Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen door Ostfriesland, Emden en Leer 2021

10 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Nieuw in het riviercruise-programma van Beter Uit is deze 10-daagse riviercruise door Ostfriesland naar het Duitse Emden en Leer: een combinatie van cultuur en geschiedenis. U vaart langs bekende Hanzesteden als Deventer, Groningen en Zutphen, proeft de sfeer in Sneek, bewondert de indrukwekkende moderne schepen in de haven van Emden en de techniek van het stoomgemaal in Lemmer. Samen met mede christenen en uw vertrouwde Beter Uit reisleider kunt u heerlijk genieten van al het moois dat u onderweg ziet. Want dat is een riviercruise met Beter Uit: samen geloven, samen beleven, samen genieten!

 

Highlights

 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Comfortabel cruisen met het M.P.S. Horizon
 • Welkomstcocktail en captains-dinner

VAN DAG TOT DAG

Dag 1, donderdag: Arnhem – Deventer

Uw kapitein en uw reisleiders heten u van harte welkom aan boord van het M.P.S. de Horizon. Na de eerste kennismaking vertrekken we om 09.30 uur vanuit Arnhem naar de levendige Hanzestad Deventer, een van de vijf oudste steden van Nederland. Deventer omarmt u met zijn historische charme. Het is hier goed toeven.  Bijzonder zijn de Romeinse schatten en restanten van Romeinse muren die tijdens opgravingen zijn gevonden. Het boegbeeld van de stad is de Lebuiniskerk, die u al van verre ziet liggen. Wat tijdens uw bezoek zeker niet mag ontbreken, is het proeven van de typische Deventer koek!

 

Dag 2, vrijdag: Deventer - Lemmer

Vandaag varen we naar het Friese Lemmer, gelegen aan de Friese meren en het IJssellmeer. Lemmer is niet voor niets een van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes, of neer strijken op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal; het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.

 

Dag 3, zaterdag: Lemmer – Groningen

“Er gaat niets boven Groningen”, is een welbekende uitdrukking. Groningen kent een lange en bewogen geschiedenis die nog steeds is terug te zien in de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen, waarvan de bekendste wel de Martinitoren. Groningen is nu een bruisende stad boordevol gezelligheid met winkels en terrasjes waar het goed toeven is.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag.

We liggen vandaag in Groningen. Uw reisleider verzorgt de zondagse dienst, of we bezoeken een lokale kerkdienst. Bijzonder dat we ook op vakantie God’s naam groot kunnen maken. De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken.

 

Dag 5, maandag: Groningen – Emden

Uw kapitein gooit vroeg de trossen los. We zetten koers richting de meest noordelijke havenstad van Duitsland: Emden. Met maar liefst 150 kilometer aan grachten wordt Emden ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. Tijdens een rondvaart (exclusief) krijgt u een goed beeld van deze stad. Ook in de historische oude binnenstad is genoeg te zien en te beleven. Rondom de binnenhaven bevinden zich diverse imposante gebouwen waaronder het stadhuis en de havenpoort.

 

Dag 6, dinsdag: Emden – Leer

Vandaag varen we naar het Duitse Leer. Het oude centrum staat bekend als één van de waardevolste uit de regio met prachtig gerestaureerde kastelen, herenhuizen en kerken uit verschillende eeuwen. De stad is nog altijd zeer levendig. Kleine winkels, theehuizen en restaurants nodigen u uit om hier de middag door te brengen. En bent u geïnteresseerd in scheepsbouw; dan is een bezoek aan de bekende Meyer Werft, waar immens grote zeecruiseschepen worden gebouwd zeer de moeite waard.

 

Dag 7, woensdag: Leer – Delfzijl

Duitsland laten we weer achter ons en varen terug naar Nederland via de Eems naar de oude vestingstad Delfzijl.  De vesting ontstond rond 1300 door de aanleg van een sluis (zijl) aan de monding van een afwateringskanaal, de Delf. Vandaar de naam Delfzijl. Dat kanaal heet tegenwoordig Damsterdiep en loopt helemaal naar de stad Groningen. Op de dijk, onder de poort en in de haven ervaart u de eeuwenoude relatie met het water. Delfzijl is een stad vol avontuurlijke verhalen.

 

Dag 8, donderdag: Delfzijl – Sneek

Vandaag staat er een lange en mooie vaardag op het programma. Via het ‘Van Starkenborghkanaal’ en het Prinses Margrietkanaal doorkruisen we de prachtige en weidse Groningse en Friese natuur en bereiken Sneek, ook wel Snits genoemd. Sneek is bekend vanwege de smalle grachten. Natuurlijk ziet u hét kenmerk van deze stad, de Waterpoort. Twee achtkantige torens met daartussen een brug. Deze poort is het symbool van de watersportstad Sneek geworden. En uiteraard geniet Sneek ook haar bekendheid vanwege de Elfstedentocht. 

 

Dag 9, vrijdag: Sneek – Zutphen

We varen door naar de torenstad Zutphen, nog zo’n wonderschone Hanzestad. Maakt u eens een mooie wandeling langs de hofjes en fraaie historische panden. U waant zich in de Middeleeuwen. De stad werd rijk door de handel in haring, boter en bier.

 

Dag 10, zaterdag: Zutphen – Arnhem  

Tijdens het ontbijt worden de trossen losgegooid en kunt u nog genieten van het laatste stukje van deze reis. We varen terug naar ons startpunt, Arnhem. We nemen afscheid van elkaar en keren op eigen gelegenheid terug naar huis.

Dag Plaats Aankomst Vertrek
Donderdag 1 juli 2021 Arnhem inschepen   9:30
Donderdag 1 juli 2021 Deventer 14:00  
Vrijdag 2 juli 2021 Deventer   7:30
Vrijdag 2 juli 2021 Lemmer 14:00  
Zaterdag 3 juli 2021 Lemmer   6:00
Zaterdag 3 juli 2021 Groningen 15:00  
Zondag 4 juli 2021 Groningen hele dag <>  <> 

Maandag 5 juli 2021

Groningen   7:30

Maandag 5 juli 2021

Emden 14:00  
Dinsdag 6 juli 2021 Emden   8:00
Dinsdag 6 juli 2021 Leer 12:00  

Woensdag 7 juli 2021

Leer   7:00

Woensdag 7 juli 2021

Delfzijl 13:00  
Donderdag 8 juli 2021 Delfzijl   6:00
Donderdag 8 juli 2021 Sneek 15:00  
Vrijdag 9 juli 2021 Sneek   7:00
Vrijdag 9 juli 2021 Zutphen 15:00  
Zaterdag 10 juli 2021 Zutphen   10:30
Zaterdag 10 juli 2021 Arnhem ontschepen 14:00  

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
1-7-2021
Alle Leeftijden
Fennie van den Broek-Mulder
Frea Hospers-Broekman
Te boeken
895,-
Houd me op de hoogte
PRIJSINFORMATIE

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in een tweepersoons voordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 45,-
 • Drankjes
 • Fooien

 

Toeslagen:

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 155,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 285,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 375,- per persoon

Rollator 5,- per week

Avond van tevoren inschepen 45,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Indien u gebruik maakt van een glutenvrij dieet, geeft u dit dan bij boeking door. De kosten voor het glutenvrije dieet bedragen 4,- per dag, aan boord te voldoen. 

 

Het is niet mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor 5,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief