat met uw Nederlandssprekende gids. Mdina, ook wel de “stille stad” genoemd, is de voormalige hoofdstad van Malta. De imposante stadsmuren bieden een indrukwekkend uitzicht over bijna heel het eiland. Na de lunch is de volgende bestemming Rabat. Op deze bijzondere plek treedt u in de voetsporen van Paulus. U bezoekt de catacomben en de grot waar Paulus drie maanden verbleef na zijn schipbreuk. Tot slot van deze bijzondere dag vaart u naar het Pauluseiland per “luzzu”, de bijzondere lokale vissersboot. Dit kleine eiland ligt net voor de kust van Malta en is de plek waar het schip met de apostel aan boord schipbreuk leed. Uw reisleider verzorgt hier een korte overdenking.

dag
4

ZA: Vrije dag

Vandaag wederom een vrije dag. Neem eens een kijkje in Valletta, de hoofdstad. Omgeven door meters dikke en hoe muren ligt een autovrijcentrum vol kerken, stadspaleizen, sfeervolle terrassen en winkels. Bijna overal is er zicht op de natuurlijke havens die de stad omringen. Een havenrondvaart is ook zeker een aanrader!

dag
5

ZO: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. Uw reisleider verzorgt een zondagse samenkomst. U luncht in het hotel.

dag
6

MA: Het eiland Gozo

Vandaag staat een excursie naar Gozo op het programma. Uw Nederlandssprekende gids begeleidt u wederom. U vaart van Malta naar Gozo. Aangekomen op Gozo merkt u al snel dat dit sfeervolle eiland behoorlijk verschilt van Malta. Hier bezoekt u onder andere de Ta Pinu kerk, de fraai gerestaureerde citadel van Victoria, Xlendi Bay en het Dwerja Point. Laat u verrassen door de adembenemende uitzichten, die om elke hoek en achter elke heuvel schuilgaan.

dag
7

DI: Vrije dag

Een laatste dag om van het lekkere weer te genieten, een duik te nemen in het zwembad of nog een excursie te maken. Er is genoeg te ondernemen! Maak een tour over het eiland met een hop-on/hop-off bus. Een kaartje is de hele dag geldig en u kunt net zo vaak uitstappen en rondkijken in aantrekkelijke plaatsen, zoals het vissersdorp Marsaxlokk, de Blauwe Grotten of het levendige Sliema.

dag
8

WO: Malta - Amsterdam

Helaas bent u aan het eind van uw reis gekomen. Per touringcar naar de luchthaven en vandaar de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Sunflower***

Qawra, Malta
Verblijf in het ***-sterren hotel Sunflower, dat rustig maar toch centraal gelegen is in Qawra. In de directe omgeving vindt u talrijke winkels, bars en restaurants. Het hotel heeft een restaurant, binnenzwembad, buitenzwembad op het dak, bar en gratis Wifi.

Uw kamer is netjes ingericht en beschikt over een badkamer, airco en een balkon.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
11:50
Malta
14:50
Uw terugreis
Vlucht
Malta
07:40
Amsterdam
10:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Ruimbagage 23 kg retour
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunch op zondag
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 115,-
 • Lunches dag 1,2,4,7 en 8
 • Facultatieve excursies
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 12 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Reisleiding

Evert Jan van den Brandhof

Reisleider Beter Uit sinds 1990

In welke landen ben je geweest?

Tunesië, Egypte, Israël, Jordanië, Tjechië (Praag), Griekenland, Kenya, Gambia, Turkye, Sri-Lanka, Oostenrijk, Zwitserland, USA, Canada, Mexico, Spanje, Frankrijk, Engeland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Slovenië, Kroatië.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Als geloofsgenoten is het reizen met Beter Uit zo speciaal dat we na afloop van een reis weer uit elkaar gaan als (bijna) familie. Het mooie daarbij is dat we samen van fijne en bijzondere locaties kunnen en mogen genieten, waarbij ons geloof een verbindende factor is, en het mede daarom zo bijzonder en speciaal maakt.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Het is prachtig om elkaar aan te sporen en te bemoedigen in het Geloof, en samen te genieten van wat God ons gegeven heeft in zijn schepping. Waarbij we de door God ons gegeven talenten mogen inzetten (1 Kor. 12). Eenheid in veelzijdigheid.