Over deze reis

3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen


Thema: 'Met open handen'

Dit is het thema van de 8e Hour of Power Henri Nouwen conferentie. Met open handen kun je ontvangen, met gebalde vuisten is ontvangen niet mogelijk. Hoe sta jij in het leven? Op deze conferentie willen we samen met sprekers en conferentiegangers stilstaan bij wat God ons wil geven, en bij wat we kunnen ontvangen.
Kunnen we dat en durven we dat?
Wat doe je met je handen als je aan het bidden bent? Je kunt ze vouwen, je kunt ze uitstrekken naar de hemel of je kunt ze openen, om te ontvangen van God. Wat je dan ook gaat doen is: anderen helpen, anderen dienen, anderen beschermen, anderen zegenen en nog zo veel meer. Dit naar het voorbeeld van Jezus' handen: biddende handen, dienende handen, doorboorde handen, zegenende handen. Een conferentiethema waar je na afloop verrijkt mee naar huis gaat.

Sprekers

Ds. Ad van Nieuwpoort
Ds. Kees van Velzen
Pastoor Jules Dresmé
Liz Berghuis

Ad van Nieuwpoort

Ad van NieuwpoortAd van Nieuwpoort is een begaafde spreker, schrijver en predikant.
Hij studeerde aan de Theologische Faculteit aan Amsterdam.
Ad was onder andere te gast bij Hour of Power en de t.v. programma’s: De Verwondering, Het Vermoeden en De Nachtzoen. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan.
Onlangs werd hij Ridder in de Orde van de Oranje Nassau. Deze onderscheiding werd hem toegekend voor zijn inspanningen op tal van podia binnen en buiten de kerk door christelijke en bijbelse tradities te vertalen naar maatschappelijke thema’s van vandaag. In februari werd de predikant geïnterviewd over zijn spraakmakende boek: Leven! Zonder oplossing.

Op de conferentie hoopt hij op zijn unieke wijze invulling te geven aan het conferentiethema: Met open handen.

Kees van Velzen

Kees van VelzenKees groeide op als enig kind in het Zeeuwse Krabbendijke, waar het gezin de Gereformeerde Gemeente bezocht. Zijn jeugd was rustig en beschermd. Door de plotselinge dood van een vriend veranderde zijn leven en ging hij op zoek naar de zin van het bestaan. De fervente vechtsporter, auto- en motorcoureur ging Theologie studeren in België en werd predikant. Zeven jaar was hij predikant in Antwerpen om vervolgens leiding te gaan geven aan de afdeling nazorg van de Evangelische Omroep.
Kees is een bevlogen predikant met liefde voor techniek, maar veel meer nog een grote liefde en bevlogenheid voor het evangelie en voor mensen. In zijn leven als begenadigd predikant en spreker weet hij wat het is om met open handen invulling te geven aan zijn roeping.
Kees is getrouwd met Ans en beiden hopen op de conferentie aanwezig te zijn.

Leo Fijen

Leo Fijen is een bekende televisiepresentator en auteur van een 10-tal boeken. Hij werd bekend door het wekelijkse tv-programma Kruispunt. Tot voor kort was Leo directeur van de uitgeverij Adveniat, en in die functie publiceerde hij een aantal boeken over Henri Nouwen, samen met Jan van der Bosch. Leo Fijen staat bekend om zijn diepgewortelde geloof en zijn verbindende rol tussen Katholiek en Protestant Nederland. Leo werkte een aantal keren mee aan uitzendingen van Hour of Power.

Liz Berghuis

Liz Berghuis
Liz Berghuis studeerde psychologie, is een begaafd spreekster en schrijfster van meerdere boeken. Zestien jaar lang runde ze haar eigen praktijk en doceerde zij Sociaal Psychische Problematiek (SPP) aan de politieacademie.
Nog altijd geeft Liz workshops en lezingen over geestelijk lijden en mogelijkheden tot herstel, vanuit Bijbels perspectief.
Liz werd vele jaren misbruikt door haar vader en later ook nog door een behandelaar. Ze wil ons een spiegel voorhouden hoe je je geliefd en ook waardig kunt voelen, ondanks de moeilijkste omstandigheden.
Op de 8e Henri Nouwen Conferentie hoopt Liz te spreken over hoe je lijden kunt ombuigen naar overwinning.
Liz is gelukkig getrouwd met Antonio en samen hebben ze 9 kinderen en 21 kleinkinderen.

Chris Tims

Chris TimsDirecteur van Hour of Power Nederland en heeft een passie om via media jong en oud te bereiken met Gods liefde. . Chris is inmiddels 10 jaar betrokken bij het werk van Hour of Power en heeft een achtergrond binnen marketing en communicatie. Zijn grote drijfveer zijn de vele Hour of Power verhalen over levens die krachtig zijn veranderd door de boodschap van het evangelie. Hij zal delen waarom een houding van open handen essentieel is om uit te kunnen delen wat we ontvangen. Chris woont met zijn vrouw Esther en hun tweeling in Nijkerk.


Jan van den Bosch

Jan van den Bosch Jan van den Bosch is tv-presentator en journalist. Jarenlang was hij het gezicht van de EO-jongerendag en de RondUit club. Naast ondernemer is hij presentator van onder andere Hour of Power. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties. Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Hij heeft veel met Henri opgetrokken en was de laatste uren van zijn leven bij Henri.

Bestemming

Helvoirt

Helvoirt is het op een na grootste dorp in de gemeente Haaren. Als u geïnteresseerd bent in het leven en werk van Vincent van Gogh, dan kunt u eigenlijk niet om Helvoirt heen. Hier zijn namelijk diverse sporen van de schilder terug te vinden; bijvoorbeeld de oude Hervormde kerk waar zijn vader dominee was en de graven van zijn oom en tante te vinden zijn.

In de omgeving van Helvoirt ligt het nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, dit is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! U vindt hier grote zandvlaktes, heide en bossen. Een prachtig gebied om door het stuifzand te struinen, een fietstocht door uitgestrekte bossen te maken of te mountainbiken over zandheuvels. Tijdens deze conferentie zullen we hier met elkaar ook een uitgebreide wandeling maken zodat u kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving.

Ook ideaal voor een wandeling is het natuurgebied het Helvoirts Broek of landgoed Zwijnsbergen. Dit is een historische buitenplaats. Het landgoed bestaat uit het hoofdhuis met voormalig koetshuis en oranjerie, een portierswoning, een tuinmanswoning, een boerderij met bijgebouwen, park, weilanden en bos. Het bos en een gedeelte van het park zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.

Daarbij is Helvoirt centraal gelegen tussen de drie grote steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Mocht u het leuk vinden om gezellig te gaan winkelen, een terrasje te pakken of een mooi museum te bezoeken dan kunt u hier zeker terecht.

Dagprogramma

dag
1

VR: Aankomst

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om enkele malen met corvee te helpen.

12:00 uur:
De eerste bijeenkomst in de bovenzaal van Emmaus, met o.a. een welkomstwoord van Chris Tims, directeur van Hour of Power

13:00 uur
Warme maaltijd

14:15 uur
Middagbijeenkomst en groepsgesprekken

18:00 uur
Broodmaaltijd

20:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal met videobeelden, muzikale bijdragen en diverse levensverhalen.

21:00 uur
Nadere kennismaken met uw mededeelnemers onder het genot van een hapje en drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
2

ZA:

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal

13:00 uur
Warme maaltijd

14:00 uur
Vrije middag met opties
- Gezamenlijke of privé wandeling in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

15:30 uur
Ontmoeting in de bovenzaal met goede gesprekken.

17:00 uur
Stiltemomenten, luisteren naar muziek en zingen in de kapel

18:00 uur
Broodmaaltijd

20.00 uur
Bijeenkomst

21:30 uur
Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
3

ZO:

07:00 uur
Stille tijd in de kapel

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst en dienst

13:00 uur
Warme maaltijd

14:30 uur
Afsluitende bijeenkomst

15:30 uur
Koffie, thee en einde conferentie

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus

Helvoirt, Nederland
In het voormalige klooster van de Paters van het Goddelijke Woord, is het Bezinningscentrum Emmaus gehuisvest. Rustig gelegen in een mooie groene omgeving nabij de Loonse en Drunse Duinen. Gasten komen volledig tot rust. De kamers zijn eenvoudig maar keurig in gericht . Er zijn kamers met en zonder badkamer. Er zijn verschillende zalen en een kapel, verder nog een winkeltje met christelijke artikelen.

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer met gedeelde badkamer en toilet
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Hapjes en drankjes na de avondbijeenkomsten
 • Lakenpakket
 • Lezingen, groepsgesprekken en excursie
 • Conferentie materiaal

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus
 • Toeristenbelasting 4,50 p.p.
 • Reserveringskosten 19,- p.p.
 • Evt. handdoekenpakket 4,50 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR 5,- p.p.
 • 2-persoonskamer Michael met gedeelde badkamer en toilet op de gang: geen toeslag
 • 2-persoonskamer Michael voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang: € 30,-
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 35,- per persoon
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 55,-
 • 2-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 50,- per persoon
 • 1-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 70,-

Overige informatie

Jongeren t/m 20 jaar krijgen een korting van 50,- p.p.

Het is helaas niet mogelijk om als daggast aan de conferentie deel te nemen.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding