Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

CGK Veenendaal - Pniël

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk kent u alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! U heeft zich vast wel eens afgevraagd hoe het Meer van Galilea eruit ziet en hoe het zou zijn om door de nauwe straatjes van Jeruzalem te struinen. Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa op het programma. We gaan nog meer ontdekken! Zoals het Romeinse Caesarea, Nazareth, de geboorteplaats van Jezus en we zien de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Overnacht onder de sterren in een Bedoeïenenkamp en drijf in de Dode Zee. Kortom: een reis vol hoogtepunten die u niet mag missen!

Programma

Dag 1, dinsdag 2 juni 2020: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. We beginnen onze reis in het noorden van Israel waar Jezus veel wonderen heeft gedaan. Na aankomst worden we naar Tiberias gebracht waar we komende 3 nachten verblijven.

 

Dag 2, woensdag 3 juni 2020: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgah - Kapernaum

Deze dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was, een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen  en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Dag 3, donderdag 4 juni 2020: Nazareth Village – Caesarea – Berg Karmel

In Nazareth Village, een openluchtmuseum, zien we hoe het dorpsleven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. De volgende stop is bij Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. Van Caesarea rijden we naar de berg Karmel. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka, waar Elia de profeten van Baäl confronteerde. Vanaf de berg Karmel hebben we een prachtig uitzicht op de baai van Haifa, de Perzische Tuinen en de stad.

 

Dag 4, vrijdag 5 juni 2020: Tiberias – Yardenit – Jericho – Berg Scopus - Klaagmuur

We verlaten vandaag Tiberias en rijden naar het zuiden van Israël.  Maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan Yardenit, aan de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. Vervolgens staat ook Jericho op het programma vanwaar we een mooi uitzicht hebben op de Berg der Verzoeking. We rijden door naar Jeruzalem waar we op de berg Scopus stoppen om hiervandaan een magnifiek uitzicht te beleven over de gehele stad. Natuurlijk mag een bezoek aan de Klaagmuur vandaag niet ontbreken.  Aan het einde van de dag zijn we in de Oude Stad want vandaag is het begin van de Sabbath. Bij de Klaagmuur zien we hoe de joden zich voorbereiden op de Sabbath.

 

Dag 5, zaterdag 6 juni 2020: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia. Vanaf de Olijfberg heb je uitzicht op de vele graven met witte steentjes. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren. We lopen waar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf aanschouwen. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting

 

Dag 6, zondag 7 juni 2020: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. Indien gewenst kunnen we op eigen gelegenheid een dienst bijwonen in Jeruzalem. Uiteraard zal de predikant ook een eigen dienst organiseren. De lunch is vandaag inbegrepen. In de avond willen we ook een ontmoeting met Albert Groothedde organiseren.

 

Dag 7, maandag 8 juni 2020: Joodse Wijk – Bar Mitswa – Stad van David

De dag begint in de Joodse wijk. Op het Batei-Mahse plein (schuilplaats voor de hulpbehoevenden) zien we huizen die in het midden van de 19e eeuw werden gebouwd door de Nederlands-Duitse organisatie Kolel Hod om de slechte leefomstandigheden van die tijd te verbeteren. Als u door deze wijk loopt krijgt u een mooie inkijk in het leven van de religieuze Joden. Vervolgens bezoeken we de Klaagmuur in de Oude Stad waar traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Net buiten de muren van de Oude Stad bezoeken we de Stad van David bezoeken. De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Belangrijke opgravingen zijn de watertunnel van Hizkia en het Siloambad.

 

Dag 8, dinsdag 9 juni 2019: Bethlehem – Yad Vashem – Haaspromenade

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. Uiteraard kunt u  de geboortekerk bekijken en hebben we een moment met elkaar al uitkijkend over de Herdersvelden. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. Voordat we naar ons hotelgaan brengen we nog een kort bezoek aan de Haaspromenade voor een laatste prachtig blik over de stad Jeruzalem.

 

Dag 9, woensdag 10 juni 2020: Qumran- Dode Zee – Ein Gedi – Bedoeïen

We verlaten de stad Jeruzalem en rijden richting het zuiden, naar Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen naar de kust van de Dode Zee waarin we gaan dobberen. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! Vervolgens maken we een heerlijke wandeling door het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Aan het einde van de dag komen we bij onze bestemming voor de overnachting. We overnachten bij de bedoeïenen en slapen onder de sterren. Een unieke ervaring!

 

Dag 10, donderdag 11 juni 2020: Beersheva – Jaffa - Netanya

Nadat we wakker zijn geworden in de woestijn en hebben genoten van een traditioneel bedoeïenen ontbijt en een ritje op de kameel zullen we via Beersheva naar de kust gaan rijden. We komen aan in Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in zijn huis aan zee. We lopen door de artiestenwijk. In de smalle straatjes zien we het werk van verschillende artiesten en kunstenaars. We rijden door naar Netanya voor diner en overnachting. Maak gerust ook een heerlijke wandeling over de boulevard

 

Dag 11, vrijdag 12 juni 2020: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per Turkish Airlines (met overstap)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen en 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 10 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in 2-persoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension, zondag volpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen, incl. gebruik headsets
 • Fooien € 6,10 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • 1-Persoonskamertoeslag € 499,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen en evt. lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en evt. Drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Boekingskosten €25,- per boeking

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 25 personen.

 

Reissom per persoon

 

€1645,-    Bij 45 – 49 betalende personen
€1680,-  Bij 40 – 44 betalende personen
€1715,- Bij 35 – 39 betalende personen
€1775,- Bij 30 – 34 betalende personen
€1825,- Bij 25 – 29 betalende personen

(ca. 1 maand voor vertrek is het aantal deelnemers bepalend voor de uiteindelijke reissom)

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels.

2 – 5 juni 2020

Tiberias

Jacob Hotel

 3 nachten

5 – 10 juni 2020

Jeruzalem

Jerusalem Gate Hotel

 5 nachten

10 – 11 juni 2020

Negev

Kfar Hanokdim

 1 nacht

11 – 12 juni 2020

Netanya

King Salomon Hotel

 1 nacht

 

 

Totaal

10 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Het aanbod is gebaseerd op vluchten per Turkish Airlines met een overstap in Istanbul.

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
2 juni 2020

Amsterdam

Istanbul

TK 1958

14.40 uur

19.00 uur

2 juni 2020

Istanbul

Tel Aviv

TK 790

20.50 uur

23.00 uur

 

 

       
12 juni 2020

Tel Aviv

Istanbul

TK 793

05.00 uur

07.20 uur

12 juni 2020

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief