Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen door Zeeland

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Zeeland, land aan zee waar de zeearmen van de Ooster- en Westerschelde tot diep in het Zeeuwse landschap reiken. Overal waar u kijkt, ziet u water! Zeeland is dan ook bij uitstek de provincie die u vanaf het water kunt ontdekken. En hoe bijzonder is het om dat samen met mede christenen in eigen vertrouwde sfeer te doen. Deze nieuwe vaarroute brengt u naar glorierijke handels- en vissersplaatsen, monumentale steden en de grootste havenstad van Nederland. Bekende plaatsen als Dordrecht, Vlissingen, Middelburg en Rotterdam passeren de revue, maar ook het zilverstadje Schoonhoven wordt  aangedaan. Vergeet onderweg niet te proeven van de streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen!

 

Highlights

 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Comfortabel cruisen met het M.P.S. Horizon
 • Welkomstcocktail en captains-dinner

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Dordrecht

Uw kapitein en uw reisleiders heten u van harte welkom aan boord van het M.P.S. Horizon. Na de eerste kennismaking aan boord, vertrekken we om circa 09.30 uur vanuit Arnhem. Stroomafwaarts via de Waal bereiken we Dordrecht, waar we aan het einde van de middag zullen afmeren. Dordrecht is één van de oudste steden van Nederland. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze havenstad. Maakt u eens een stadswandeling door deze prachtige binnenstad.

 

Dag 2, vrijdag: Dordrecht – Vlissingen

Al vroeg zetten we koers naar het Zeeuwse Vlissingen waar we aan het einde van de middag aan komen.  Wandel alvast over de boulevard en geniet van het prachtige uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. Uw reisleider verzorgt de dagsluiting.

 

Dag 3, zaterdag:  Vlissingen – Middelburg

In de ochtend is er voldoende gelegenheid om Vlissingen verder te ontdekken.  U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de oude stad. Waar woonde Michiel de Ruyter?  Of bekijk de Gevangentoren die vroeger onderdeel was van de Westpoort, één van de oude stadspoorten van Vlissingen. Tijdens de lunch varen we verder richting Middelburg, stad met meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren niet alleen aan de bloeiende vissersvaart, maar natuurlijk staat men hier ook stil bij de watersnoodramp van 1953. Bezienswaardig is onder meer het 12e eeuws Abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Middelburg liggen. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een kerkdienst. Bijzonder dat we ook op vakantie naar God’s Woord mogen luisteren. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Middelburg – Rotterdam

Vroeg in de ochtend varen we verder richting Rotterdam. De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven een grote rol speelt. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas welke gekenmerkt wordt door veel moderne architectuur. Het symbool van de stad is uiteraard de Euromast en vanaf de 185 meter hoge toren hebt u een prachtig uitzicht over Rotterdam.

 

Dag 6, dinsdag: Rotterdam – Schoonhoven – Wijk bij Duurstede

Tijdens het ontbijt vervolgen we onze tocht door het kenmerkende Hollandse landschap naar Schoonhoven, de zilverstad van Nederland. Een wandeling leidt u langs de Oude Singel en de Haven naar de vele zilver- en sieradenwinkels in het oude kleine centrum.  In de loop van de ochtend verlaten we Schoonhoven en varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze Middeleeuwse vestingstad heeft schitterende dijken en het kasteel Duurstede en de Ruysdaelmolen geven blijk van een rijke historie.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om circa 14.00 uur weer afscheid van elkaar en van de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 25 juni 2020

Arnhem inschepen

 

9:00 uur

Donderdag 25 juni 2020

Dordrecht

16:00 uur

 

Vrijdag 26 juni 2020

Dordrecht

 

6:00 uur

Vrijdag 26 juni 2020

Vlissingen

17:00 uur

 

Zaterdag 27 juni 2020

Vlissingen

 

13:00 uur

Zaterdag 27 juni 2020

Middelburg

15:00 uur

 

Zondag 28 juni 2020

Middelburg

   

Maandag 29 juni 2020

Middelburg

 

6:00 uur

Maandag 29 juni 2020

Rotterdam

15:00 uur

 

Dinsdag 30 juni 2020

Rotterdam

 

6:30 uur

Dinsdag 30 juni 2020

Schoonhoven

8:30 uur

10:30 uur

Dinsdag 30 juni 2020

Wijk bij Duurstede

16:00 uur

 

Woensdag 1 juli 2020

Wijk bij Duurstede

 

9:00 uur

 Woensdag 1 juli 2020

Arnhem uitschepen

14:00 uur

 

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoons-voordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

Het is met ingang van 2020 niet meer mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Helaas zijn er ook geen rollators en rolstoelen meer beschibaar om te huren. 

 

Indien u gebruik wenst te maken van een glutenvrij dieet, geef dit dan bij boeking door. De kosten voor dit dieet bedragen 4,- per dag, aan boord te voldoen.

 

Toeslagen

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 115,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 195,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 265,- per persoon

Avond van tevoren inschepen 39,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief