Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Algemene reisinformatie

 

Wie zijn wij?

Beter Uit is een christelijke reisorganisatie. Wij geloven in Jezus Christus en zijn enthousiast over Hem. We willen Zijn voorbeeld volgen en Zijn liefde en positiviteit uitstralen naar de wereld om ons heen. Vanuit deze wens willen wij christenen op vakantie met elkaar verbinden en over kerkmuren heen kijken. Bij Beter Uit mag je jezelf zijn. We kijken niet naar wat ons scheidt, maar wat ons bindt.

Tijdens onze reizen willen we SAMEN GELOVEN, SAMEN BELEVEN. Rondom het woord van GOD bij elkaar komen, samen christen zijn. Er is voldoende ruimte om ook zelf invulling te geven aan je eigen geloof, maar altijd met respect voor de ander.

 

Reisleiding Beter Uit

Tijdens onze reizen is altijd een reisleider van Beter Uit aanwezig. Al onze reisleiders zijn vrijwilligers, bevlogen, enthousiast en actief christen. Je kunt voor al jouw vragen bij hen terecht. De reisleid(st)er verzorgt gedurende de reis de dagsluitingen, overige meditatieve momenten en de zondagse samenkomst. Jouw reisleid(st)er zal er alles aan doen om jouw reis een bijzondere ervaring te laten zijn.

 

Chauffeurs, rij- en rusttijden

Voor onze busreizen werkt Beter Uit exclusief samen met Zwaluw Reizen, een touringcarbedrijf dat voldoet aan het keurmerk Touringcarbedrijf. Net als Beter Uit heeft Zwaluw Reizen een christelijke identiteit en zijn alle chauffeurs bekend met de wijze waarop Beter Uit invulling geeft aan haar reizen.

De rij- en rusttijden voor de chauffeurs zijn door de wet geregeld. In de bus bevindt zich een zogenaamde tachograaf die dat precies bijhoudt.

Gidsen

Ter plaatse wordt dikwijls met lokale gidsen geweest. Beter Uit streeft er naar om zoveel mogelijk met Nederlandstalige gidsen te werken, maar kan dit niet altijd garanderen. Lukt het niet, dan worden Engels- of Duitstalige gidsen ingezet. De reisleid(st)er vertaalt waar nodig.

 

Informatiebijeenkomst 
Circa twee tot drie weken voor vertrek organiseert Beter Uit voor al haar reizen naar Israël en de Verre bestemmingen een informatiebijeenkomst. Voor alle overige reizen wordt geen bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze informatiebijeenkomst ontmoet je alvast je reisleider en je medereisgenoten. Uiteraard ontvang je ook alle relevante informatie betreffende jouw reis.

 

Geldzaken

Persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. In veel landen kun je gebruik maken van je pinpas en / of creditcard. Check vooraf bij je bank of je jouw pinpas in het land van je bestemming kunt gebruiken. Uiteraard kun je lokaal ook Euro’s omwisselen in vreemde valuta. Houd er dan rekening mee dat een geldig paspoort dikwijls vereist is. Een identiteitskaart is vaak onvoldoende.

 

Reisduur

De reisduur wordt altijd gerekend in dagen, inclusief de vertrek- en thuiskomstdag, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden en ongeacht het aantal nachten dat je in een hotel verblijft. Beter Uit streeft er naar om zo gunstig mogelijke vertrek- en aankomsttijden te faciliteren, maar kan dit niet garanderen.

 

Verzorging

Bij de prijsinformatie op de website, zie je hoe de verzorging van de reis geregeld is. Een korte uitleg:

  • Logies: er wordt niet voorzien in maaltijden;
  • Logies / ontbijt: er wordt enkel voorzien in het ontbijt dat begint op de tweede dag van de reis en eindigt op de dag van vertrek;
  • Halfpension: er wordt voorzien in een ontbijt en diner. De verzorging start met het diner op de eerste dag en eindigt met het ontbijt om de dag van vertrek;
  • Volpension: alle maaltijden zijn inbegrepen. De verzorging start met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.

Alle niet vermelde maaltijden zijn voor eigen rekening. Drankjes zijn niet bij de maaltijd inbegrepen.

Met eventuele dieetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

 

Entreegelden

Bij Beter Uit zijn alle entreegelden exclusief, mits anders vermeld bij de reis. Je hebt dus de keuze al dan niet deel te nemen aan een excursie. Neem je wel deel aan de excursie, dan dien je dit ter plaatse bij de reisleider te betalen.

 

Fooien

Het geven van fooien tijdens de reis is zeer gebruikelijk. Bij Beter Uit zijn de fooien, met uitzondering van de reizen naar Israël, niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse word je wel geacht fooi te geven. De reisleider geeft een indicatie van het gewenste fooienbedrag en zal je vragen bij aanvang van de reis dit bedrag te voldoen. De reisleider zal vervolgens ter plaatse de fooi betalen. Het is niet verplicht fooi te geven.

 

De kamer op de dag van aankomst en vertrek

Het is gebruikelijk dat je kamer / appartement op de dag van aankomst vanaf 15:00 uur beschikbaar is. Op de dag van vertrek dien je de kamer / het appartement tussen 10:00 – 11:00 uur te verlaten.

 

Noodnummer

Buiten kantooruren is Beter Uit via het volgende nummer bereikbaar: +31 6 538 545 87. Wij benadrukken dat dit nummer uitsluitend bedoeld is voor uiterste noodgevallen waarbij directe actie geboden is.

 

Enquêteformulier

Wij stellen jouw mening over de reis zeer op prijs. Wij willen je vragen om na afloop van jouw reis via het digitale enquêteformulier via Mijn Beter Uit jouw ervaringen te delen.

 

Reisfoto’s
Beter Uit stelt het zeer op prijs om jouw reisfoto’s te ontvangen en te mogen gebruiken in haar publicaties. Indien je jouw gemaakte foto’s ter beschikking stelt aan Beter Uit of bij haar werkzame personen, geef je toestemming om alle foto’s (al dan niet in gewijzigde vorm) te gebruiken, waaronder ook iedere verveelvoudiging en/of openbaarmaking wordt verstaan. Tevens doe je afstand van jouw recht op naamsvermelding, zonder dat Beter Uit daarvoor enige vergoeding verschuldigd is. Tot slot doe je voor zover rechtens mogelijk afstand van jouw persoonlijkheidsrechten in de zin van artikel 25 Auteurswet, althans verklaar je op deze rechten geen beroep te zullen doen jegens Beter Uit.

 

Duurzaam Toerisme 

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden. De ANVR- reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet Beter Uit aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij wij o.a. een daartoe opgeleide coördinator hebben aangesteld. Wij beschikken over een duurzaamheidsbeleid en een document met praktische informatie hierover. Wij streven naar continue verbetering van ons duurzame bedrijfsvoering met alle belanghebbende.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief