Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zweden Adventure

8 dagen

Zomer | Actieve groepsreis | Vliegreis

Hou jij er van om actief bezig te zijn; hou jij van avontuur? En wil je tegelijkertijd plezier hebben, nieuwe vrienden maken, maar ook tijd hebben om je te verdiepen in je geloof. Dan is deze 8-daagse outdoor-experience tussen het Venjameer en het Orllingenmeer in Zweden echt iets voor jou. Samen met andere christelijke singles onderneem je tal van avontuurlijke activiteiten. Wat denk je van een kanotocht per Canadese kano over de Zweedse wateren, mountainbiken over een “oud” spoor en hiken naar de top van de Lybergsgnuppen. Heb je dan nog energie over, dan dagen we je uit voor een potje voet, - volley of basketbal. ’s Avonds als de zon onder gaat, is er ook van alles te doen. BBQ-en, relaxen in de hout gestookte sauna, afkoelen onder de waterval en hebben we aandacht voor elkaar en is er ruimte voor een goed gesprek.

 

Highlights

 • Avontuurlijke activiteiten
 • Unieke kanotocht op het Venjameer
 • Indrukwekkende natuur

Programma

Dag 1, woensdag: Nederland – Zweden

Het gezamenlijke avontuur staat voor de deur! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Stockholm. Per bus worden we naar Johannisholm, ons vakantiedorp, gebracht.

 

Dag 2, donderdag: Hiken in Lybergsgnuppen Natuurreservaat

Trek je wandelschoenen maar aan. We gaan hiken! Dwars door het natuurreservaat wandel je naar de top van de Lybergsgnuppen. Eenmaal op de top ligt er een grandioos uitzicht op je te wachten en geniet je tijdens een welverdiende lunch van een goed gesprek met elkaar.


Dag 3, vrijdag: Kanotocht op het Venjameer

In dit kanoland bij uitstek mag een kanotocht niet ontbreken! Talloze meren, rivieren en beekjes staan in Zweden met elkaar in verbinding en vormen een prachtig watergebied voor de kanoliefhebber. Geluidloos vaar je over het meer met kristalhelder water..….Ervaar op het water de rust en ruimte. 

 

 Dag 4, zaterdag: Hästängsleden Hiking Trail

Ontspannen wakker worden, samen heerlijk ontbijten om vervolgens een mooie wandeling te maken. Dat klinkt als een ontspannen dag! De route slingert door de Zweedse natuur met haar typische landschap. En via diverse paden en houtvlonders loop je door de ‘wetlands’. De fantastisch weidse uitzichten laten je stil staan bij Gods schepping en bieden je een moment van bezinning.  


Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst in het sfeervolle kapelletje op het terrein om samen te luisteren naar Gods Woord. De rest van de middag is vrij en kun je invullen zoals jij wilt.


Dag 6, maandag: Siljanmeer

Een dag boordevol afwisselende activiteiten (optioneel bij te boeken). We gaan naar het Siljanmeer, waar je allerlei nieuwe dingen kunt ontdekken! Leren boogschieten of leren je eigen vlot te bouwen. Blijf jij drijven? Ook kun je alles leren over bushcraft. De keuze is aan jou. ’s Avonds steken we het kampvuur aan en is er aandacht voor elkaar, het goede gesprek, zingen we liederen of luisteren we naar spannende verhalen.

 

Dag 7, dinsdag: Moutainbiketocht

De mountainbikes staan klaar. Dwars door de bossen, over heuvels en door dalen verkennen we de omgeving van het Lybergsgnuppen natuurreservaat. Onderweg genieten we van het prachtige landschap om ons heen. Je voelt je even helemaal één met de natuur!  ’s Avonds als we moe maar voldaan zijn, drinken we samen nog een drankje rondom het kampvuur.


Dag 8, woensdag: Zweden – Nederland

Helaas is het tijd om de spullen te pakken. Boordevol nieuwe ervaringen en indrukken, maar ook met nieuw vrienden, reis je terug naar Amsterdam.  

Accommodaties

Johannisholm

Op ongeveer 30 kilometer van Mora ligt het dorpje Johannisholm. Het dankt zijn naam aan de...

Johannisholm

Op ongeveer 30 kilometer van Mora ligt het dorpje Johannisholm. Het dankt zijn naam aan de nederzetting die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit een vakantiedorp waar wij verblijven. Er is genoeg historie van de glasverwerking bewaard gebleven. Naast de gerenoveerde, eenvoudig maar smaakvol ingerichte stuga’s zijn onder andere het originele bakkerijtje, een kapelletje, een waterrad, de aardkelders en enkele andere bezienswaardigheden bewaard gebleven.

 

Je accommodatie:

Je verblijft in een typisch Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd in ‘ons’ vakantiedorp: Johannisholm. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie hout gestookte hottub en sauna op je te wachten. Elke stuga heeft een woonkamer/keuken (met een fornuis, waterkoker en magnetron), 4 2-persoonskamers en een gemeenschappelijke badkamer, voorzien van een douche en apart toilet.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-7-2020
Single
Martin de Graaf
Niet te boeken
1.095,-
19-8-2020
Single
Ronald van Veen
Te boeken
1.095,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Stockholm v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per minibus tijdens de excursies
 • 7 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden (m.u.v. de lunch op dag 1 en 8)
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 185,-
 • Lunch dag 1 en 8
 • Drankjes
 • Optionele excursies**
 • Fooiengeld
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

** optionele excursies (minimum deelname 10 personen) richtprijs per persoon ter plaatse:

 • Quad rijden ca. 65,-
 • Zomerboerderij incl. high tea ca. 13,-
 • Boogschieten ca. 23,-

Overige informatie

Minimale groepsgrootte is 15 personen.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchten per Scandinavian Airlines(onder voorbehoud van schemawijziging):

Datum van naar vluchtnummer vertrek aankomst
08 juli 2020 Amsterdam Stockholm SK 556 11.00 uur 13.05 uur
15 juli 2020 Stockholm  Amsterdam SK1555 16.15 uur 18.15 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief