Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

o.l.v. Sarianne van Dalen en Arjan Molevelt

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. Uw reisleiders Sarianne van Dalen en Arjan Molevelt nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. We worden naar Tiberias gebracht waar we de komende nachten zullen verblijven.

 

Dag 2:  Hula Vallei - Berg Karmel - Ceasarea -  Tiberias

We beginnen de dag actief: we gaan fietsen in de prachtige Hula Vallei, een absolute belevenis. Na de fietstocht rijden we door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka. In de middag gaan we naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Dag 3: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen - Capernaum

Na het ontbijt gaan we Galilea verkennen. We beginnen de dag af met een prachtige boottocht over het meer. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Vervolgens gaan we naar de Berg der Zaligsprekingen, een heerlijke plaats van rust met een schitterend uitzicht op het meer. We rijden verder naar het nabijgelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aantreffen. We rijden terug naar ons hotel in Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 4: Qasr el Yahud –Wadi Kelt – Mount Sopus- Yehuda Markt - Jeruzalem

We verlaten Tiberias en rijden door de Jordaanvallei richting Jeruzalem. We maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. Uiteraard maken we ook een stop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Vanaf Mount Scopus hebben we het eerste uitzicht over Jeruzalem. Als de tijd het toelaat brengen we ook een bezoek aan de Machne Yehuda Markt, een heerlijk ervaring van geuren en smaken. Hierna rijden we naar ons hotel voor de komende overnachtingen.

 

Dag 5: Massada - Ein Gedi–– Dode Zee – Jeruzalem

Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Aansluitend bezoeken we het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 6: Jeruzalem, Olijfberg – Hof van Gethsemane – Oude Stad – Muurwandeling - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en bekijken we de Kerk van Alle Naties. We gaan verder naar de oude Stefanuspoort, ook wel de Leeuwenpoort genoemd en treden binnen in de Oude Stad, waar onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. In de souk, met zijn wirwar van bazaars  hebben we tijd om souvenirs te kopen. We lopen vervolgens v de Damascuspoort. Vanaf hier gaan we naar de Graftuin waar we het lege graf en de weggerolde steen aanschouwen.

 

Dag 7: Dienst – picknick lunch – vrije middag

Een mooie dag die we willen beginnen met het bijwonen van een lokale dienst in de stad. Na de dienst genieten van we een gezellige picknick lunch in het park. De verdere dag is ter vrije besteding.

 

Dag 8: Bar Mitswah – Netanya

Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. We brengen een bezoek aan de Haaspromenade voor een laatste blik over deze bijzondere dag. Vervolgens verlaten we Jeruzalem en rijden naar ons hotel in Netanya waar u heerlijk kunt genieten van het strand en de zee.

 

Dag 9:  Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 8 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en zondag pick nick lunch
 • Vervoer per comfortabele touringcars met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Headsets
 • Fooien van € 6,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Bagageservice bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Maaltijden en verzorging voor gids en chauffeur
 • Toeristenbelasting

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag 1-persoonskamer €495,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen, evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten

OVERIGE INFORMATIE

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

 

HOTELS

Tijdens de rondreis zult u verblijven in  onderstaande hotels.( onder voorbehoud van beschikbaarheid).

7 – 10 september

Tiberias

Hotel Jacob

3 nachten

10 - 14 september

Jeruzalem

Shalom Hotel

4 nachten

14 – 15 september

Netanya

Margoa Hotel

1 nacht

 

 

 

8 nachten

 

 

Vluchtinformatie 

Volgt later

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief