Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Samen met andere christelijke singles op vakantie in een ontspannen sfeer

Evert-Jan is single, werkt als hulpdrukker in een drukkerij en heeft een vol leven. Tweemaal eerder maakte hij een singlereis met Beter-uit, naar Malta en Mallorca. Nu staat er een citytrip naar Londen voor de deur.

 

Waarom kies je voor een singlereis?

“Allereerst natuurlijk omdat ik zelf single ben. En ik heb al tweemaal een singlereis met Beter-uit gemaakt en dat is me goed bevallen. De hotels waren prima en het eten was heel goed verzorgd.

Je gaat dan met mensen op reis die één ding delen: dat ze single zijn. Daardoor trek je met elkaar op, meer dan dat je als single met stelletjes op reis bent. Ik zou anders niet zo snel met een groep op reis gaan.”

 

Wordt er over het single-zijn gepraat, en kijkje rond of je een leuke single ziet? Of is het vooral vakantie en genieten?

"Van alles wat, maar toch vooral vakantie vieren en genieten. Je bent samen op vakantie, in een ontspannen sfeer.”

 

Beschrijf eens zo’n vakantiedag. Praten jullie ‘s avonds met elkaar door?

“Je ontbijt samen en bent dan al met elkaar in gesprek. Overdag maak je een excursie en daar praat je onder het avondeten natuurlijk over: waar iedereen geweest is en hoe dat is bevallen. En ‘s avonds pakken we met een groep een terrasje, gezellig!”

 

ontspannen sfeer op een christelijke singlereis 

 

Hadden jullie elke dag een avondsluiting?

“Op mijn eerste reis wel, op de tweede hebben we het zoveel mogelijk geprobeerd. Je leest een stukje uit de Bijbel en daar ga je kort op in en dat is positief, want je gaat ook om de inhoud op vakantie. Maar, vakantieplezier is natuurlijk iets wat niet ontbreekt, integendeel. Als je een keer laat terugkwam van een excursie was het geen probleem als je een avondsluiting oversloeg.”

 

Je hebt tweemaal voor een mediterrane bestemming gekozen. Bewust?

“Ik wilde lekker relaxen in de zon. Ik werk het hele jaar, vaak ook in het weekend. Dan is het lekker om even op vakantie te zijn en weinig te hoeven.”

 

Malta en Mallorca, dat is toch een verschil. Malta cultureel en Mallorca zon, zee en strand.

“Op Mallorca is op cultureel gebied ook genoeg te doen, hoor. Ik houd van mooie stranden en palmbomen, maar vind het ook leuk om een stadswandeling te maken, een kathedraal te bezoeken… Malta vond ik heel mooi, die architectuur van de Maltezer ridders, prachtig. Een mooi eiland, met 365 kerken, en de Paulusbaai natuurlijk, ons hotel lag er vlakbij.”

 

excursies christelijke singlereizen 

 

Vind je de reisleider een toegevoegde waarde, of red je het alleen wel?

“Je kunt natuurlijk veel zelf regelen, maar een reisleider heeft absoluut toegevoegde waarde. Op Mallorca hadden we een reisleider die veel initiatief nam. Zo huurden we een dag een auto voor een excursie die niet op het programma stond. En op Malta zijn we de eerste dag naar een film geweest, de Malta Experience, die een indruk geeft van de historie. Daar zou je zelf niet snel opkomen.” 

 

Nu ga je naar Londen. Waarom?

“Ik ben al jaren van plan om naar Londen te gaan. Ik heb nog nooit een citytrip gemaakt en ik ben gewoon nieuwsgierig naar Londen. Er is veel bijzonders te zien en ik heb een reisgidsje gekocht met allerlei tips. Dat wordt echt keuzes maken!”

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief