Kunnen wij u helpen?

Telefonisch

088 3100 500
Op werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur

Whatsapp

+31 6 2519 7805
Op werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur

Email

Info@beter-uit.nl

Maak een afspraak

088 3100 500
Zo bent u echt Beter Uit
  • 40 jaar vertrouwd
  • Reizen in eigen sfeer
  • Kleine groepen
  • Enthousiaste reisleiders
  • Goed verzekerd op reis

Veelgestelde vragen rondom corona

Helaas kon mijn vakantie in 2020 niet doorgaan wegens corona. Ik heb een voucher ontvangen. Wat moet ik nu doen?

De coronavoucher heeft een geldigheidsduur van één jaar. Circa één maand voor het aflopen van de coronavoucher ontvang je van Beter Uit een mail waarin we aangeven dat de looptijd van de voucher binnenkort verloopt. De waarde van de voucher kun je gebruiken om een andere vakantie te boeken in 2021 of 2022. Heb je geen passende vakantie gevonden, dan restitueren wij uiterlijk één jaar minus één dag de waarde van de voucher op het rekeningnummer waarmee de (aan) betaling is gedaan. Daar hoef je dus zelf niets voor te doen. 

Als ik nu een vakantie boek bij Beter Uit en de vakantie kan wegens corona niet doorgaan, krijg ik dan mijn geld terug?

Indien Beter Uit de reis wegens Corona annuleert (code oranje / code rood), dan krijg je ALTIJD 100% de (aan) betaling terug. 

Wat als ik zelf besluit om de reis te annuleren, omdat ik het toch niet zie zitten om op vakantie te gaan. Krijg ik dan mijn geld terug?

Heeft een bestemming code geel of code groen, dan kan de vakantie veilig & verantwoord door Beter Uit uitgevoerd worden. Daar mag je op vertrouwen. Mocht je het dan toch niet zien zitten om op vakantie te gaan, dan kun je annuleren. Beter Uit zal dan annuleringskosten in rekening brengen. 

Wat als op het moment van vertrek een bestemming code geel of groen heeft, maar tijdens de vakantie wijzigt de kleurcode naar rood of oranje? Wat gebeurt er dan en wie betaalt de kosten?

Allereerst zullen we in overleg met onze lokale partners en de reisleiders overleggen of het al dan niet verantwoord is om de vakantie voort te zetten en hoeveel dagen de vakantie nog duurt. Indien de lokale situatie dusdanig is dat een langer verblijf niet gewenst en onveilig is, dan zal Beter Uit je zo snel mogelijk repatriëren. De kosten zijn voor rekening van Beter Uit. 

Moet ik volledig gevaccineerd zijn om met Beter Uit op vakantie te mogen gaan?

Nee, je hoeft niet gevaccineerd te zijn om met Beter Uit op vakantie te kunnen gaan. Wel heeft ieder land zijn eigen regels om als toerist te mogen verblijven. In het algemeen gelden de volgende voorwaarden:

- Volledige vaccinatie                                                                                             of

- Een negatieve PCR-test kunt overleggen                                                         of

- Kunnen aantonen dat je corona hebt gehad en je over anti stoffen beschikt.

Als ik mij niet wil laten vaccineren, geen test wil doen en corona niet heb gehad, mag ik dan mee op reis?

Beter Uit volgt de richtlijnen en voorwaarden van de diverse landen, die uiteraard kunnen wijzigen. Als een land als voorwaarde heeft dat je je moet laten vaccineren of moet laten testen of corona moet hebben doorgemaakt en je wilt of kunt niet aan de voorwaarden voldoen, dan kun je helaas niet mee op vakantie. Je dient de reis dan zelf te annuleren. Beter Uit brengt hiervoor wel annuleringskosten in rekening. Deze kosten kun je helaas niet verhalen op een annuleringsverzekering. 

Wat als ik of een van mijn reisgenoten vlak voor vertrek besmet blijk te zijn met corona, wat moet ik dan doen?

Helaas kan degene die besmet is met het virus niet op vakantie. Afhankelijk of de reisgenoten deel uit maken van hetzelfde huishouden en / of in quarantaine moeten, mogen zijn al dan niet mee op vakantie. De vakantie dient (deels) geannuleerd te worden. Beter Uit brengt hiervoor wel annuleringskosten in rekening, conform de voorwaarden van de ANVR. Wij adviseren daarom dringend altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Check daarbij goed of annulering wegens een coronabesmetting een geldige reden is om de reis te annuleren. 

Wat als tijdens een vakantie een van mijn mede reisgenoten besmet blijkt te zijn. Moet ik dan in quarantaine?

Degene die besmet blijkt te zijn met het coronavirus zal direct afgescheiden worden van de groep. Degene die bij deze persoon op de kamer verblijft, dient ook in quarantaine te gaan. De overige groepsleden worden getest.