Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Israël

9 dagen

Kerst | Familie groepsreis | Vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze  reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven.  En in welke periode van het jaar kan dat beter dan tijdens onze Kerstvakantie?

Want  Kerst vieren in het Beloofde Land met een bezoek op eerste Kerstdag aan Bethlehem waar we de komst van Jezus naar deze wereld vieren,  geeft deze reis wel een hele bijzondere ervaring!

Ook Kerstavond brengen we gezamenlijk door: jullie wonen het Kerstconcert in het YMCA hotel bij. Een traditie in Jeruzalem! Samen Beleven, Samen geloven.

 

Uiteraard worden ook de bekende plaatsen uit de Bijbel bezocht, deze zijn indrukwekkend voor jong en oud. Je bezoekt het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en uiteraard staat de stad Jeruzalem met de Olijfberg en de Hof van Gethsemané ook op het programma. Verschillende activiteiten maken deze reis compleet. Je  helpt mee aan een echte archeologische uitgraving in de Stad van David. Verder ga je dobberen in de Dode Zee  en je leert meer over het leven in de tijd van de Jezus in het openluchtmuseum Nazareth Village.

 

Loop deze reis met je familie in de voetsporen van Jezus. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

 

Hoogtepunten:

 • Bezoek Bethlehem op 1e Kerstdag
 • Kerstconcert
 • Boottocht meer van Tiberias
 • Drijven Dode Zee

Programma

Dag 1, Dinsdag 22 december 2020: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel in Jeruzalem

 

Dag 2, woensdag 23 december 2020: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Stad van David

Wij komen vandaag op plekken waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis en in de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus. Bij het sorteerproject van Emek Tsurim zijn we allemaal even archeoloog. We gaan op zoek naar voorwerpen van vroeger zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Leer over de ontdekkingen die al zijn gedaan en help mee met het zoeken naar meer van de geschiedenis van Jeruzalem. We sluiten de dag af met een wandeling over de oude stadsmuren van Jeruzalem. Vanaf de hoge muren heb je een prachtig uitzicht over de stad!

 

Dag 3, donderdag 24 december 2020: Graftuin – Klaagmuur – Oude Stad - Kerstconcert

We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin waar we het lege graf zien.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Hier vindt op maandag- en donderdagmorgen de Bar Mitswa ceremonie plaats. Zingend en dansend wordt gevierd dat Joodse tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Het is een groot feest voor de joden en een echte belevenis om te zien. Daarna dwaalt u samen met de gids door de Oude Stad: geniet van de bijzondere monumenten en kerken.

 

Na het diner in het hotel maken jullie je op voor het Kerstconcert in het YMCA hotel, waar ook de Kerstklokken zullen luiden. Na het concert is er tijd voor een samenkomst in het hotel met koffie, thee, limonade en wat lekkers.

 

Dag 4, vrijdag 25 december 2020: Bethlehem – Geboorte Kerk - Herdersvelden

Na het ontbijt rijden we naar Bethlehem en bezoeken de Geboorte Kerk.  Boven de grot die al in de eerste eeuw werd aangewezen als de plaats waar Jezus geboren was. Ook bezoeken we het Kribbeplein, die vernoemd is naar de kribbe waarin Jezus gelegd werd na zijn geboorte. Het Kribbeplein is gelegen naast de Geboortekerk. Aansluitend bezoeken we de Herdersvelden, waar de Engelen het nieuws van de geboorte aan de herders brachten.  Hier houden we gezamenlijk een dienst.

Lunch is vandaag inbegrepen.

 

Dag 5, zaterdag 26 december 2020: Massada – Dode Zee - warmwaterbronnen Gan Hashlosha

We verlaten Jeruzalem en rijden door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran waarbij de gids verteld over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee. (entree exclusief) Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! 

De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen.

Daarna gaat de reis naar het noorden,  door de Jordaanvallei, naar Tiberias.

 

Dag 6, zondag,  27 december 2020: vrije dag

De reisleider organiseert een dienst. De rest van de dag is vrij. Lunch inbegrepen.

 

Dag 7, maandag, 28 december:  boottocht – Banias – Berg der Zaligsprekingen  – Kapernaüm – workshop chocolade maken

Vandaag gaan we meer ervaren van het leven in Israël in Bijbelse tijden. De dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het Bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een 

prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Tevens stoppen we bij Kapernaüm, in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus zelf. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), en hij genas een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten (Mark. 2:1-12) We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

En we sluiten de dag met een smakelijke workshop: chocolade maken.

 

Dag 8, dinsdag 29 december 2020: Kana– Nazareth – Nazareth Village - Netanya

Via Kana,  de plaats waar Jezus zijn eerste wonder deed op de bruiloft waar Hij water in wijn veranderde, rijden we naar Nazareth.

In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht rijden we langs de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en we bekijken de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

In Nazareth Village, een openluchtmuseum, zien we hoe het dorpsleven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf- en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan.

Daarna rijden we naar de kust en maken een korte stop bij het Aquaduct van Ceasarea. We overnachten in Netanya.

 

Dag 9, woensdag 30 december 2020 Netanya - Jaffa – Tel Aviv – Amsterdam  

Na ons laatste Israëlische ontbijt rijden we naar Jaffa, een voorstad van Tel Aviv, het Bijbelse Joppe. Na een korte stadstour door de gids, hebben jullie tijd om zelf door de straatjes te slenteren en te lunchen.

Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
22-12-2020
Familie
Marc van Dongen
Niet te boeken
1.675,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour
 • Luchthavenbelasting
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag en 1e Kerstdag
 • Fooien circa 6,55 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter-uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Entree Dode Zee
 • Toeslag éénpersoonskamer 430,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 215,-
 • Korting derde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 65,-
 • Reserveringskosten 25.-
 • Calamiteitenfonds

 

Kinderkortingen:

NB: De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar

NB: Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende reizigers op de kamer verblijven.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen

 

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

 

HOTELS:

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-4

Jeruzalem

Rimonim  Shalom

  4 nachten

Dag 4-5

Tiberias

Degania Bet

  3 nachten

Dag 5-8

Netanya

Residence hotel

   1 nacht

 

 

 

  8 nachten

 

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt 

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst staat gepland op zaterdag 28 november 2020.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief