Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen langs Hollands Glorie 2021

7 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Nieuw in het riviercruise-programma van Beter Uit is deze 7-daagse riviercruise langs Hollands Glorie. En niet voor niets! Nederland kent tal van prachtige steden en dorpen, waarvan er zelfs een aantal op de Werelderfgoedlijst staan. U maakt een rondje langs “Hollands Glorie”; langs steden als Kampen, Gouda en Wijk bij Duurstede; langs statige panden, stadsmuren en kastelen. Maar ook bezoekt u Neerlands trots: Kinderdijk met haar unieke molens. Kortom: Nederland op z’n mooist!

 

Geniet samen met uw Beter Uit reisleider en uw medereisgenoten van het comfort aan boord van de Horizon, de goede verzorging, maar vooral ook van de gezelligheid  met elkaar. Samen geloven, samen beleven, samen genieten.

 

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Gorinchem

Uw kapitein, Pascal de Bruijn, en uw reisleders heten u van harte welkom aan boord van het M.P.S. de Horizon. Om 09.30 uur gooien we de trossen los en varen we richting Gorinchem. Onderweg kunt u genieten van vele mooie panorama’s. Wat dacht u van de St. Stevenskerk van Nijmegen die u al van verre kunt zien liggen of van Slot Loevestein bij Zaltbommel. In de loop van de middag komen we aan in Gorinchem dat vroeger een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie. Maakt u eens een korte wandeling door het centrum; diverse monumenten herinneren aan het rijke verleden.

 

Dag 2, vrijdag: Gorinchem – Kinderdijk -Gouda

Al vroeg starten we de motoren en zetten we koers naar een uniek stukje Nederland: Kinderdijk met haar karakteristieke molens die een belangrijke rol speelden in het watermanagement. Niet voor niets staat Kinderdijk op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Wilt u meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Kinderdijk, bekijkt u dan een multi-screenfilm waar een stoet bonte figuren u in vogelvlucht meeneemt door de geschiedenis van Kinderdijk. Ook kunt u de museummolen Nederwaard bezoeken. U stapt regelrecht de geschiedenis in en ervaart de sfeer van destijds (exclusief en optioneel bij te boeken).

 

Rond 13:00 uur varen we verder naar Gouda, bekend om zijn stroopwafels, kaas, kaarsen en aardewerk. Wandelt u eens door de historische binnenstad met authentieke winkeltjes, middeleeuwse straatjes en de beroemde St. Jans kerk. 

Uw reisleider verzorgt ’s avonds de dagsluiting.

 

Dag 3, zaterdag: Gouda – Hoorn

We zetten koers naar Hoorn, ook bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen. Hoorn is een oude VOC-stad. Aan de haven lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, schepen varen binnen en u ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam uit het Verre Oosten.

 

’s Avonds komen we bij elkaar om het met elkaar te hebben over het geloof, mooie liederen te zingen en natuurlijk is er ook de ruimte om gezellig met elkaar te praten.

 

Dag 4, zondag: Hoorn

Vandaag een vrije dag in Hoorn. Uw reisleiders verzorgen aan boord een zondagse samenkomst. Wanneer mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst in Hoorn. Ook op vakantie mogen we met elkaar luisteren naar God’s Woord en hem bezingen.

 

Dag 5, maandag: Hoorn – Urk - Kampen

Een prachtige tocht over het IJsselmeer brengt ons naar Urk, waar de visserij tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt. Geniet in de gezellige haven van een kopje koffie op een van de vele terrasjes. Of proef bij de Urker vissers eens een heerlijk gerookte paling of een vers gebakken visje.

 

In de middag varen we richting Hanzestad Kampen, waar we aanleggen aan de IJsselkade. Kampen is een gezellige stad, met vele kerken en interessante gebouwen en monumenten zoals de Nieuwe Toren, de oude stadspoorten en de Kamper Kogge.

 

Dag 6, dinsdag: Kampen – Deventer - Zutphen

Vanochtend zetten we koers naar het sfeervolle Deventer, waar we in de loop van de middag aan komen. Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland. Bijzonder zijn de Romeinse schatten en restanten van Romeinse muren die tijdens opgravingen zijn gevonden. Verrassend zijn ook de talloze stadsparken waar het heerlijk vertoeven is. En natuurlijk het sfeervolle en monumentale stadsplein van Deventer, de Brink,  met haar vele terrassen. Wat tijdens uw bezoek niet mag ontbreken, is het proeven van de typische Deventer koek!

 

Vlak voor het diner varen we  verder naar torenstad Zutphen. Maak na het diner een mooie wandeling langs de hofjes en fraaie historische panden. U waant zich in de Middeleeuwen. De stad werd rijk door de handel in haring, boter en bier.

 

Dag 7, woensdag: Zutphen – Arnhem   

Tijdens het ontbijt worden de trossen losgegooid en kunt u nog genieten van het laatste stukje van deze reis. We varen terug naar ons startpunt, Arnhem.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag Plaats Aankomst Vertrek
Donderdag 3 juni 2021 Arnhem   9:30
Donderdag 3 juni 2021 Gorinchem 15:30  
Vrijdag 4 juni 2021 Gorinchem   7:00
Vrijdag 4 juni 2021 Kinderdijk 9:30 13:00
Vrijdag 4 juni 2021 Gouda 16:00  
Zaterdag 5 juni 2021 Gouda   6:000
Zaterdag 5 juni 2021 Hoorn 16:30  
Zondag 6 juni 2021 Hoorn Hele dag Hele dag
Maandag 7 juni 2021 Hoorn   6:00
Maandag 7 juni 2021 Urk 10:00 12:30
Maandag 7 juni 2021 Kampen 15:00  
Dinsdag 8 juni 2021 Kampen    
Dinsdag 8 juni 2021 Deventer 13:00 17:30
Dinsdag 8 juni 2021 Zutphen 19:00  
Woensdag 9 juni 2021 Zutphen   10:30
Woensdag 9 juni 2021 Arnhem 14:00  

 

 

 

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
3-6-2021
Alle Leeftijden
 
Te boeken
595,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursie Kinderdijk à 17,50 p.p.
 • Overige optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 45,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het is niet  mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor  5,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

 

Indien u gebruik maakt van een glutenvrij dieet, geeft u dit dan bij boeking door. De kosten voor het glutenvrije dieet bedragen 4,- per dag, aan boord te voldoen. 

 

Toeslagen:

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 115,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 195,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 295,- per persoon

Rollator 5,- per week

Avond van tevoren inschepen 45,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief