Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Gezellig op vakantie met christelijke jongeren

Geert is een enthousiaste, jonge vakantieganger van 23 jaar. Hij heeft een opleiding gevolgd als gehandicapten verzorger. Wat hem aantrekt in deze zorg is het plezier dat je mensen met een verstandelijke beperking kunt geven. Als je zelf geeft, krijg je ook heel veel terug. Sportief is Geert ook en daarnaast is hij creatief. Zo is hij betrokken bij een toneelgroep die improviseert à la de Lama’s. Geert gaat graag met leeftijdsgenoten op vakantie, en dat doet hij dus ook, met de jongerenreizen van Beter-uit.

 

Vertel eens over een leuke vakantie ervaring?

Wat ik erg boeiend vond, was mijn zonvakantie naar het eiland Kreta. Het is leuk om op Schiphol al de jongeren te ontmoeten waar je mee op vakantie gaat. Er ontstaat gelijk al een band en dat blijft zo tijdens de vakantie. Leuk is ook dat je soms met elkaar optrekt, maar ook in je eentje eropuit kan trekken. Kreta is een fantastisch eiland om te verkennen en er is veel te doen en te zien. Je kunt natuurlijk een dag lekker aan het strand liggen of gezellig een terrasje pakken met je medereisgenoten. Wat ik zelf een bijzondere ervaring vond was de tocht door de Samariakloof, dat is een geweldige en intense ervaring. Eerst moet je 1200 meter afdalen in de kloof en dan begint de prachtige wandeling van 16 kilometer, je komt onder de indruk van de schepping. Soms is die kloof maar 4 meter breed en de rotswanden 500 meter hoog. Zoiets wil je niet missen!

 

 

 

Je hebt pas ook London bezocht met een Beter-uit groep, dat is heel wat anders?

Zo’n citytrip is ook een ervaring op zich. We hebben heel veel gedaan. Ik wilde, en de rest van mijn Beter-uit reisgenoten ook, zoveel mogelijk van London zien. Zo hebben we een fietstocht gemaakt en op de fiets ontdek je relaxt alle highlights. In een paar uur fiets je langs de Big Ben, Houses of Parliament en het paleis van koningin Elisabeth. Wat je niet mag missen is de wisseling van de wacht. Helemaal uniek was het wereldberoemde reuzenrad de London Eye. Dat rad is 150 meter hoog en je hebt een schitterend uitzicht op alle monumenten, kerken zoals St. Pauls Kathedraal en de beroemde winkelstraten. Ik ben benieuwd welke reis ik de volgende zomer kan maken met Beter-uit.

 

 

 

Kies je bewust voor een Beter-uit reis?

Zeker, ik kom uit een christelijk gezin en wil graag met jongeren op vakantie die dezelfde achtergrond hebben. Het mooie vind ik ook dat de reisleider er niet alleen is om je reis te begeleiden, maar ook inhoud geeft aan je reis. Zo vind ik de keren dat je ’s avonds bij elkaar komt om na te denken over je geloof erg waardevol.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief