Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen naar Brugge, Gent & Antwerpen 2021

10 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Het lijkt wel of onze zuiderburen het genieten hebben uitgevonden. In de eeuwenoude, sfeervolle binnensteden van Brugge, Gent en Antwerpen wemelt het van de chocolaterieën en restaurants. De ware Bourgondiër komt in u naar boven. Daarnaast bieden deze Belgische steden indrukwekkend cultureel erfgoed. Het historisch Brugge lijkt wel één groot openluchtmuseum; in Gent treft u nog vele sporen aan van het rijke verleden in de katoennijverheid en in Antwerpen komt u ogen te kort. Deze stad aan de Schelde biedt van alles: van een indrukwekkende haven tot de grandioze winkelstraat de Meir tot de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. En dat alles samen met uw vertrouwde Beter Uit reisleiders. Samen geloven, samen beleven. Gaat u mee?

VAN DAG TOT DAG

Dag 1, donderdag: Arnhem – Willemstad

Uw kapitein, Pascal de Bruijn, en zijn bemanning heten u van harte welkom op het M.P.S. de Horizon. Rond 09:30 uur starten de motoren en varen we rustig naar de stad van Oranje: Willemstad, waar we omstreeks 18:00 uur aankomen. ’s Avonds kunt u een wandeling maken door dit historische vestingstadje met haar monumentale gebouwen.

 

Dag 2, vrijdag: Willemstad – Terneuzen

Om 07:00 uur zetten we koers richting de Zeeuwse havenstad Terneuzen; de stad van de Vliegende Hollander, mosselen en zeeschepen. Neemt u eens een kijkje op de Scheldeboulevard vanwaar u indrukwekkende schepen voorbij ziet komen op weg naar zee of Antwerpen. Of wandelt u door het gezellige historische centrum. Na het diner verzorgt uw reisleider de dagsluiting.

 

Dag 3, zaterdag: Terneuzen - Brugge

De middeleeuwse stad Brugge is de volgende bestemming van deze riviercruise. En niet voor niets, want historische Brugge staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst. Het Begijnhof, het Minnewater, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Brug en de Markt met het wereldberoemde Belfort zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Brugge is ook de stad waar u als een ware Bourgondiër kunt genieten. De vele restaurantjes, bruine cafés en chocolaterieën bieden u volop mogelijkheden om van de bourgondische levensstijl te proeven.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Brugge liggen en verzorgt uw reisleider een samenkomst. Het is ook mogelijk een dienst in een lokale kerk bij te wonen. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken.

 

Dag 5, maandag: Brugge - Gent

Al vroeg worden de trossen losgegooid en zetten we koers naar Gent, dat een en al historie ademt. Het centrum wordt gedomineerd door maar liefst drie indrukwekkende bouwwerken: de Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal. In deze kathedraal kunt u het beroemde drieluik “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eijck bezichtigen. Wist u dat Gent ook dé bierstad van België is. Een “pintje” proeven behoort zeker tot de mogelijkheden.

 

Dag 6, dinsdag: Gent – Antwerpen

Na een prachtige vaarroute meren we na de lunch aan in historisch Antwerpen, prachtig gelegen aan de Schelde. De overweldigende binnenstad is een lust voor het oog. De beroemde Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal ziet u al van verre liggen. En wat dacht u van de Grote Markt met prachtig versierde gildehuizen en het bijzondere stadhuis. Wilt u liever een museum bezoeken? Ook dat kan. Het Rubenshuis, waar u een zelfportret van de schilder kunt bekijken, is een aanrader. Op de Meir, de langste winkelstraat van de stad, kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen.

Uw reisleider verzorgt de dagsluiting.

 

Dag 7, woensdag: Antwerpen – Hellevoetsluis

Vandaag starten de motoren vroeg. We laten de bourgondische en historische Belgische steden achter ons en varen naar het pittoreske Hellevoetsluis, omringt door natuur en water. U kunt er heerlijk wandelen en genieten van God’s Schepping.

 

Dag 8, donderdag: Hellevoetsluis – Rotterdam

Rotterdam is een stad met een verhaal; het verhaal van het bombardement en de wedeopbouw; een stad van vernieuwing die duidelijk zichtbaar is. Rotterdam staat ook bekend om zijn spectaculaire haven waar de zeeschepen in- en uitvaren. En niet te vergeten is Rotterdam de stad van de Euromast. Kortom, in Rotterdam is heel veel te zien en te beleven.

 

Dag 9, vrijdag: Rotterdam – Wijk bij Duurstede

Omstreeks 08:00 uur varen we richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

 

Dag 10, zaterdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om 14.00 uur weer afscheid van elkaar en de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag Plaats Aankomst Vertrek
Donderdag 5 augustus 2021 Arnhem inschepen   9:30
Donderdag 5 augustus 2021 Willemstad 18:00  
Vrijdag 6 augustus 2021 Willemstad   7:00
Vrijdag 6 augustus 2021 Terneuzen 14:00  
Zaterdag 7 augustus 2021 Terneuzen   6:00
Zaterdag 7 augustus 2021 Brugge 14:00  
Zondag 8 augustus 2021

Brugge hele dag

<> <>
Maandag 9 augustus 2021 Brugge   7:00
Maandag 9 augustus 2021 Gent 14:00  
Dinsdag 10 augustus 2021 Gent   6:00
Dinsdag 10 augustus 2021

Antwerpen

14:00  
Woensdag 11 augustus 2021

Antwerpen

  6:30
Woensdag 11 augustus 2021 Hellevoetsluis 15:00  
Donderdag 12 augustus 2021 Hellevoetsluis   9:00
Donderdag 12 augustus 2021 Rotterdam 13:30  
Vrijdag 13 augustus 2021 Rotterdam   8:00
Vrijdag 13 augustus 2021 Wijk bij Duurstede 14:00  
Zaterdag 14 augustus 2021 Wijk bij Duurstede   9:00
Zaterdag 14 augustus 2021 Arnhem ontschepen 14:00  

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
5-8-2021
Alle Leeftijden
Wim de Keijzer
Nell den Hartog-Boer
Te boeken
925,-
Houd me op de hoogte
PRIJSINFORMATIE

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in een tweepersoons voordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 45,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het is niet mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor € 5,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

 

Toeslagen:

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 155,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 285,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 375,- per persoon

Rollator 5,- per week

Avond van tevoren inschepen 45,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief