Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

In de voetsporen van Paulus - Griekenland o.l.v. Leo Vroegindeweij

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Tijdens deze 11-daagse rondreis door Griekenland ga je terug naar de dagen van de Bijbel. Je stapt in het spoor van de apostel Paulus die tijdens twee van zijn vier zendingsreizen in Griekenland verbleef om het Evangelie van Jezus te verkondigen. Ook heeft hij er christengemeenten gesticht. Paulus was ook schrijver. De brieven die hij geschreven heeft in het Nieuwe Testament, worden helder en gaan nog meer leven. 

 

De reis voert van Philippi, waar Paulus in 49 n. Chr. voor het eerst in Europa aan kwam, tot Athene, waar hij het volk vanaf de Areopagus toesprak. Door indrukwekkende landschappen en bergen, langs mooie kusten en door steden die ondergedompeld zijn in een rijke historie. Een bijzondere zendingsreis om het pad van de Apostel Paulus zelf te beleven, te gedenken en te begrijpen.

Programma

Dag 1, maandag: Nederland – Thessaloniki /Thessaloniki Aghia Triada

Aankomt op de luchthaven van Thessaloniki. Na aankomst maken we een korte stadsrondrit langs de Aghios Dimitris kerk, de boog van Galerious, de stadsmuren en de Witte toren, het kenmerk van de stad. Transfer naar hotel.

 

Dag 2, dinsdag: Philippi – Kavala – Thessaloniki / Thessaloniki Aghia Triada

We beginnen deze reis met een bezoek aan Philippi, net als de Apostel Paulus en zien de overblijfselen van een van de grootste kerken ooit gebouwd, lopen over de Egnatia weg, door de oude winkelstraat en langs het beekje waar Lydia werd gedoopt. In Philippi kan een Bijbellezing gehouden worden. Vervolgens naar Kavala, het bijbelse Neapolis, de havenstad waar Paulus voor de eerste keer Europa betrad.

 

Dag 3, woensdag: Vergina – Veria – Kastri Kalambaka

Na ons ontbijt gaan we op weg  naar Veria, (het ijbelse Berea) één van de antieke Macedonische steden die een bloeiende Christelijke gemeente van Joden en Grieken had. We maken een wandeling door de Joodse wijk en brengen een bezoek aan de ‘bima’ het gedachtenismonument aan de prediking van Paulus voor zijn volgelingen. Bij de ‘bima’ kan een Bijbellezing gehouden worden. Beste tijd is na 14:00 uur, aangezien het naast een basisschool gelegen is.

 

Dag 4, donderdag: Meteora kloosters – Delphi

Vandaag staat een bezoek aan de Meteorakloosters op het programma. Deze imposante kloosters die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden er verschillende kloosters. We bezoeken 2 van deze kloosters. Na deze indrukwekkende kloosters, doorkruisen we de bergen van Centraal-Griekenland voordat we aankomen in het bergdorpje Delphi, in het Parnassos gebergte. Bij belangstelling kan onderweg naar Delphi een stop gemaakt worden bij een iconenwerkplaats.

 

Dag 5, vrijdag: Delphi – Ossios Loukas – Tolo

’s Morgens een rondleiding in Delphi, dat in de oudheid beschouwd werd als de ‘navel’ van de wereld. Mensen kwamen van heinde en ver om het orakel te ontvangen van “Pythia”. Op het terrein zien we de tempel van Apollo, de schatten van de Atheners en in het museum waardevolle voorwerpen en de wagenmenner. Via het bergdorpje Arachova met zijn traditionele huizen en winkeltjes met lokale producten naar het klooster Ossios Loukas. Een voorbeeld van de Byzantijnse klooster architectuur met kleurrijk marmer en schitterende mozaïeken. Hier kan bij een naastgelegen kerkje een Bijbellezing gehouden worden.

 

Dag 6, zaterdag: boottocht Hydra/Spetses - Tolo

Te voet naar de haven van Tolo om in te schepen voor een boottocht in de Saronische Golf naar de eilandjes Hydra en Spetses, elk met zijn eigen charme en geschiedenis.

 

Hydra

Het autovrije eilandje Hydra met haar harmonische sfeer is de plek voor kunstenaars. Als een amfitheater ligt het pittoreske haventje aan de stenige heuvel. Loop door de smalle steegjes en over de kleine trappen en werp een blik op de oude herenhuizen en kerken. Betoverende architectuur, kristalhelder water, volkskunst en een levendige geschiedenis vormen samen Hydra. We zullen hier de lunch met elkaar gebruiken.

 

Spetses

Het levendige eilandje Spetses is al bewoond sinds 2500-2000 voor Chr. In de haven zijn gezellige terrasjes en winkeltjes, maar ook verderop in het autovrije dorpscentrum hangt een genoeglijke sfeer. Rondom de haven staan kanonnen die in de 19e eeuw gebruikt werden in de strijd tegen de Turkse bezetter. De mooie huizen met aristocratische architectuur werden gebouwd door de bemiddelde inwoners.

 

Dag 7, zondag: Rustdag – Tolo

Vandaag is het rustdag. We houden een samenkomst in het hotel of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst in de evangelische kerk in Argos (28 km). Lunch in het hotel.

 

Dag 8, maandag: Epidaurus – Mycene – Tolo

In de ochtend bezoek aan het oude theater Epidaurus, het best overgebleven theater uit de Oudheid waar in de zomermaanden oude theaterstukken opgevoerd worden. Na de lunch gaan we naar de opgravingen van Mycene, ooit een belangrijk politiek en cultureel centrum. Onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon zijn een bezoek meer dan waard.

 

Dag 9, dinsdag: Oud Korinthe – Kanaal van Korinthe – Athene

Na het ontbijt vertrekken we richting  Athene. Onderweg bezoeken we uitgebreid Oud Korinthe, de plek waar apostel Paulus leefde en werkte en aansluitend maken we een fotostop bij het Kanaal van Korinthe. In Athene maken we een rondrit langs o.a. het parlementsgebouw, het graf van de Onbekende Soldaat, het presidentiële paleis en de boog van Hadrianus.

 

Dag 10, woensdag: Athene

Na het ontbijt gaan we naar de stad. We lopen omhoog naar de Akropolis en op de Areopagos Heuvel waar Paulus predikte. Beide zullen we bezoeken. Na de lunch op de Plaka is de middag ter vrije besteding. Wandel gezellig door de oude volkswijk Plaka met haar knusse straatjes en de gezellige vlooienmarkt in Monasteraki.

 

Dag 11, donderdag: Transfer naar luchthaven Athene - terugreis naar Nederland

Een vrije morgen waarin u nog de stad in kunt of heerlijk kunt relaxen bij het hotel. In de middag vertrekt de bus voor de transfer naar de luchthaven van Athene.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam-Thessaloniki / Athene - Amsterdam (met of zonder overstap)
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven-hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar (met airconditioning) tijdens de rondreis
 • 10 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met diner op dag één en eindigend met ontbijt op dag 11
 • Lunches op dag 2 t/m 10
 • Excursies en entreegelden* volgens programma
 • Audioheadset dag 2 t/m 10
 • Fooien
 • Ruimte voor dagsluiting
 • Reisinformatiepakket per boeking

 

* Philippi, Meteoraklooster, Delphi archeologisch terrein en museum, Ossios Loukas museum, Epidaurus, Mycene, Korinthe, Acropolis,  Acropolis  museum Athene

Niet inbegrepen

 • Eénpersoonskamertoeslag 255,-
 • Overige lunches en drankjes
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Reissom

1760,-                                               Bij 20 - 24 betalende personen

1699,-                                               Bij 25 - 29 betalende personen

1650,-                                               Bij 30 - 34 betalende personen

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3

Thessaloniki

Hotel Capsis

2 nachten

Dag 3-4

Kalambaka

Hotel Meteoritis***

1 nacht

Dag 4-5

Delphi

Hotel Parnassos***

1 nacht

Dag 5-9

Tolo

Hotel Tolo***

4 nachten

Dag 9-11

Athene

Hotel Achillion***

 

2 nachten

 

 

 Totaal

10 nachten

 

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op indicatietarieven voor een vlucht van Amsterdam-Thessaloniki en Athene-Amsterdam (evt. met overstap). Zodra wij vluchten kunnen reserveren, kunnen wij de definitieve prijzen aan u doorbelasten. Mochten deze anders uitvallen dan ingecalculeerd, dan zal de reissom worden verhoogd/verlaagd.

 

 

 

 

 

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief