Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EO Ledenreis Israël o.l.v. Jurjen ten Brinke

Groepsrondreis | EO-ledenreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk kent u alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig!? O.l.v. Jurjen ten Brinke gaat u samen met de andere EO-reizigers naar belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder Kapernaum waar Jezus vaak kwam, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In de stad Jeruzalem staan onder andere de  Hof van Gethsemané, waar Jezus tot Zijn Vader bad, de Via Dolorosa en de Graftuin op het programma. Naast de vele bekende plaatsen uit de Bijbel maakt u ook kennis met de natuur en cultuur van Israël en fietsen we in het HaHula Natuurreservaat.  In 10 dagen leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 13 mei 2019: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, naar Tiberias gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag 14 mei 2019: Meer van Galilea – Kapernaüm – Berg Bental – HaHula Natuurreservaat

We beginnen deze dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot. Met de bus rijden we langs de oevers van het Meer van Galilea naar de Golan Hoogten en komen aan bij de berg Bental waar we meer te horen krijgen over het gebied.

Na de lunch staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen en rivieren. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

Dag 3, woensdag 15 mei 2019: Berg der Zaligsprekingen – Tabgah - Akko – Kibboets Nes Ammim – Rosh Hanikra

Vroeg in de morgen beginnen we deze dag op de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Vanaf de berg maken we een prachtige wandeling naar Tabgah, de plaats van de wonderbaarlijke spijziging  waar de reisleider een een meditatie zal houden bij  het amphitheater, in de openlucht met zicht op het meer.  We gaan verder op pad gaan naar de oude kruisvaarderstad Akko. Hier bezoeken we de haven, de kleurrijke bazaar, het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Boven Akko vinden we Kibboets Nes Ammim, een internationale christelijke  gemeenschap van vrijwilligers met het doel om mensen te verbinden door de dialoog, werken en leren. We krijgen een rondleiding over de kibboets en er is ruimte voor gesprek met de bewoners over hun leven en werk in de kibboets

 

Vervolgens gaan we naar de witte krijtrotsen van Rosh Hanikra welke de grens met de zee vormen. Met een kabelbaan dalen we af naar beneden om de grotten in zee te bekijken. In de grotten hoor je het geluid van de aanstormende golven. Het water en de grotten blijven steeds van kleur veranderen.

 

Dag 4, donderdag 16 mei 2019: Tiberias – Magadala -  Sachne (Gan Hashlosha) – Qasr el Yahud –Wadi Kelt – Scopusberg Jeruzalem

We laten Tiberias achter ons en rijden naar Magdala waar op een prachtige locatie de dag met elkaar willen beginnen. We gaan door naar Gan Hashlosha waar we warmwaterbronnen vinden, middenin de mooie natuur. We kunnen een bad nemen in het heerlijke water of een wandeling maken in de omgeving. Door de Jordaanvallei rijden we naar de doopplaats Qasr el Yahud in de rivier de Jordaan, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte.  De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

Op weg naar Jeruzalem maken we nog een tussenstop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt.

Vervolgens gaan naar Jeruzalem. Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht over Jeruzalem en is er een welkomstceremonie. Dit is een korte ceremonie om de groep te verwelkomen bij aankomst in  Jeruzalem. Het symboliseert de manier waarop de mensen in Bijbelse tijden werden verwelkomd, met een stukje brood en wijn (of druivensap).

 

Dag 5, vrijdag 17 mei 2019: Stadsmuren Jeruzalem – Zaal laatste avondmaal –Stad van David – Tunnel Hizkia – St. Peter in Gallicantu – Klaagmuur

De beste manier om Jeruzalem van bovenaf te bekijken is door een wandeling te maken over de oude stadsmuren. We lopen ongeveer 12 meter boven de grond en hebben uitzicht op de Oude en de Nieuwe Stad en de Olijfberg. We lopen vanaf de Zionspoort naar de Berg Sion waar we de kamer van het laatste avondmaal en de tombe van koning David bekijken. In de Oude Stad van Jeruzalem gaan we naar een archeologische opgraving, de Stad van David. We bekijken eerst een 3D film bekijken over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de opgravingen. We duiken onder de grond en bezoeken ‘Warren’s Shaft’, een ondergrondse tunnel uit de tijd van de Kanaänieten, ontdekt door Sir Charles Warren in 1867. Via de tunnel van Hizkia, die deels onder water staat, lopen we naar de Vijver van Siloam.

 

Dag 6, zaterdag 18 mei 2019:Olijfberg – Oude Stad – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. 

 Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden ook bezocht in de Oude Stad. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag 19 mei 2019: Vrije dag

Een ontspannen rustdag in het prachtige Jeruzalem. In het hotel zal een eigen dienst gehouden worden. Aansluitend zal er koffie met wat lekkers voor u klaar staan.

 

Dag 8, maandag 20 mei 2019: Yad Vashem – Ein Gedi - Dode Zee - Netanya

Na het ontbijt rijden we naar Yad Vashem waar we uitgebreid de tijd voor nemen. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We zoeken de rust op en rijden naar  Ein Gedi, de plek waar David zich verschool voor Saul. Na dit bezoek rijden we verder naar de oevers van de Dode Zee. Tijdens het bezoek aan de Dode Zee is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten als ligbedden en douches. U kunt ook kennis maken met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring. Natuurlijk mag een modderbad niet ontbreken. Heerlijk ontspannen rijden we richting Netanya aan de kust voor diner en overnachting.

 

Dag 9, dinsdag 21 mei 2019: Netanya

In de ochtend maken we nog een mooi uitstapje naar Jaffa.  In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de prachtige, oude havenstadje en we lopen door de artiestenwijk. In de smalle straatjes zien we het werk van verschillende artiesten en kunstenaars. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee.  In de middag rijden we weer terug naar Netanya en is er tijd om al de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan te laten bezinken, te genieten van de zee en het strand of om uw laatste inkopen te doen.  

 

Dag 10, woensdag 22 mei 2019:   Netanya– Tel Aviv – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Accommodaties

Hotel Restal

Het hotel beschikt over een zwembad en moderne kamers met houten vloeren en een flatscreen-tv. Het...

Hotel Restal

Het hotel beschikt over een zwembad en moderne kamers met houten vloeren en een flatscreen-tv. Het ligt in het centrum van Tiberias, op minder dan 10 minuten lopen van de Zee van Galilea. Dit hotel is volledig gerenoveerd. De kamers zijn allemaal geluiddicht en voorzien van een radio. In de lobby en bij de receptie kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

terug

Jerusalem Gate Hotel

Het Jerusalem Gate hotel ligt naast een groot winkelcentrum met veel restaurants en winkels. Het...

Jerusalem Gate Hotel

Het Jerusalem Gate hotel ligt naast een groot winkelcentrum met veel restaurants en winkels. Het busstation ligt op loopafstand van het hotel en in slechts 10 minuten met de bus of trein bent in u in de Oude Stad. U verblijft in onlangs gerenoveerde comfortabele kamers. De koffiebar Glatt Kosher is dagelijks geopend. U mag gratis gebruik maken van de fitnessruimte die is gevestigd in het aangrenzende winkelcentrum.

terug

Hotel King Solomon

Op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het centrum van Netanya ligt het King...

Hotel King Solomon

Op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het centrum van Netanya ligt het King Solomon Hotel. Het hotel biedt uitzicht op de zee en beschikt over een zwembad. In het restaurant geniet u van het Israëlisch ontbijtbuffet of in de bar kunt u terecht voor een drankje.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie EO Ledenreis Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour met Turkish Airlines, inclusief overstap
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (ter waarde van 185,-)
 • 23 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • 9 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van volpension. (beginnend met diner of snack op dag 2 en eindigend met ontbijt op dag 10. 6 lunches onderweg, 1 lunch in het hotel. Op dag 9 is er geen lunch) 
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gidsen tijdens de excursiedagen
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel (5,50 per persoon per dag)
 • Headset tijdens de excursiedagen
 • Bagageservice bij de hotels
 • Reisinformatiepakket bij boeking
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 485,- per persoon
 • Persoonlijke uitgaven en drankjes tijdens de maaltijden
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen, lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Niet genoemde en/of optionele excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking (verplicht)

Overige informatie

 

Op dit moment is het tijdelijk niet mogelijk om u definitief aan te melden voor deze mooie reis. Als er voldoende deelnemers zijn voor een extra bus dan is dit weer mogelijk. Graag plaatsen wij u op de wachtlijst en als het minimum aantal bereikt is kunnen wij u gelijk inschrijven voor deze reis. Neem gerust even contact met ons op voor verdere informatie.

 

Voorwaarden

 • Aangezien een reis vrij intensief is wordt er van deelnemers verwacht dat zij fysiek gezond, goed ter been en in staat zijn om zonder begeleiding op reis te gaan
 • Voor deelname aan een EO-Ledenreis is een lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online uw lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022
 • De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers
 • Eventueel genoemde reisleiding en/of bijbelstudieleider zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden
 • Programma, activiteiten en prijswijzigingen onder voorbehoud

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen

Op de heenweg van Amsterdam naar Tel Aviv zal de groep worden verdeeld over twee vluchten. Op de terugweg zal de hele groep op dezelfde vlucht zitten. 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
13 mei 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952  11.10 uur 15.40 uur
13 mei 2019 Istanbul Tel Aviv TK 788 18.05 uur 20.05 uur
           

13 mei 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

12.30 uur

16.50 uur

13 mei 2019

Istanbul

Tel Aviv

TK 808

19.00 uur

21.00 uur

           

22 mei 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.30 uur

22 mei 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Hotelinformatie(onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Plaats

Hotel

Aantal nachten

13 – 16 mei 2019

Tiberias

Restal Hotel

3 nachten

16 – 21 mei 2019

Jeruzalem

Jerusalem Gate Hotel

4 nachten

21 – 22 mei 2019

Netanya

King Solomon Hotel

2 nachten

 

 

Totaal:

9 nachten

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief