Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Samen het pad van Paulus bewandelen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Griekenland - Samen het pad van Paulus bewandelen…

Samen beleven, samen geloven, dat is waar reizen met Beter Uit voor staat. In een ontspannen sfeer samen met mede christenen op zoek naar verdieping van je geloof. En dat kan bij uitstek tijdens deze 10-daagse rondreis door Griekenland waarin je terug gaat naar de dagen van de Bijbel. Je stapt in het spoor van de apostel Paulus die tijdens twee van zijn vier zendingsreizen in Griekenland verbleef om het Evangelie van Jezus te verkondigen. Ook heeft hij er christengemeenten gesticht. Paulus was ook schrijver. De brieven die hij geschreven heeft in het Nieuwe Testament, worden helder en gaan nog meer leven. 

 

De reis voert van Philippi, waar Paulus in 49 n. Chr. voor het eerst in Europa aan kwam, tot Athene, waar hij het volk vanaf de Areopagus toesprak. Door indrukwekkende landschappen en bergen, langs mooie kusten en door steden die ondergedompeld zijn in een rijke historie. Kortom, een bijzondere zendingsreis om het pad van de Apostel Paulus zelf te beleven, te gedenken en te begrijpen.

 

Highlights

 • Met elkaar geloven en terug gaan naar de dagen van de Bijbel
 • Uitgebreid bezoek aan Athene, de plaats waar Paulus meerdere toespraken hield
 • Kennismaking met antieke plaatsen van Griekenland
 • Bezoek aan de Meteora kloosters

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam – Thessaloniki

Vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Thessaloniki. Na aankomst maken we een rondrit door het centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Heilige Dimitrioskerk uit de vijfde eeuw, de triomfboog van Galerius en de witte toren.

 

Dag 2, dinsdag: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Vroeg vertrek vanuit het hotel voor een bezoek aan de ruïnes van het oude Phillipi. Het is in Philippi waar Paulus, in 49 na Christus voor het eerst in Europa aan kwam om het Evangelie te verkondigen en een christengemeente te stichten. In Philippi is nog veel te zien: de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia de purperverkoopster werd gedoopt. Lees samen de tekst uit Handelingen 16 en probeer je voor te stellen hoe het in die tijd moet zijn geweest. Na de lunch naar Kavala, in de Bijbel Neapolis genoemd, de vroeger havenstad van Philippi.

 

Dag 3, woensdag: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

We gaan naar Veria, een antieke Griekse stad met een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken. Het gedachtenismonument op de plaats waar Paulus predikte voor zijn volgelingen, staat er nog steeds. Met de reisleider staan we samen stil bij de woorden die hij uitsprak over zijn God. Door naar Vergina, de voormalige hoofdstad van het oude “Macedonië”. Hier bezoeken we de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe, liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren ‘70 tentoongesteld.

 

Dag 4, donderdag: Kalambaka – Delphi

Vandaag staat er een indrukwekkende excursie op het programma: een bezoek aan de Meteora kloosters oftewel de hangende kloosters. Niet voor niets staan deze kloosters op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze kloosters zijn in de 11e eeuw op hoge rotswanden door kluizenaars gebouwd om zich zo af te kunnen sluiten voor de buitenwereld. Op dit moment zijn er nog steeds zes in gebruik. Een mooie plek om samen een korte overdenking te houden of een stukje uit de Bijbel te lezen.

 

Dag 5, vrijdag: Delphi – Ossias Loukas – Nafplion

Allereerst gaan we naar Delphi, ooit het religieuze centrum van het oude Griekenland. Het is nu een prachtige vindplaats waar met name de tempel, het theater en het stadion nog goed te zien zijn. Aansluitend naar het klooster Ossias Loukas, vertaald als de gelukzalige Lukas en een van de mooiste Byzantijnse kloosters van Griekenland. Het klooster herbergt prachtige mozaïeken en kunstwerken. Een mooie plek om even samen stil te zijn. De dag wordt afgesloten in de sfeervolle havenplaats Nafplion.

 

Dag 6, zondag: Samen geloven

Het is zondag en is er geen programma. Er is een moment van rust om samen te luisteren naar het woord van God. De reisleider organiseert een samenkomst waarin we ervaringen en indrukken met de anderen kunnen delen. Indien mogelijk kunnen we ook een lokale Orthodoxe viering bijwonen. De middag is ter vrije besteding voor bijvoorbeeld een plezierige wandeling door het oude stadsdeel van Nafplion.

 

Dag 7, maandag: Epidaurus – Mycene –  Nafplion

Een stap terug in het verleden door een bezoek aan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid, prijkend op de lijst van Unesco, dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Samen zingen klinkt hier prachtig! Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard. In de middag bezoek je in Nafplion de resten van oude beschavingen die hier zichtbaar zijn.

      

Dag 8, dinsdag: Nafplion – Kanaal van Korinthe – Athene

Het eindpunt van deze zendingsreis komt in zicht: Athene. Via het kanaal van Korinthe dat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruik van dit smalle kanaal. In de loop van de morgen komen we aan in Athene; de stad waar Paulus het volk meerdere keren toesprak. De rest van de middag is ter vrije besteding. Om een goed beeld te krijgen van deze wereldstad, kun je de kabeltrein nemen naar de heuvel Lykavittos. Deze 300 meter hoge heuvel ligt midden in Athene en vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad, de Akropolis en bij helder weer zijn zelfs het eiland Aegina en de wachtende schepen voor de haven van Piraeüs te zien.

 

Dag 9, woensdag: Athene

Athene, de stad vanwaar Paulus het volk toesprak. We bezoeken de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk toesprak: “De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van Hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn”(Hand. 17:22-24). Denk je eens in hoe Paulus de “heidenen” uitdaagde en hen wees op zijn God.

Vervolgens wandelen we naar de Agora, het hart van het oude Athene. Het centrum van politieke, commerciële en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. Deze wijk heeft altijd een rol in de geschiedenis van de stad gespeeld. Vroeg in de 6e eeuw werd de Agora een marktplein. Het New National Museum mag niet worden overgeslagen. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de rijke Griekse historie.

In de oudste woonwijk van de stad, Plaka, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De kronkelende straatjes met kleurige bougainville leiden naar boven waar de Acropolis staat, die steeds te zien is.

 

Dag 10, donderdag: Athene – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken. ’s Middags een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie – Griekenland 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Thessaloniki en Athene – Amsterdam met Transavia
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Vervoer per comfortabele touringcar (met airconditioning) tijdens de rondreis
 • 9 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Volpension op zondag
 • Toeristenbelasting
 • Lokale Nederlands- en/of Engelssprekende gids ter plaatse tijdens de excursies
 • Beter Uit Reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 200,-
 • Ruimbagage 20 kilo (circa 35,-)
 • Entreegelden (circa 125,- per persoon)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien

Overige informatie

 

Vluchtschema met Transavia (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
21 mei/ 17 sept 2019 Amsterdam Thessaloniki HV 5807 09.40 uur 13.30 uur
           
30 mei/ 26 sept 2019 Athene Amsterdam HV 6868 21.15 uur 23.50 uur

 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Thessaloniki Hotel Capsis*** of vergelijkbaar 2 nachten
Dag 3-4 Kalambaka Hotel Famissi*** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 4-5 Delphi Hotel Parnassos*** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 5-8 Nafplion Hotel Park*** of vergelijkbaar 3 nachten
Dag 8-10 Athene Hotel London*** of vergelijkbaar 2 nachten

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief