3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen

Over deze reis


Thema: 'Open je hart'

“Open je hart!”, dat is het aansprekende thema van de 9de Hour of Power/Henri Nouwen conferentie. Het thema maakt duidelijk dat ons hart de plek is waar God ons doorgrondt en onze verlangens en gevoelens kent.

Op de komende conferentie hopen we dat conferentiegangers ook deze keer met een ‘geopend hart’ en openhartig elkaar zullen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

Bekende sprekers als Jan Pool, Wilco de Vries en Chris Tims zullen op hun eigen wijze invulling geven aan dit thema, waarbij zowel het gedachtegoed als het credo van Hour of Power en Henri Nouwen worden belicht.

Het concept van het hart, als ‘centrum’ van liefde en toewijding aan God en aan elkaar komt in veel Bijbelverzen voor en is een centraal thema in het gedachtegoed van Henri Nouwen.


Mattheüs 22: 37-39 (Het Boek) :
Jezus antwoordde: ‘Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste. Het tweede gebod komt op hetzelfde neer: “Heb uw naaste net zo lief als uzelf.”

Sprekers

Jan Pool
Wilco de Vries
Chris Tims
ds. Kees van den Berg
Elisabeth van Zijl

Jan Pool

Jan Pool
Jan Pool is spreker, mentor, schrijver en leider van Heartlink, een netwerk van leiders in de christelijke wereld. Hij was 22 jaar senior voorganger van Shelter Haarlem. Tegenwoordig richt hij zich op zijn landelijke bediening om mensen te inspireren God te zoeken.

Kenmerkend voor Jan is dat hij met zijn liefde voor Jezus en het woord van God mensen wil raken en uitdagen om Gods hart te zoeken en achter Jezus aan te gaan.
Jan is al ruim 40 jaar getrouwd met Marijke, samen hebben zij 4 kinderen en 5 kleinkinderen.

dr. Wilco de Vries

Wilco de Vries
Dr. Wilco de Vries is universitair docent ethiek en floreren bij de Theologische Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar de relatie tussen liefde voor God, voor de naaste en voor onszelf. Eerder dit jaar promoveerde hij aan de Duke University in de Verenigde Staten.

Wilco is getrouwd met Hanke, samen hebben ze 3 kinderen in de leeftijd van zes, drie en één jaar.

ds. Kees van den Berg

ds. Kees van den Berg
Kees van den Berg is de enthousiaste predikant van de Paulus kerk in Gouda. Hij is een begaafd spreker en een groot liefhebber en recensent van films en (pop)muziek. De verkondiging van het Goede Nieuws is zijn drijfveer.
Kees heeft veel pionierswerk verricht in de protestantse kerk en hoopt op de conferentie ook te delen hoe hij zich met hart en ziel inzet voor zijn gezin. Zijn dochter Myrthe heeft een meervoudige beperking.
Het boek Adam van Henri Nouwen is een inspiratiebron voor Kees en op de conferentie hoopt hij hier over te spreken.


Elisabeth van Zijl

Elisabeth van Zijl
Elisabeth van Zijl is een bekende spreekster, daarnaast is zij hart coach en gedragstherapeut. Het thema van de conferentie: “Open je hart” past naadloos bij Elisabeth’s levensverhaal.
De genezing van het hart staat centraal in haar boodschap. Als kind hoorde Elisabeth nooit dat ze geliefd was. Daardoor ontwikkelde ze een ernstige eetstoornis, in haar zoektocht naar God vond ze ook herstel.

Op de conferentie hoopt Elisabeth te spreken over de vraag hoe je je eigen hart kunt openen zodat je je een geliefd kind van God mag voelen.


Chris Tims

Chris TimsDirecteur van Hour of Power Nederland en heeft een passie om via media jong en oud te bereiken met Gods liefde. . Chris is inmiddels 10 jaar betrokken bij het werk van Hour of Power en heeft een achtergrond binnen marketing en communicatie. Zijn grote drijfveer zijn de vele Hour of Power verhalen over levens die krachtig zijn veranderd door de boodschap van het evangelie. Hij zal delen waarom een houding van open handen essentieel is om uit te kunnen delen wat we ontvangen. Chris woont met zijn vrouw Esther en hun tweeling in Nijkerk.


Jan van den Bosch

Jan van den Bosch Jan van den Bosch is tv-presentator en journalist. Jarenlang was hij het gezicht van de EO-jongerendag en de RondUit club. Naast ondernemer is hij presentator van onder andere Hour of Power. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties. Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Hij heeft veel met Henri opgetrokken en was de laatste uren van zijn leven bij Henri.

Bestemming

Helvoirt

Helvoirt is het op een na grootste dorp in de gemeente Haaren. Als u geïnteresseerd bent in het leven en werk van Vincent van Gogh, dan kunt u eigenlijk niet om Helvoirt heen. Hier zijn namelijk diverse sporen van de schilder terug te vinden; bijvoorbeeld de oude Hervormde kerk waar zijn vader dominee was en de graven van zijn oom en tante te vinden zijn.

In de omgeving van Helvoirt ligt het nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, dit is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! U vindt hier grote zandvlaktes, heide en bossen. Een prachtig gebied om door het stuifzand te struinen, een fietstocht door uitgestrekte bossen te maken of te mountainbiken over zandheuvels. Tijdens deze conferentie zullen we hier met elkaar ook een uitgebreide wandeling maken zodat u kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving.

Ook ideaal voor een wandeling is het natuurgebied het Helvoirts Broek of landgoed Zwijnsbergen. Dit is een historische buitenplaats. Het landgoed bestaat uit het hoofdhuis met voormalig koetshuis en oranjerie, een portierswoning, een tuinmanswoning, een boerderij met bijgebouwen, park, weilanden en bos. Het bos en een gedeelte van het park zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.

Daarbij is Helvoirt centraal gelegen tussen de drie grote steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Mocht u het leuk vinden om gezellig te gaan winkelen, een terrasje te pakken of een mooi museum te bezoeken dan kunt u hier zeker terecht.

Dagprogramma

dag
1

VR: Aankomst

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om enkele malen met corvee te helpen.

12:00 uur:
De eerste bijeenkomst in de bovenzaal van Emmaus, met o.a. een welkomstwoord van Chris Tims, directeur van Hour of Power

13:00 uur
Warme maaltijd

14:15 uur
Middagbijeenkomst en groepsgesprekken

18:00 uur
Broodmaaltijd

20:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal met videobeelden, muzikale bijdragen en diverse levensverhalen.

21:00 uur
Nadere kennismaken met uw mededeelnemers onder het genot van een hapje en drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
2

ZA:

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal

13:00 uur
Warme maaltijd

14:00 uur
Vrije middag met opties
- Gezamenlijke of privé wandeling in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

15:30 uur
Ontmoeting in de bovenzaal met goede gesprekken.

17:00 uur
Stiltemomenten, luisteren naar muziek en zingen in de kapel

18:00 uur
Broodmaaltijd

20.00 uur
Bijeenkomst

21:30 uur
Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
3

ZO:

07:00 uur
Stille tijd in de kapel

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst en dienst

13:00 uur
Warme maaltijd

14:30 uur
Afsluitende bijeenkomst

15:30 uur
Koffie, thee en einde conferentie

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus

Helvoirt, Nederland
In het voormalige klooster van de Paters van het Goddelijke Woord, is het Bezinningscentrum Emmaus gehuisvest. Rustig gelegen in een mooie groene omgeving nabij de Loonse en Drunse Duinen. Gasten komen volledig tot rust. De kamers zijn eenvoudig maar keurig in gericht . Er zijn kamers met en zonder badkamer. Er zijn verschillende zalen en een kapel, verder nog een winkeltje met christelijke artikelen.

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer met gedeelde badkamer en toilet
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Hapjes en drankjes na de avondbijeenkomsten
 • Lakenpakket
 • Lezingen, groepsgesprekken en excursie
 • Conferentie materiaal

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus
 • Toeristenbelasting 4,50 p.p.
 • Reserveringskosten 19,- p.p.
 • Evt. handdoekenpakket 4,50 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR 5,- p.p.
 • 2-persoonskamer Michael met gedeelde badkamer en toilet op de gang: geen toeslag
 • 2-persoonskamer Michael voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang: € 35,-
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 40,- per persoon
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 60,-
 • 2-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 55,- per persoon
 • 1-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 75,-

Overige informatie

Jongeren t/m 30 jaar krijgen een korting van 50,- p.p.

Het is helaas niet mogelijk om als daggast aan de conferentie deel te nemen.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding