Suriname – Smeltkroes van culturen en ongerept regenwoud

Over deze reis

Suriname, wat een heerlijk land! Fascinerende natuur rijk aan kleuren, geuren en geluiden, een bewogen koloniale geschiedenis, smeltkroes van authentieke culturen en uiterst gastvrije inwoners met verschillende achtergronden. Dat is de ervaring van elke vakantieganger in Suriname. Dat is in het kort wat u te wachten staat in Suriname. De natuur van Suriname is overweldigend en u staat versteld van al het groen. Meer dan tachtig procent van het land bestaat uit onaangetast tropisch regenwoud wat deel uitmaakt van het Amazonegebied, het grootste regenwoud ter wereld! Exotische planten en dieren, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden in het zuiden kenmerken dit prachtige binnenland. In de savannes vormt de groene natuur een intens contrast met de witte zandgronden waar donkere kreken doorheen slingeren. Het koloniale verleden heeft grote gevolgen gehad voor Suriname en heeft vele sporen nagelaten. De hoofdstad Paramaribo wordt ook wel ‘de houten stad’ genoemd, vanwege de houten herenhuizen en historische panden. Ook op de voormalige plantages buiten de stad en in de verschillende districten rondom Paramaribo zie je veel overblijfselen uit het verleden. Dit koloniale verleden heeft een mengelmoes van diverse bevolkingsgroepen uit verschillende delen van de wereld bij elkaar gebracht met elk hun eigen originele gewoonten en gebruiken. Dit maakt Suriname tot één van de meest kleurrijke en unieke samenlevingen ter wereld. De inwoners van inheemse, Afrikaanse, Europese, Javaanse, Indiase en Chinese afkomst hebben ook voor een heerlijk gevarieerde Surinaamse keuken gezorgd welke je zeker moet proeven! Het toerisme in Suriname is nog kleinschalig en daardoor is het land ontzettend puur. Ga mee op reis en leer dit bijzondere land snel beter kennen!

Bestemming

Algemene informatie

Suriname is formeel de Republiek Suriname en bevindt zich in het noordelijke deel van Zuid-Amerika. Het staat aan Frans-Guyana, Guyana en Brazilië. Paramaribo dient als de hoofdstad van Suriname. Sinds 1975 heeft Suriname officieel autonomie verworven. Het landschap omvat moerassen, heuvels, bergen en waterwegen. Belangrijke waterwegen zijn onder andere de Marowijne, Suriname en Saramacca. Een aanzienlijk deel van het grondgebied wordt bedekt door tropisch regenwoud. De hoogste piek van het land, de Julianatop (1280m), bevindt zich in het zuidelijke deel.

De natuurlijke omgeving van Suriname maakt een verpletterende indruk en u zult verrast zijn door de weelderige vegetatie. Meer dan tachtig procent van het grondgebied bestaat uit ongerept tropisch regenwoud, dat deel uitmaakt van het Amazonegebied, het grootste regenwoud op aarde! Deze adembenemende binnenlanden worden gekenmerkt door exotische flora en fauna, woeste stroomversnellingen, uitgestrekte rivieren en heuvelachtige terreinen in het zuidelijke deel. In de savannes biedt het weelderige landschap een opvallend contrast met de witte zandvlaktes, waar kronkelende donkere riviertjes doorheen slingeren.

De kunsten en ambachten van Suriname weerspiegelen de veelzijdigheid van de culturele achtergronden. Van de kleurrijke houtsnijwerken van de inheemse volkeren tot de expressieve muziek en dans die voortkomen uit de Afrikaanse, Indiase en Javaanse tradities, is de Surinaamse cultuur doordrenkt met artistieke uitdrukking. Religieuze diversiteit speelt ook een cruciale rol in de Surinaamse cultuur, met aanhangers van verschillende geloofsovertuigingen die vreedzaam naast elkaar bestaan. Tempels, moskeeën, kerken en synagogen getuigen van deze spirituele veelzijdigheid.

Informatie over Suriname

Tijdsverschil
-4 uur
Vlag
Valuta
SRD

Uitgebreide informatie over Suriname

Beste reistijd, weer en klimaat

De beste reistijd voor Suriname is begin februari tot half april en van half augustus tot half november. Suriname heeft een tropisch klimaat. Typerend voor het Surinaamse klimaat zijn de zeer constante temperaturen, het hoge aantal zonuren en de hoeveelheid neerslag. Het land kent een (klein) droogseizoen en een (klein) regenseizoen. Van begin december tot eind januari is het kleine regenseizoen en van eind april tot half augustus is het regenseizoen. Eind januari tot eind april is het kleine droogseizoen en half augustus tot begin december is het droogseizoen. In het droogseizoen kan ook nog regen vallen, maar er valt relatief minder regen dan in het (kleine) regenseizoen. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 36 graden Celsius. In de ochtend zijn de temperaturen vaak rond de 24 graden Celsius. Na zonsopkomst tot zonsondergang liggen de temperaturen vaak rond de 31 tot 34 graden.

Eten & drinken

Suriname heeft een gevarieerde keuken met invloeden van onder andere China, Java, Europa en Afrika. De meeste Surinaamse gerechten bestaan uit rijst, gecombineerd met kip of vis. Vaak zijn de gerecht niet ‘echt’ Surinaams’, maar komen ze oorspronkelijk uit Azië of Afrika. Een zeer geliefd gerecht is de pindasoep. Heri Heri is een gerecht wat nog uit het slavernijverleden stamt en bestaat uit cassave, zoete aardappel en bakbanaan. BB&R is een nationaal gerecht dat bestaat uit bruine bonen met rijst. De Hindoestaanse roti is een prima lunchgerecht (kip en aardappelen gevulde pannenkoek). In Suriname worden veel verse vruchtensappen en bier gedronken.

Taal

Het Nederlands en het Sranantongo (Surinaams) zijn de officiële talen. In Suriname spreken ze in totaal wel verschillende twintig talen. Het Sranantongo kent invloeden van het Engels en het Nederlands. Daarnaast zijn er invloeden van het Portugees, het Spaans en verschillende Afrikaanse talen. De meeste Surinamers zijn meertalig en spreken Surinaams en Nederlands.

Wist u dat?

- 80% van Suriname uit tropisch regenwoud bestaat?
- Nederland Suriname ooit heeft gekregen in ruil voor New York?
- Nederlands de officiële taal is in Suriname?

Dagprogramma

dag
1

DI: Amsterdam – Zanderij – Paramaribo

Op Schiphol ontmoet u uw reisgenoten met wie u de komende 16 dagen door Suriname reist. Vanaf Schiphol vliegen we rechtstreeks naar het internationale vliegveld van Suriname, Zanderij. Zodra u uit het vliegtuig stapt komt er een tropische geur en warmte op u af. Onze gids staat op ons te wachten en we worden naar ons hotel gebracht. Bij aankomst staat er een hapje en een drankje voor ons klaar.

dag
2

WO: Plantage Resort Frederiksdorp

De eerste tour start vandaag. Via de Anton Drachtenweg gaan we met de bus richting Leonsberg. Deze buurt staat bekend als één van de dure wijken van Paramaribo. Eénmaal bij Leonsberg aangekomen staat er een boot gereed en zullen we met elkaar het water op gaan. We vertrekken met een houten tentboot naar Fort Nieuw-Amsterdam, waar het historisch openluchtmuseum zich bevindt. Het Fort werd in 1734 door Nederlandse kolonisten op deze strategische locatie gebouwd om de onderliggende plantages te beschermen tegen de Engelsen en Fransen. Vervolgens varen we een stukje door naar de voormalige plantage Rust & Werk. Hier zien we een vissersdorpje en de oude koloniale koffie- en suikerplantages. Maak kennis maken met de eenvoudige manier van leven van de nakomelingen van Javaanse en Hindoestaanse contractarbeiders. Hier zullen we de lunch nuttigen die klaargemaakt wordt door de lokale bewoners. Even later varen we door naar de prachtige oude koffieplantage Frederiksdorp, de gebouwen zijn prachtig gerestaureerd en doen nu dienst als hotelkamers en waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

dag
3

DO: Fietstour Kronenburg en dolfijnentour in de middag

Hoedje op! Vandaag lekker fietsen over bruggen, sluizen en door oude plantages naar Kronenburg. Kronenburg is een voormalige koffieplantage. Hedendaags wordt de grond nog steeds beplant met fruit en groenten soorten om de lokale markt te voorzien. Ook is er ter plekke een lokale ondernemer die zich specialiseert in plantenextracten. Laat de gids maar vertellen over het verleden van de omliggende plantages. Hierna zullen we terugkeren naar Frederiksdorp om de lunch te nuttigen. Als de zon al wat ondergaat, gaan we per boot opzoek naar de Surinaamse dolfijnen ook, wel de Profusu genoemd. In de avond nuttigen we de avond maaltijd en hebben we een vrije avond.

dag
4

VR: Lotus valley tour en Boni trail

Na het ontbijt gaan we de omgeving verkennen. We starten met een wandeling naar de Boni trail. Boni staat bekend als de vrijheidsstrijder uit de 18e eeuw. De Boni Trail omvat activiteiten, zoals zeilen vanuit een symbolisch Fort Elmina via ‘The Door of No Return’, langs een tentoonstelling van schilderijen, hutten en antiek, waarbij we steeds de opduikende Boni spotten. De Bonitrail herinnert aan de geschiedenis van het duistere verleden van de plantage, niet als slachtoffer van de slavernij, maar als strijder ertegen. We gaan hierna terug naar het resort voor de lunch (inbegrepen) waar we het programma eindigen met een Lotus Valley tour die ons brengt naar het zwampgebied achter het resort. Geniet van de rust en atmosfeer die deze tour geeft. De avond mag een ieder naar eigen wens invullen.

dag
5

ZA: Rondleiding Mariënburg – Terug naar Paramaribo

We checken uit en rijden naar de suikerrietplantages in Mariënburg. De melasse, afkomstig uit het sap van de suikerriet werd onder andere geleverd aan de Suriname Alcoholic Beverages (SAB) dat de bekende Mariënburg rum produceert. Een plaatselijke bewoner sluit zich al gauw aan. Samen met deze bewoner wandelen we langs de oude fabriek waar de oude machines nog te bezichtigen zijn. Hier bevindt zich ook het monument ter herdenking aan het massagraf van de arbeiders die zijn omgebracht na een opstanding tegen misdragingen. Na deze indrukken verlaten we de Commewijne en gaan we terug naar Paramaribo.

dag
6

ZO: Vrije dag

Vandaag wonen we een kerkdienst bij in de Grote Stadskerk in het centrum van Paramaribo. Dit is de kerk van de Evangelische Broedergemeente, het grootste protestantse kerkgenootschap in Suriname.

dag
7

MA: Paramaribo City Tour – Overbridge

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met Paramaribo. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het intact gebleven historische centrum van vooral houten gebouwen. U ziet grote koloniale panden tot in detail gerestaureerd naar hun originele staat, maar helaas komt u ook veel gebouwen tegen die tot op de fundering zijn verwaarloosd.

De gids laat ons alle hoogtepunten van de binnenstad zien en vertelt over de geschiedenis en de periode voor de onafhankelijkheid. We zien Fort Zeelandia, een voormalig Nederlands verdedigingsbolwerk en tegenwoordig een Surinaams museum. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein bewonderen we het presidentieel paleis en in de Palmentuin wandelen we onder de hoge koningspalmen. Ook komen we bij de centrale markt waar de geuren van verse vis, fruit, groenten en Surinaamse lekkernijen je neus binnendringen. In de Keizerstraat zien we een uniek verschijnsel; een Joodse synagoge staat vredig naast een moskee. Dit verschijnsel typeert de Surinaamse samenleving: ze verschillen in elk opzicht van elkaar maar accepteren en respecteren elkaars waarden en tradities. Verder staat een bezoek aan het munten museum op het programma.

De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Bekijk bijvoorbeeld de grootste houten kathedraal van Zuid-Amerika, de St. Petrus en Paulus Kathedraal of ga alvast op zoek naar leuke souvenirs. Bijvoorbeeld een hangmat waar u de rest van de vakantie nog gebruik van kunt maken. De Domineestraat, de Maagdenstraat en de Jodenbreestraat zijn de bekendste winkelstraten van Paramaribo. Aan de Steenbakkerijstraat 30 vindt u een kunstgalerij met gratis toegang. Mocht u niet geïnteresseerd zijn in kunst loop dan toch even binnen want de kunstgalerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd familiepand en geeft u de kans om één van de koloniale huizen van binnen te bekijken. Het winkelgebied is gezellig en levendig en u komt geregeld een gekleurd kraampje op wieltjes tegen waar heerlijk schaafijs wordt verkocht. Sluit het winkelen af met een hapje en een drankje aan de Waterkant, de mooie straat met grote gerestaureerde woningen, evenwijdig aan de Surinamerivier. Vanaf de Waterkant geniet u van het mooie uitzicht op de Jules Wijdenbosch-brug.

Aan het einde van de middag vertrekken we naar Overbridge, waar we in een resort verblijven dat pal aan de oever van de Suriname rivier ligt. Maak een wandeling over de natuurpaden tussen de lianen en palmbomen dichtbij het resort of neem een duik in het rivierzwembad.

dag
8

DI: Brownsberg

Na het ontbijt vertrekken we naar het Brownsberg natuurreservaat. Het gebied is enorm rijk aan bijzondere flora en fauna. Verschillende medicinale planten worden nog steeds op traditionele wijze gebruikt bij ziekten en verwondingen. Vanaf de 500 meter hoge berg hebben we een fantastisch uitzicht over het regenwoud. We maken een boswandeling naar de Mazoronitop. Kijk uit naar vogels, apen, kikkers, slangen en boskonijnen tijdens de wandeling. Misschien hoort u de brulapen of spot u een wild hert of pakira (bosvarken). Vanaf de top hebben we een mooi uitzicht op het Brokopondo Stuwmeer onder ons.

In de jaren 60 werd een gebied ter grootte van de provincie Utrecht onderwater gezet voor het opwekken van energie. Ongeveer 5000 bewoners werden gedwongen om te verhuizen want hun dorpen zouden in het stuwmeer verdwijnen. Typerend voor het stuwmeer zijn de grillige kale boomstammen die vanuit het water uitsteken. Vanaf het ontstaan van het stuwmeer is er nooit zuurstof bij de bomen gekomen waardoor de boomstronken niet zijn weggerot.

In de middag komen we terug bij Bergendal Resort. Afhankelijk van de tijd kunt u vandaag verschillende activiteiten ondernemen. Maak een mooie wandeling onder begeleiding van een gids of geniet van een mooie zonsondergang bij het natuurzwembad.

dag
9

WO: Overbridge-Praramaribo-Kookcursus in Paramaribo

Vandaag keren we vroeg terug naar Paramaribo en is er een kookworkshop. De heerlijk gevarieerde Surinaamse keuken is er één uit duizenden. Een pom, nasi, bami of een lekkere moksi alesi, u kiest zelf uw gerecht terwijl u wordt begeleidt door de kok. U begint de workshop op de markt waar u samen met de kok naartoe gaat om uw ingrediënten te halen.

dag
10

DO: Fietstocht Peperpot

Vandaag gaan we fietsen in Suriname. Grote kans dat u een beetje schuin aangekeken wordt door Surinamers, want fietsen in de warme zon, dat doet u toch niet…?

Dit wilt u niet missen want op de fiets kunt u heerlijk genieten van de mooie omgeving. We worden naar de overkant van de Suriname rivier gebracht naar Meerzorg in het district Commewijne. Vanaf Meerzorg fietsen we naar het natuurreservaat Peperpot. Op deze voormalige plantage werd koffie en cacao verbouwd. Onze gids vertelt ons meer over de geschiedenis van de plantage. De oude plantage huizen zijn helemaal gerestaureerd naar hun oude glorie en gezamenlijk met de oude kampongs waar de eerste arbeiders van de plantage woonden geven ze een goed beeld van de oude plantage. We fietsen door het natuurgebied en met een beetje geluk zie je mooie vlinders, vogels, leguanen en apen.

Na onze lunch in Tamaredjo, bekend vanwege het Javaanse eten, keren we terug naar Meerzorg en worden we weer teruggebracht naar de andere kant van de rivier. We brengen onze fietsen terug en genieten ’s avonds van een heerlijk diner.

dag
11

VR: Paramaribo – Anaula Nature Resort

We gaan op zoek naar de jungle, of naar het binnenland, zoals de Surinamers zeggen! Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht naar het dorp Atjonie. Dit is het verste plaatsje in Suriname welke u per auto kunt bereiken. Onderweg hoeft u zich niet te vervelen want links en rechts geniet u van het oerwoud. Verscholen achter de bomen ziet u verschillende dorpjes bestaande uit verschillende houten hutjes met pinadaken (dak van palmtakken). De bewoners zijn de Marrons, ook wel boslandcreolen genoemd. Zij zijn de nakomelingen van de weggelopen slaven die zich in het oerwoud hebben gevestigd.

Na drie uur rijden houdt de weg op en hebben we de aanmeerplaats bereikt voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen. Wij zoeken onze korjaal (een uitgeholde boomstam) op en maken een vaartocht van circa 45 minuten over de Boven Surinamerivier naar het Anaula Nature Resort. Opnieuw genieten we van de jungle aan beide kanten van het water. De bootsman weet ons behendig langs rotsen en door stroomversnellingen te begeleiden.

Anaula is een eiland in de Boven Surinamerivier aan de voet van de Ferulasivallen. Het grootste gedeelte van het eiland bestaat nog uit puur tropisch regenwoud. Op het eiland zijn verschillende wandelpaden aangelegd. Na het inchecken in uw lodge heeft u gelegenheid om het eiland te ontdekken.

dag
12

ZA: Gajuba – Laduwani – jungletocht – Culturele avond

Ontwaken in het Amazone oerwoud is een ervaring op zich! Het gebied van de Boven Surinamerivier staat bekend vanwege het Amazone regenwoud maar ook om de unieke Marroncultuur. De Marrons hebben een hele eigen cultuur ontwikkeld in het binnenland met sterke Afrikaanse invloeden. In de buurt van Anaula liggen verschillende Marrondorpen en per korjaal bezoeken we Gajuba en Laduwani. We maken een dorpswandeling waarbij we kennis maken met de cultuur. De Marrons zijn erg trots op hun cultuur en laten graag hun manier van leven aan u zien. Het beeld van Creoolse vrouwen in kleurrijke gewaden, spelende kinderen bij het water en het tropisch regenwoud op de achtergrond is spectaculair en blijft u nog lang bij. We maken ook een spannende jungletocht waarbij de nadruk wordt gelegd op de medicinale planten die voorkomen in de jungle.

Na het diner volgt een gezellige dans-en muziekavond. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba worden voor ons uitgevoerd en onze gids zal ons uitleg geven over de betekenissen. Als u wilt mag u meedansen!

dag
13

ZO: Vrije dag

Ontwaken in het Amazone oerwoud is een ervaring op zich! Luister naar de geluiden van de jungle en het stromende water van de rivier. Vandaag wonen we een typische Saramacaanse kerkdienst bij in het Marrondorp Nieuw Aurora. In de middag rust u heerlijk uit in het hangmattenkamp of maak u een mooie wandeling door de natuur. Voor verkoeling kunt u terecht bij het zwembad of de stroomversnellingen in de rivier. Deze sula’s geven u het gevoel van een natuurlijk jacuzzi waar u heerlijk in kan relaxen.

dag
14

MA: Anaula Nature Resort – Paramaribo

Geniet deze ochtend van de laatste uurtjes op Anaula Nature Resort. Na de lunch stappen we in de korjaal en worden we teruggebracht naar Atjonie waar de bus klaar staat om ons terug naar Paramaribo te brengen.

dag
15

DI: Paramaribo – Zanderij

Na een vrije ochtend is het onvergetelijke avontuur in Suriname voorbij. De bus brengt ons naar Zanderij voor de terugreis naar Nederland. Geniet nog één keer van de tropische geur van Suriname voordat u het vliegtuig instapt.

dag
16

WO: Zanderij – Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Amsterdam.

Accommodaties

Residence Inn Paramaribo***

Paramaribo, Suriname
Hotel Residence Inn Paramaribo ligt op loopafstand van het historische stadscentrum van Paramaribo. Gelegen te midden van een rustige omgeving in de hoofdstad, biedt Residence Inn Paramaribo 39 comfortabele kamers, allemaal uitgerust met airconditioning, Wi-Fi, een eigen koelkast en alle andere gemakken om een aangenaam verblijf te garanderen. Het hotel biedt ook een ruim buitenzwembad, een schoonheidscentrum, een fitnessruimte en een tennisbaan. In de prachtige tropische tuin verblijven maar liefst acht verschillende soorten exotische vogels en in de boomtoppen zijn regelmatig groene leguanen te zien.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Fitness
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Kluisje te huur
Telefoon
In de buurt
In stadscentrum

Plantage Resort Frederiksdorp***

Paramaribo, Suriname
Stap op de boot en laat je leiden naar het Plantage Resort Frederiksdorp. Geniet om u heen van de andere plantages, vissersdorpjes, mangrovebossen, wetlands, vogelmoerassen en een ongerepte wilde kust. Eénmaal aangekomen wandelt u in een prachtige natuur en ziet u onderweg allerlei chalets staan waar u in zult verblijven. Het resort is alleen per boot bereikbaar, wat een unieke ervaring biedt. U kunt gebruik maken van het zwembad met zonneterras en voor een drankje kunt u terecht bij de bar. De chalets zijn gezellig ingericht en bieden veel privacy. Iedere chalet is voorzien van een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
Badkamer
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Overbridge Resort

Overbridge, Suriname
Het Overbridge Resort is prachtig gelegen naast de Suriname rivier en omringt door het tropische regenwoud. Het resort beschikt over een restaurant & bar, een zwembad en een privé strand. De bungalows zijn voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet, air conditioning, WiFi, een klein keukentje en een klein terras.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
Badkamer
WIFI op de kamer

Anaula Resort

Anaula, Suriname
Het Aunaula Resort is een onvergetelijke plek om de natuur- en cultuur te beleven. Het resort is gevestigd in het Boven Surinamegebied op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling. Het beschikt over cabana's (luxe hutten), een zwembad, een eetzaal, speeltuin en een lounge. De luxe hutten zijn voorzien van comfortabel meubilair, een badkamer met (koud water) douche & toilet en een eigen veranda. In de hutten is er ook de mogelijkheid om elektrische apparaten op te laden.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
Bar
Restaurant
In de kamer
Badkamer

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
08:45
Paramaribo
14:05
Uw terugreis
Vlucht
Paramaribo
17:15
Paramaribo
Amsterdam
06:00
Paramaribo

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam – Paramaribo retour per KLM
 • Maaltijd aan boord
 • 1 koffer ruimbagage
 • 1 stuks handbagage
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per lokale minibus / korjaal tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers of lodges
 • Logies en ontbijt
 • Lunch (behalve op dag 1, 15 en 16)
 • Diner op 2, 3, 4, 6, 7, 8, 11, 12, 13
 • Fruit en snacks gedurende de tour
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursies
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 550,-
 • Fooien
 • Overige lunches en diners
 • Optionele excursies en entreegelden
 • E-Toeristenkaart ca. 25,-
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Evt. Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

Tijdens het verblijf in het binnenland is het alleen mogelijk om handbagage mee te nemen.

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 10 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele reisinformatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/suriname/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding