Over deze reis

Een zonnig najaar!

Al sinds jaar en dag is de winterzon vakantie in de sfeervolle kustplaats Almuñécar, even ten oosten van Malaga aan de Costa Tropical, een begrip voor talloze Beter Uit gasten. Omdat er zoveel vraag naar is bieden wij deze reis nu ook nu in het najaar. Ieder jaar opnieuw genieten velen van u er van een heerlijke tijd. Ontspannen in het zonnetje, leuke uitstapjes maken, maar ook aandacht voor elkaar. En dat alles samen met uw vertrouwde Beter Uit reisleiders. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

De Spaanse Zuidkust behoort tot de zonnigste kusten van Europa. Door de beschutte ligging heerst er bijna altijd een aangename temperatuur. Almuñécar was vroeger een rustig vissersdorp. In het oude centrum zijn daar nog volop sporen van terug te vinden. Nu is het ook en vooral een gezellige en levendige badplaats die veel te bieden heeft!

Zo is het elke vrijdag feest tijdens de wekelijkse markt. Een kleurrijk folkloristisch gebeuren waar u ook de andere hier verblijvende Nederlanders kan ontmoeten. Praat bij tijdens een kop koffie of speur naar koopjes!

Almuñécar en omgeving

Ingeklemd tussen de prachtige Andalusische bergen en de mooie, brede stranden van de Middellandse Zee, ligt Almuñécar te baden in de zon. Over de kilometers lange boulevard kunt u heerlijk wandelen of op één van de vele bankjes genieten van de zon en het uitzicht over zee. Boven Almuñécar torent het eeuwenoude San Miguel kasteel uit. Van oorsprong is Almuñécar een vissersplaats. Vissers brengen nog dagelijks de nachtvangst aan wal. De kust wordt hier Costa Tropical, de Tropische Kust, genoemd. Het is een deel van de beroemde Costa del Sol, maar zonder de grote toeristendrukte van Torremolinos of Fuengirola. Almuñécar is een gezellige en sfeervolle badplaats, waar u zich niet zult vervelen. Overal vindt u leuke winkeltjes en sfeervolle terrassen, waar u van een drankje, een hapje én het heerlijke weer kunt genieten.

Bestemming

Algemene informatie

Het aangename klimaat, de heerlijke stranden, de prachtige natuur, hoge bergen en een heel eigen cultuur, maken Spanje een geliefd vakantieland. Het ligt in zuidwest Europa op het Iberisch schiereiland. Met een oppervlakte van ruim 500.000 km2 is het één van de grootste Europese landen. In het westen grenst Spanje aan Portugal en in het noorden aan Frankrijk en Andorra. Hier vormen de Pyreneeën een natuurlijke grens. De oostgrens wordt gevormd door de Middellandse Zee en de hier gelegen stranden en aangrenzende regio’s zijn het populairst bij toeristen. Vergeet echter niet om ook op ontdekking te gaan. De Costa del Sol bijvoorbeeld biedt volop mogelijkheden om het historische stedenschoon van Andalusië te bezoeken. Steden als Sevilla, Cordoba en Granada zijn hier de grote blikvangers.

Naast het vasteland maken ook twee bij toeristen geliefde eilandengroepen deel uit van Spanje: de Balearen met onder meer Mallorca in de Middellandse Zee. De tweede archipel zijn de Canarische eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan.

Informatie over Spanje

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Spanje

Beste reistijd

Spanje is een bestemming voor alle seizoenen. In het binnenland kan de zomer erg warm zijn, aan de kusten is het meestal aangenaam, zeker in het voor- en najaar. Door de beschutte ligging is met name de Costa del Sol de ideale bestemming op de winterzon op te zoeken.

Klimaat

‘s Zomers is het vooral in het binnenland erg warm, de temperaturen kunnen oplopen tot zo’n 40ºC. Aan de kust is het meestal wat aangenamer, ook door de invloed van de zee. In voor- en najaar ligt de temperatuur aan de Costa del Sol rond 25ºC. In de winter is daar ook prettig verblijven met gemiddelde temperaturen tussen de 18 en 22ºC.
In het binnenland en de oost- en zuidkust is de kans op neerslag klein.

Eten & Drinken

Spaans eten is niet alleen lekker en gevarieerd, het is ook vaak veel. Spanjaarden zijn goede eters, soms vraag je je af waar ze het allemaal laten. De etenstijden wijken erg af van wat wij gewend zijn, want zowel ‘s middags en ‘s avonds wordt laat en bovendien warm gegeten. Daarnaast is er ook nog tijd voor verschillende tussendoortjes. Voor het avondeten is het heel normaal, gezellig en lekker om te genieten van tapas, allerlei kleine verschillende hapjes. Tegenwoordig vervangen tapas steeds vaker de uitgebreide warme avondmaaltijd.

Spanje is een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Beroemd zijn de wijnen uit Rioja en Navarra. Een populair drankje tijdens een vakantie in Spanje is sangria, een mix van rode wijn, kaneel, suiker en vruchten. Uit de streek rond Jerez de la Frontera komt de sherry, een versterkte wijn.

Taal

De officiële taal van Spanje is Spaans (Castiliaans). Naast Spaans wordt in een aantal autonome regio’s, zoals Catalonië een eigen en officieel erkende taal gesproken. In toeristische gebieden wordt steeds vaker en beter Engels gesproken. In veel gevallen kan Google Translate uitkomst bieden.

Wist u dat?

- Spanje zijn naam dankt aan de Feniciërs, een oud volk, die het land Hispania noemden, vertaald het “Land van de Konijnen?
- Spaanse kinderen twee achternamen hebben: die van zowel hun vader als moeder?
- Spanje het enige Europese land is dat bananen teelt?

Excursies

Het achterland van Almuñecar leent zich uitstekend voor het maken van schitterende natuurwandelingen. Daarnaast zijn er in de omgeving veel leuke plaatsjes en bezienswaardigheden die per bus ontdekt kunnen worden. Steden als Cordoba met de schitterende kathedraal – moskee of Granada waar u het wereldberoemde Alhambra vindt, liggen in de directe nabijheid. Ons excursieprogramma is al jaren een absoluut hoogtepunt en biedt voor elk wat wils.

0

Frigiliana en eventjes Nerja

Wij bezoeken het mooiste stadje van de provincie Granada. Achter Nerja ligt het pittoreske oud-Moorse plaatsje Frigiliana. Het is een karakteristiek dorp met de bekende witgekalkte huisjes en steile kronkelstraatjes. Omdat het dorp op 430 meter boven zeeniveau ligt heeft het een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de imposante bergen van het Almijara gebergte. Een bezoek aan Frigiliana is een ware belevenis. Koffie drinken op het kerkplein, de lokale markt bezoeken, het kerkje bezichtigen en heel ontspannen wijn proeven. In Frigiliana straalt alles kunst en cultuur uit. Frigiliana moet u gezien hebben.
Daarna bezoeken we het gemoedelijke en sfeervolle plaatsje Nerja. Prachtig gelegen op een rotsplateau boven de zee met veel stranden elk met een eigen karakter. Vanaf Balcon de Europa hebben we een magnifiek uitzicht over de zee en door de typische smalle straatjes in het historische centrum geeft het de plaats een pittoresk uiterlijk. In Nerja vinden we weinig hoogbouw. De plaats wordt omsloten door landbouwgebied aan de ene kant en aan de oostelijke kant door een bergachtig natuurgebied. Hier kan je de dag afsluiten met het lekkerste ijs van Europa.

Kosten: circa € 45,- p.p.

0

Cordoba

Wij rijden door een prachtig natuurgebied naar het oude Cordoba. Cordoba was in de oudheid de hoofdstad van Andalusië. Wij maken een rondwandeling door het centrum van Cordoba, bezoeken de joodse synagoge en andere bezienswaardigheden. Daarna gaan wij naar de Moskee. Dit is een wereldwonder, want na de Moorse tijd is in de moskee een pracht van een kathedraal gebouwd (entree exclusief). In de middag krijgt u ook de gelegenheid om het Alcazar te bezoeken. Het Alcazar zijn de vroegere paleizen van Cordoba, omringd door schitterende tuinen.

Kosten: circa €60,- p.p.

0

Bustocht langs de kust

Deze tocht is door iedereen te doen, want er hoeft niet gewandeld te worden!!!! Alleen naar het terras voor de koffie.

We vertrekken vanuit het hotel om 9 uur binnendoor richting Marina del Este, dan naar la Herradura, Maro en dan door langs de kust naar Torrox Beach. Op de hoek worden we afgezet en hebben we rustig de tijd om een koffie Americano, of een capuchino met slagroom te drinken.

Daarna gaan we door de bergen, met prachtige vergezichten, richting Frigiliana. Deze keer gaan we dit dorp niet bekijken, maar drinken we wel koffie en voor wie wil, kan er geluncht worden.
Als het weer tijd is, rijden we weer terug naar het hotel.

Kosten ca. 20,- p.p.

8

Malaga

Met de lokale bus vertrekken we naar Malaga. Deze Spaanse stad wordt samen met Mijas, Torremolinos en Granada veel bezocht door toeristen die oude bouwwerken, nostalgische pleinen en de typische Spaanse cultuur willen ervaren. Malaga heeft mooie stranden en leuke winkels maar zeker ook cultureel gezien een rijk historisch centrum met een aantal prachtige pareltjes uit vervlogen tijden en een tal van musea (Picasso). Malaga is een levendige en bruisende stad. Uiteraard bezoeken we de heuvel Gibralfaro waar ook het fort Alcazaba (entree is niet inbegrepen) is gelegen en drinken we een heerlijk kopje koffie terwijl we genieten van het uitzicht. Optioneel is het mogelijk om de Kathedraal van Malaga en het museum van Picasso te bezoeken vandaag.

Kosten: buskaartje voor de bus

9

El Torcal de Antequera

Bij aankomst in Antequerra bezoeken wij eerst de Dolmen van Menga. De Dolmen zijn oude grafheuvels die gebouwd zijn ruim 4000 jaar voor Christus. In het bezoekers centrum krijgen wij een film te zien hoe men in die tijd deze grafheuvels heeft gebouwd. De film wordt in het Nederlands gesproken en geeft een geweldig interessant beeld hoe men in die tijd tot zulke grote bouw prestaties kwam. Daarna bezoeken wij de oude stad Antequera. Deze stad ligt 47 kilometer ten noorden van Malaga. Het is teveel om op te noemen wat Antequera ons te bieden heeft. Van Oudheden bekijken tot een heerlijk terrasje pakken. Als laatste bezoeken wij El Torcal. Dit gebergte is een beschermd natuurpark dat bekend staat om zijn grillige bergvormen. El Torcal wordt ook wel het Pannenkoek gebergte genoemd. Het is een ware belevenis om dit bijzondere natuurverschijnsel te bezoeken. Voor de liefhebbersmaken we een wandeling van circa 45 minuten om een indruk te krijgen van dit bijzondere park.

Kosten: circa €40,- p.p

10

Torremolinos/ Benalmádena/ Mijas

Bij aankomst in Antequerra bezoeken wij eerst de Dolmen van Menga. De Dolmen zijn oude grafheuvels die gebouwd zijn ruim 4000 jaar voor Christus. In het bezoekers centrum krijgen wij een film te zien hoe men in die tijd deze grafheuvels heeft gebouwd. De film wordt in het Nederlands gesproken en geeft een geweldig interessant beeld hoe men in die tijd tot zulke grote bouw prestaties kwam. Daarna bezoeken wij de oude stad Antequera. Deze stad ligt 47 kilometer ten noorden van Malaga. Het is teveel om op te noemen wat Antequera ons te bieden heeft. Van Oudheden bekijken tot een heerlijk terrasje pakken. Als laatste bezoeken wij El Torcal. Dit gebergte is een beschermd natuurpark dat bekend staat om zijn grillige bergvormen. El Torcal wordt ook wel het Pannenkoek gebergte genoemd. Het is een ware belevenis om dit bijzondere natuurverschijnsel te bezoeken. Als er tijd voor is, kunnen we ter plekke een kleine wandeling maken.

Kosten: circa € 45,- p.p.

11

Granada

Granada is bij uitstek een sfeervolle cultuur en studentenstad. Granada ademt sfeer uit. Wij bezoeken de Kathedraal en de Koningsgraven. We lunchen (exclusief) en hebben vrije tijd in het bruisende stadscentrum van Granada waar ook talloze winkels zijn waar wij heerlijk kunnen shoppen. De terug tocht is adembenemend en om nooit te vergeten.

Kosten: circa € 80 p.p. = inclusief entree en bezoek met gids van het monumentale complex en de generalife tuinen, het paleis van Caerlos 5 en Nasrid

12

Ronda

Ga mee naar Ronda! We rijden een schitterende route over het sneeuw gebergte naar de stad van de diepe kloof en oudste stierenvechters-arena van Spanje. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gelegen op een soort plateau met wallen in een bergachtig gebied. Door de stad loop de rivier de Guadalevín die de bergen verdeelt. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals Plaza de Toros arena (stierenvecht arena) en Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda en de Kerk. Vanaf de kloof El Tajo hebben we een adembenemend uitzicht. Vergeet ook zeker niet de lokale Spaanse wijn te proeven.

Kosten: circa €45,- p.p.

16

Camenito del Rey

De Caminito del Rey stond lang bekend als één van de meest gevaarlijke wandelpaden in Europa. Ondertussen is het wandelen een stuk veiliger geworden, maar uiteraard niet minder indrukwekkend. Het pad is in totaal ongeveer 7,5 kilometer en loopt door de Desfiladero de los Gaitanes kloof. Je ziet hier kale en hoge rotswanden. Vanuit Benalmádena is El Caminito del Rey 68 kilometer rijden. Je kunt het pad eigenhandig trotseren of een geplande excursie boeken.

Kosten: circa € 60,- p.p.

Accommodaties

Almuñécar Playa Spa Hotel****

Chiclana de la Frontera,
Almuñécar Playa Spa Hotel****
Ook dit jaar verblijft u in het viersterren Almuñécar Playa Spa Hotel. Het hotel beschikt over een spa, een minigolfbaan, tafeltennis, een verwarmd binnen/spabad, een buitenzwembad (in het seizoen geopend), een zonneterras met ligbedden, parasols en handdoekservice, een restaurant en verschillende bars. Uw kamer is voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, minibar (tegen betaling), kluisje (tegen betaling) en een badkamer met bad (douche in badkuip), toilet en een eigen balkon met zitje. U verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner beiden in buffetvorm). De standaard kamers liggen aan de rivierzijde met zij-zeezicht of de zwembadzijde met zij-zeezicht.
De kamers aan de rivierkant (drooggevallen rivier) hebben zij-zeezicht en ‘s morgens zon op het balkon. De kamers met zwembadzicht en zij-zeezicht hebben geen zon op het balkon.

Kamers met frontaal zeezicht
Het hotel biedt ook kamers met frontaal zeezicht. Deze kijken uit over het zwembad met het zonneterras, de boulevard en uiteraard de zee. Hierdoor heeft u in de middag zon op uw balkon. Deze kamers zijn tegen een toeslag boekbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Kluisje te huur
Telefoon
In de buurt
Strand
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 14 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Volpension op zondag
 • Beter Uit reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag tweepersoonskamer alleengebruik 355,- p.p.
 • Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik met frontaal zeezicht 450,- p.p.
 • Toeslag frontaal zeezicht 120,- p.p.
 • Ruimbagage 20 kilo (60,-)
 • Niet vermelde maaltijden, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Administratiekosten 25,- per factuur
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • Bijdrage SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.
Het vertrek is vanaf één van de Nederlandse luchthavens

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Connie de Peuter (b)

In welke landen ben je geweest

Israël; Jordanië; Griekenland: zowel het vasteland als verschillende eilanden; Turkije; Cyprus; Italië; Sicilië; Tunesië; Malta; Madeira; Hongarije; Spanje; Portugal; Estland; Letland en Finland.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Ik vind het altijd weer bijzonder en inspirerend dat deelnemers met verschillende achtergronden binnen korte tijd een groep vormen waarin meer gedeeld wordt dan vakantieplezier. Elke reis – ook al is dat naar een land waar ik vaker ben geweest – is weer verrassend. De mensen die meegaan en die we onderweg ontmoeten, maken een reis uniek.

Waarom is de missie van BU: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

In de programma’s van de reizen zitten telkens onderdelen of zijn er momenten die maken dat je weer eens bepaald wordt bij de bron die leven geeft en mensen gaande houdt. Zo kan reizen vermoeiend zijn, maar tegelijkertijd veel energie opleveren. Ik hoop dan ook nog vaak met groepen op pad te gaan!