Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Israël

9 dagen

Kerst | Groepsrondreis | Vliegreis

Kerst vieren in het Beloofde Land: het feest van Jezus' komst naar deze wereld. Tijdens deze 9 daagse reis bezoekt naast u de hoogtepunten van het Beloofde Land ook  Zijn geboorteplaats op Zijn geboorte dag. Om dit samen met medechristenen te beleven, geeft  deze reis een bijzondere verdieping.

U bezoekt Bethlehem en de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Hier heeft u tijd voor een overdenking.

Ook op Kerstavond brengen we de avond gezamenlijk door: u woont het Kerstconcert in het YMCA hotel bij. Een traditie in Jeruzalem! Samen Beleven, Samen geloven.

 

Naast de bijzondere momenten rondom de geboorte van het Kind, bezoekt u ook plaatsen die u vanuit de Bijbel kent. Zoals Nazareth, de plaats waar Jezus opgroeide, het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De Nederlandssprekende Israëlische gids en de Beter-uit reisleider nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

 

Highlights

 • Kerstconcert
 • Nazareth
 • Jeruzalem
 • Bethlehem en de Herdersvelden

Programma

Dag 1, dinsdag, 22 december 2020: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Vandaag ontmoet u de groep op Schiphol en samen vertrekken we naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende Israëlische gids al te wachten. Deze gids laat u deze week kennis maken met het bijzondere land Israël. Met de gids vertrekken we richting Jeruzalem, waar u de komende nachten verblijft.

 

Dag 2, woensdag,  23 december 2020: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In het Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5

lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn.

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 3, donderdag, 24 december 2020: Graftuin – Yad Vashem – Haddassah Ziekenhuis

Deze morgen bezoeken we de  Graftuin waar we het lege graf aanschouwen, velen geloven dat hier Jezus begraven en opgestaan zou zijn.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.

De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Niet ver van Yad Vashem ligt het Haddassah Ziekenhuis met zijn bijzondere synagoge met prachtige glas in lood ramen van Chagall.

 

Na het diner gaat u naar het YMCA hotel voor een bijzonder sfeervol Kerstconcert. Aansluitend organiseert uw Reisleiding een samenkomst.

 

Dag 4, vrijdag,  25 december: Bethlehem – Herdersvelden

Na het ontbijt rijden we naar Bethlehem en bezoeken de Geboorte Kerk.  Boven de grot die al in de eerste eeuw werd aangewezen als de plaats waar Jezus geboren was. Ook bezoeken we het Kribbeplein, die naast de Geboortekerk is gelegen. Aansluitend bezoeken we de Herdersvelden, waar de Engelen het nieuws van de geboorte aan de herders brachten.  Hier houden we gezamenlijk een dienst.

Lunch is vandaag inbegrepen.

 

Christus als het Licht der wereld Die naar ons toe kwam om licht te brengen in de duisternis.

 

Dag 5, zaterdag, 26 december 2020:: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee

Na ons ontbijt vertrekken we richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen.

 

We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee (toegang niet inbegrepen). Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 6, zondag 27 december 2020:  vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk kunt u  ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 7, maandag 28 december 2020: Klaagmuur – Qasr el Yehud – Beith Shean - Tiberias

Voordat u Jeruzalem verlaat, brengt u een laatste bezoek aan de Klaagmuur. De Klaagmuur is de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandag- en donderdagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

Op weg naar  Tiberias maken we een tussenstop bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Daarna gaat de route verder door de Jordaanvallei naar Beith Shean en Tiberias.

 

Dag 8, dinsdag 29 december 2020: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm

Deze dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vindt u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin u onder andere de broden en de vissen ziet.

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht  bekijken we de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

Dag 9, woensdag 30 december 2020:  Caesarea – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken.

Na een mooie tocht door Galilea komt u aan bij Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

 

Accommodaties

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug

Hotel Jacob

In het centrum van Tiberias ligt het Jacob Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Jacob

In het centrum van Tiberias ligt het Jacob Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
22-12-2020
Alle Leeftijden
Kina Tigelaar
Niet te boeken
1.675,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag en 1e Kerstdag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 6,10 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Headsets
 • Beter-Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Excusief:

 • Een persoonskamer toeslag 440,-
 • Drijven Dode Zee
 • Overige Lunches
 • Drankjes tijdens maaltijden

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt 

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst staat gepland op zaterdag 28 november 2020.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief