Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

10-daagse reis

Groepsrondreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U  bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. We worden naar Zichron Yaacov gebracht waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2:  Ceasarea -  Berg Karmel – Nazareth Village – Tiberias

We bezoeken Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. We vervolgen onze weg naar de berg Karmel. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht over de baai van Haifa, de Perzische tuinen en de stad. We rijden richting Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht en bezoeken we Nazareth Village, dit openluchtmuseum zien we hoe het leven in de tijd van Jezus eruit heeft gezien. Diner en overnachting in het Tiberias.

 

Dag 3: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen - Capernaum – Tabgah

Na het ontbijt gaan we Galilea verkennen. We beginnen de dag op de Berg der Zaligsprekingen, een heerlijke plaats van rust met een schitterend uitzicht op het meer. Vervolgens wandelen we naar Tabgah. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare.  We rijden verder naar het nabijgelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aantreffen.  We sluiten de dag af met een prachtige boottocht over het meer. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Na deze mooie dag gaan we terug naar ons hotel in Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 4: Qasr el Yahud –Ein Gedi– Massada – Dode Zee – Kfar Hanokdim

We verlaten Tiberias en rijden richting het zuiden en maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. We rijden richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en zien het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. We bezoeken het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. De overnachting is wel heel bijzonder! U overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5:  Herdersvelden – City of David – Klaagmuur – Start Shabbath - Jeruzalem

We beginnen de dag met tocht op de kamelen! Op de weg naar Jeruzalem brengen we een bezoek aan Ramat Rachel met uitzicht op de Herdersvelden. Een prachtige plek. Vervolgens rijden we naar de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Vlakbij bevinden zich de Tunnels van Hizkia. Deze staan deels nog met water. We zullen een wandeling maken door de tunnels en zien hoe ingenieus deze tunnels zijn gemaakt. Aan het einde van de middag gaan we naar de Klaagmuur, waar we getuigen zullen zijn van het begin van de Shabbat. Een unieke ervaring. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 6: Jeruzalem, Olijfberg – Hof van Gethsemane – Oude Stad - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en bekijken we de Kerk van Alle Naties. We gaan verder naar de oude Stefanuspoort, ook wel de Leeuwenpoort genoemd en treden binnen in de Oude Stad, waar onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. In de souk, met zijn wirwar van bazaars  hebben we tijd om souvenirs te kopen. We lopen vervolgens naar de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf en de weggerolde steen aanschouwen.

 

Dag 7: vrije dag Jeruzalem

Een heerlijk vrije dag. U kunt in het hotel een eigen dienst houden of juist in de stad een lokale gemeente bezoeken. De bus kan u naar de stad brengen en halen. Het is mogelijk om een wandeling over de muren te maken. De toeslag hiervoor is ca. 5,-- p.p.

 

Dag 8: Bar Mitswah – Tempelplein – Yad Vashem - vrije tijd Jeruzalem

Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. We wandelen verder naar het Tempelplein met de voor moslims heilige Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. Aansluitend heeft u nog wat vrije tijd zodat u heerlijk op eigen gelegenheid kunt genieten van deze prachtige stad.

 

Dag 9: Jeruzalem – Jaffa – Netanya

We verlaten Jeruzalem en rijden naar Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de oude havenstad Jaffa. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee. In de middag rijden we naar ons hotel in Netanya waar u heerlijk kunt genieten van het strand en de zee.

 

Dag 10:  Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam -Tel Aviv v.v. Transavia
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Bustransfer Bergentheim – Schiphol v.v.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Fooien van € 6,10 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Nederlandssprekende gids en headsets tijdens de excursiedagen

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €395,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen,  evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 35 personen.

 

Prijsindicatie

Reissom per persoon:                     €1525,-              Bij 45 - 49 betalende personen /  per bus

Reissom per persoon:                     €1550,-              Bij 40 - 44 betalende personen / per bus

Reissom per persoon:                     €1580,-              Bij 35 - 39 betalende personen / per bus

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels. Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande hotels of gelijkwaardig (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Dag 1-2

Zichron Yaacov

Eden Inn Hotel

1 nacht
Dag 2-4

Tiberias

Hotel Jacob

2 nachten
Dag 4-5

Negev

Kfar Hanokdim

1 nacht
Dag 5-9

Jeruzalem

Jerusalem Gold Hotel

4 nachten
Dag 9-10

Netanya

Margoa Hotel

1 nacht
    Totaal 9 nachten

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst

24 februari 2020

Amsterdam

Tel Aviv

HV 5801

06.15 uur

11.50 uur

4 maart 2020

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5802

19.15 uur

23.25 uur

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief