Kunnen wij u helpen?

Telefonisch

088 3100 500
Op werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur

Whatsapp

+31 6 2519 7805
Op werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur

Email

Info@beter-uit.nl

Maak een afspraak

088 3100 500
Zo bent u echt Beter Uit
  • 40 jaar vertrouwd
  • Reizen in eigen sfeer
  • Kleine groepen
  • Enthousiaste reisleiders
  • Goed verzekerd op reis

Veelgestelde vragen rondom corona

Helaas kon mijn vakantie in 2020 niet doorgaan wegens corona. Ik heb een voucher ontvangen. Tot wanneer kan ik mijn voucher inwisselen?

De coronavoucher heeft een geldigheidsduur van één jaar na uitgifte van de voucher. Binnen dat jaar kun je de waarde van de voucher gebruiken om een andere vakantie te boeken in 2021 of 2022. Het team van Beter Uit adviseert je graag.

Ik heb een voucher ontvangen maar wil graag mij geld retour. Wat moet ik doen?

Natuurlijk hopen wij dat je in het aanbod van Beter Uit een leuke vakantie vindt. We zien je graag in 2021 of in 2022 weer tijdens een van onze vakanties. Mocht je geen passende vakantie bij Beter Uit vinden of twijfel je nog of je in 2021 op vakantie wilt gaan, dan heb je het recht op teruggave van de waarde van je voucher. Daar hoef je zelf niets voor te doen. De coronavoucher is tot één jaar na uitgifte geldig. Circa twee weken voor het aflopen van de coronavoucher neemt Beter Uit contact met je op om je hierop te attenderen. Uiterlijk één jaar na uitgifte van de voucher minus één dag restitueert Beter Uit de (aan) betaling.

 Als ik nu een vakantie boek bij Beter Uit en de vakantie kan wegens corona niet doorgaan, krijg ik dan mijn geld terug?

Indien Beter Uit de reis wegens Corona annuleert, dan krijg je jouw geld terug. Beter Uit verstrekt geen vouchers meer. Boek je een vakantie vóór 1 april dan hoef je ook geen aanbetaling te doen, m.u.v. eventuele premies voor de verzekeringen. Bij Beter Uit BOEK JE ZONDER RISICO!

Wat als ik zelf besluit om de reis te annuleren, omdat ik het toch niet zie zitten om op vakantie te gaan. Krijg ik dan mijn geld terug?

Als Beter Uit de reis uit kan voeren, dan betekent dit dat je veilig en verantwoord op vakantie kunt. Daar mag je op vertrouwen. Natuurlijk moet er ook een vorm van vrijheid op vakantie mogelijk zijn. Mocht je het dan toch niet zien zitten om op vakantie te gaan, dan annuleer je de reis en brengt Beter Uit annuleringskosten in rekening.  

Wat als ik of een van mijn reisgenoten vlak voor vertrek besmet blijk te zijn met corona, wat moet ik dan doen?

Helaas kan degene die besmet is met het virus niet op vakantie. Afhankelijk of de reisgenoten deel uit maken van hetzelfde huishouden en / of in quarantaine moeten, mogen zijn al dan niet mee op vakantie. De vakantie dient (deels) geannuleerd te worden. Beter Uit brengt wel annuleringskosten in rekening. Wij adviseren daarom dringend altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Check daarbij goed of annulering wegens een coronabesmetting een geldige reden is om de reis te annuleren. 

Geldt er een vaccinatieplicht om met Beter Uit op vakantie te mogen gaan?

Op dit moment is er geen vaccinatieplicht. Binnen Europa zijn diverse organisaties met elkaar in gesprek om zogenaamde (reis) protocollen op te zetten. Regelmatig valt nu de term “vaccinatiebewijs” en het kunnen overleggen van een negatieve uitslag van een PCR-test. Beter Uit volgt de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Daarnaast is Beter Uit afhankelijk van de voorwaarden die de diverse landen en leveranciers eisen om op vakantie te kunnen gaan. Kortom: er is nog geen duidelijkheid. Wij hopen zo spoedig mogelijk hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. 

Wat als tijdens een vakantie een van mijn medereisgenoten besmet blijkt te zijn. Moet ik dan in quarantaine?

Degene die besmet blijkt te zijn met het Coronavirus zal direct afgescheiden worden van de groep. Degene die bij deze persoon op de kamer verblijft, dient ook in quarantaine te gaan. De overige groepsleden worden getest.