Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Romantische Strasse 2020

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Wie kent de Romantische Strasse niet? Het is een van de bekendste  routes van Zuid Duitsland en misschien wel het mooiste stukje van de Rijn. Natuurlijk biedt Beter Uit deze klassieker ook dit jaar weer aan. Want deze route biedt iedere keer iets nieuws. Genietend van de nazomer vanaf het zonneterras van het luxe schip het M.P.S. Horizon is het uitzicht iedere keer verrassend anders. Eeuwenoude burchten en kastelen verscholen in het heuvelachtige landschap, indrukwekkende panorama’s, pittoreske dorpen, kleurrijke huizen, doen  u iedere keer weer verbazen over God’s Schepping. U ziet het allemaal. Samen met mede christenen in eigen vertrouwde sfeer al dit moois te ervaren, maakt deze reis extra bijzonder. Samen beleven, samen geloven, samen genieten.

 

 Highlights

 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Welkomstcocktail en captains-dinner

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem - Düsseldorf

Uw kapitein en zijn gastvrije bemanning heten u van harte welkom. Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem naar Düsseldorf, dwars door het bedrijvige Ruhrgebied. Düsseldorf is een sfeervolle stad waar het goed toeven is. Maakt u ’s avonds eens een wandeling over de Rheinuferpromenade.

 

Dag 2, vrijdag: Düsseldorf - Andernach

We varen verder. Aan het begin van de middag komen we aan in een van de oudste Romeinse steden van Duitsland, Andernach, omringd door steile berghellingen. Veel bezienswaardigheden  herinneren aan het verleden. De Wehrturm (ronde toren), de Maria Hemelvaartsbasiliek en de huidige Christuskerk. Andernach staat ook bekend als de ‘eetbare stad’; overal vindt u eetbare planten. Durft u een amandeltje of een perzik te pakken. Kortom, genoeg te beleven. ’s Avonds na het diner verzorgt uw reisleider een passende dagsluiting en komen we rondom de Bijbel bij elkaar.

 

Dag 3, zaterdag: Andernach - Rüdesheim - Boppard

Dat varen een unieke manier is om te genieten van Gods schepping, wordt vandaag duidelijk. We varen door het romantische Rijndal naar Rüdesheim, genietend van de prachtige panorama’s, burchten, kastelen en de imposante 132 meter hoge rots de Lorely. Eenmaal in Rüdesheim is een wandeling door de smalle en schilderachtige straatjes van deze historische stad aan te raden. Wandel in ieder geval over de ‘vrolijkste straat van de wereld’, de Drosselgasse, een 144 meter geplaveide straat met vakwerkhuizen overwoekerd met wijnranken. De dag eindigt in Boppard dat een en al historie en sfeer ademt. 

 

’s Avonds na het diner komen we bij elkaar om samen onze belevenissen te delen en samen te geloven.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Boppard. De reisleiding verzorgt de samenkomst. Ook op vakantie mogen we samen zingen en luisteren naar Gods woord. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving. De promenade langs het water leidt u vanzelf naar de oude stadskern.  

 

Dag 5, maandag: Boppard - Koblenz - Keulen

We zetten koers naar de wijnstad Koblenz, ingeklemd tussen de Rijn én Moezel; de Deutsche Eck.  En met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Vestingmuren, kastelen en burchttorens getuigen hiervan. Wandelt u naar het gezellige centrum met haar nauwe straatjes, romantische steegjes en  pleinen met fraaie fonteinen. Net na het middaguur zetten we koers richting Keulen met haar prachtige gotische kathedraal.

 

Dag 6, dinsdag: Keulen - Düsseldorf

’s Morgens kunt u naar het oude centrum wandelen en slenteren door de smalle steegjes. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen over de kilometerslange winkelpromenade. Vroeg in de middag naar Düsseldorf voor de overnachting.

 

Dag 7, woensdag: Düsseldorf - Arnhem

De reis nadert zijn einde. Een laatste stukje varen richting Arnhem waar we rond 14:00 uur aankomen.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 17 september 2020

Arnhem inschepen

 

9:30

Donderdag 17 september 2020

Düsseldorf

20:30

 

Vrijdag 18 september 2020

Düsseldorf

 

5:00

Vrijdag 18 september 2020

Andernach

16:00

 

Zaterdag 19 september 2020

Andernach

 

6:00

Zaterdag 19 september 2020

Rüdesheim

13:30

 

Zaterdag 19 september 2020

Rüdesheim

 

17:00

Zaterdag 19 september 2020

Boppard

19:00

 

Zondag 20 september 2020

Boppard

   

Maandag 21 september 2020

Boppard

 

7:30

Maandag 21 september 2020

Koblenz

9:00

 

Maandag 21 september 2020

Koblenz

 

12:30

Maandag 21 september 2020

Köln

17:00

 

Dinsdag 22 september 2020

Köln

 

12:00

Dinsdag 22 september 2020

Düsseldorf

15:00

 

Woensdag 23 september 2020

Düsseldorf

 

6:00

Woensdag 23 september 2020

Arnhem ontschepen

14:00

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Varen over de Romantische Strasse - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 109,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 189,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 289,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 289,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief