Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vietnam toen en nu

19 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Vietnam, ook wel het land van de Rijzende Draak genoemd, is een boeiende reisbestemming. Vietnam kent een rijke en turbulente geschiedenis en heeft roerige jaren gekend. Nu is het een modern Aziatisch land, waar men nog waarde hecht aan oude tradities en gewoontes. Samen met andere christelijke singles reis je in 19 dagen door dit fascinerende land met vele cultuurschatten en afwisselende landschappen met rivierdelta’s, rijstvelden en koraaleilanden. De Vietnamezen zelf maken de reis compleet: altijd goedlachs, vriendelijk en tijd makend voor een praatje.  

Deze reis naar Vietnam is niet zomaar een reis. Het is een reis van aaneengesloten hoogtepunten, om nooit te vergeten.

 

Highlights:

 • Sapa, bezoek aan de bergbevolking
 • Halong bay
 • Mekong Delta
 • Het koloniale Hoi An
 • Cu Chi tunnels

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Hanoi

Het is zover. Samen met je reisgenoten die je al tijdens de informatiebijeenkomst hebt ontmoet, vertrek je met Qatar Airways richting Hanoi (met overstap), waar je de volgende dag aankomt.

 

Dag 2, dinsdag: Hanoi

Vroeg in de middag arriveer je in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is het Vietnam van toen en nu inéén. Deze grote stad oogt chaotisch, maar tijdens de stadstour zie je meteen de charmes. Je bezoekt een van de meest bijzondere plekken van de stad: Hanoi Train Street. Een smalle straat die heel gewoon lijkt, waar mensen wonen en werken, waar winkeltjes en bedrijfjes zijn, maar  waar 6x per dag een trein doorrijdt. Bijzonder om te zien!

 

Dag 3, woensdag: Hanoi - Sapa

Vandaag laatje het drukke Hanoi achter je om door de bergen naar het  bekendste bergdorp van Vietnam, Sapa, te rijden. Onderweg maak je natuurlijk fotostops om Gods Schepping, vast te leggen. Laat je verwonderen door de prachtige landschappen. Allereerst maak je een stop in het dorp Lao Chai. Daarvandaan heb je een mooi uitzicht op de Muong Hoa vallei met indrukwekkende bergen en groene rijstterrassen  als decor.  Langs de weg zal je regelmatig traditionele bewoners, zoals de   H’mong, Zay en Red Dao, van de bergdorpen tegenkomen. Je leert hoe zij wonen, werken, zich kleden en wat hun levensstijl is. ’s Middags is er tijd om te wandelen en ben je zelf onderdeel van het decor. Je overnacht in een eenvoudig guesthouse in Sapa met een prachtig uitzicht op de omgeving.

 

Dag 4, donderdag: Sapa en omgeving

We blijven in de omgeving van Sapa, want er valt hier nog genoeg moois te ontdekken en te zien. Je maakt een wandeltocht door het regenwoud naar het dorp Y Linh Ho Linh Ho, waar de Black Hmong bevolking leeft. ’s Middags staat Ma Tra op het programma, misschien wel de mooiste vallei van Vietnam. De  prachtige rijstterrassen, die je hier kunt bewonderen, zijn volgens een ingenieus systeem aangelegd. De lokale gids vertelt je hier alles over. Je komt ook bij de mensen thuis zodat je echt ziet  hoe deze mensen leven.

 

Dag 5, vrijdag: Sapa - Halong

Een lange reisdag heb je voor de boeg. In circa 8 uur reis je van Sapa naar Halong Bay. Een mooie gelegenheid om alle indrukken van de afgelopen dagen op je in te laten werken. Natuurlijk stop je regelmatig om even de benen te strekken of wat te eten en drinken.

 

Dag 6, zaterdag: Halong Bay

Halong Bay, een must see in Vietnam. Een indrukwekkende plek waarbij duizenden rotsen uit zee rijzen. Een schitterend kunstwerk van onze Schepper. Niet voor niets staat Halong Bay op de Unesco lijst als beschermd natuurgebied. Na het ontbijt scheep je in op een van de traditionele schepen die in de haven liggen en maak je een boottocht van ongeveer 4 uur. In de middag keer je terug naar Hanoi, waar je een traditionele Waterpoppenshow bijwoont. Een bijzondere vorm van theaterkunst waarbij de artiest in het water staat.

 

Dag 7, zondag: Hanoi

Je reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in de St. Joseph’s Cathedral, ook wel de Notre Dame van Hanoi genoemd. De rest van de dag is er geen programma.

 

Dag 8, maandag: Hanoi

Deze dag ga je Hanoi verder verkennen. En hoe kun je dat beter doen dan per fietstaxi, hét lokale vervoermiddel, waarbij je de echte sfeer van de stad kunt beleven. Allereerst naar de oude Franse wijk. Dan naar het Hoa La Prison Museum, ook wel Hanoi Hilton genoemd. Gedurende de Vietnamoorlog werd deze gebruikt om Amerikaanse soldaten gevangen te houden. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hue.

 

Dag 9, dinsdag: Hue

In de morgen bezoek je samen met de lokale gids Hue, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam van de Nguyen keizers. Hue staat vol met paleizen, tempels, tombes en pagodes. De bekendste is de Thieng Mu Pagoda, een oude tempel uit 1600 en een van de mooiste gebouwen in Vietnam, die je natuurlijk gaat bezoeken. Tevens maak je een boottocht over de pittoreske Parfume rivier. Waarom deze rivier deze bijzondere naam heeft gekregen? Ontdek het zelf.

 

’s Middags stap je op de fiets en verken je de omgeving van Hue. Je fietst langs kleine dorpjes, lokale markten en ziet de vissers hun netten uitgooien. Ook fiets je langs een bijzondere brug: de Thanh Toa Tile brug. Deze voetgangersbrug is in zijn geheel overkapt.

 

Dag 10, woensdag: Hue-Da Nang-Hoi An

Via de Hai Van pas rijd je naar Da Nang. Hai Van betekent wolkenpass. Hopelijk zijn er op deze dag geen wolken, zodat je mooi uitzicht hebt over de bergen en de zee in de verte. Na aankomst in Da Nang breng je een bezoek aan de Marble Mountains. Een gebied met grotten en een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook zijn er verschillende pagodes te bezichtigen, waaronder de Linh Ung Pagode van Danang met het grootste Boeddha beeld van Vietnam. Via de haven en de mooie kust rijd je door naar Hoi An.

 

Dag 11, donderdag: Hoi An

Hoi An is een van de leukste plaatsen van Vietnam. Het is sfeervol door de oude gebouwen en kleine, smalle staatjes. Sinds het centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco staat is het autovrij. Je wandelt door de straten langs de bezienswaardigheden en gekleurde huizen. Daarna ga je op de fiets naar Tra Que, een dorp welke bekend staat om zijn vele groente, fruit en kruiden. Hier wordt nog op de traditionele manier, met de hand, het land bewerkt. De bewoners zullen je alles hierover uitleggen en als je zin hebt, kan je een handje mee helpen. Samen beleven!

 

Dag 12, vrijdag: Cham Island

Een ontspannen dag.  Na het ontbijt maak je een boottocht langs de Cham Islands. Acht kleine eilandjes voor de kust van Hoi An. Wil je een duik onder water nemen? Dat kan (optioneel). Rond het eiland vind je maar liefst 135 soorten koraal. Blijf je liever boven water? Ook dat kan. Er is van alles te zien en te doen. Een mooie strandwandeling, kanoën of de tempel van Ong Nhu bekijken. In de loop van de middag keer je terug naar Hoi An.

 

Dag 13, zaterdag: Hoi An - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Da Nang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Ho Chi Minh City, vaak afgekort als HCMC, is het vroegere Saigon en is de grootste stad van Vietnam. Wij kennen Saigon vooral uit de geschiedenisverhalen van de Vietnam oorlog. Het leven in Saigon speelt zich in razend tempo af. Dat is even wennen, na de rust. Bij aankomst maak je een stadstour en ziet het Onafhankelijkheidspaleis. Ook breng je een bezoek aan het War Remnants Museum, waar je alles leert over de Vietnam oorlog. Vanavond ontdek je  ‘Saigon by Night’. Al varend over de Saigon River geniet je van een heerlijk diner.  

 

Dag 14, zondag: Ho Chi Minh City

Je reisleider verzorgt een samenkomst. Samen geloven. De dag is verder vrij te besteden.

 

Dag 15, maandag: Cu Chi tunnels en Cao Dai

Cao Dai is een van de meest bijzondere en inheemse religies van Vietnam. Vandaag maak je kennis met deze religie, gebaseerd op al bestaande religies als het Boeddhisme, Taoïsme, Christendom en de Islam, om zo een ideale godsdienst te creëren. Je bezoekt de kleurrijke tempel  Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai. In de middag ontdek je de Cu Chi tunnels, gebouwd door de Viet Cong gedurende de oorlogen tegen de Fransen en later de Amerikanen. Een bijzondere locatie met een bijzonder verhaal. De tunnels zijn wel meer dan 120 km lang en bestaan uit kamers, keukens, scholen etc. Een ondergronds tunnelstelsel waar men voor langere tijd in kon verblijven.

 

Dag 16, dinsdag: Ho Chi Minh City - Can Tho

Na een vroeg ontbijt rijd je naar de Mekongdelta. Hier ervaar je wederom Gods Schepping, een indrukwekkende natuur waar je onderdeel van uit maakt. Varend in een bootje glijdt het landschap aan je voorbij. Je ziet van alles: van drijvende huizen tot markten en scholen. Onderweg maak je verschillende stops bij lokale bedrijfjes zoals een rijstpapiermakerij, een bakstenenfabriekje en een molenaar die kokosnootsnoepjes produceert. In de namiddag transfer naar Can Tho.

 

Dag 17, woensdag: Cai Rang

Wederom een vroeg ontbijt, aansluitend rijd je naar Cai Rai, waar de grootste drijvende markt wordt gehouden. Allerlei etenswaren en andere goederen worden te koop aangeboden vanaf kleine bootjes. Varend langs de bootjes en door de kleine riviertjes en kanaaltjes zal de gids van alles vertellen over het leven in de Mekongdelta. In de middag ervaar je de Mekongdelta vanaf het land. Over kleine paadjes, smalle bruggetjes fiets je langs rustige dorpjes, weelderige tuinen en het groene landschap.

 

Dag 18, donderdag: Ho Chi Minh City - Amsterdam

Vandaag kun je heerlijk relaxen en alle indrukken van de afgelopen dagen op je in laten werken. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met Qatar Airways naar Amsterdam (met overstap). Met een koffer vol herinneringen, nieuwe vriendschappen en inspiratie ga je terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

 

Dag 19, vrijdag: Aankomst Amsterdam

Begin van de middag land je op Schiphol.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
20-7-2020
Single
Leander Vos
Te boeken
2.498,-
Houd me op de hoogte
3-8-2020
Single
Dorien Kleine Rammelkamp
Te boeken
2.498,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht van Amsterdam naar Hanoi en van Ho Chi Min Stad naar Amsterdam met Qatar Airways (incl. heffingen)
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Binnenlandse vluchten
 • 16 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Genoemde excursies onder leiding van een Engelssprekende gids
 • Visum Vietnam
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 350,-
 • Reserveringskosten 25.-
 • Fooien ter plaatse aan de reisleider te voldoen (circa 75,-)
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Informatiebijeenkomst

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvang je naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Paspoort

Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vaccinaties 

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 2-3

Larosa hotel

Hanoi

1 nacht

Dag 3-5

Home Stay Tavan Ecolodge

Sapa

2 nachten

Dag 5-6

New Stars hotel

Halong

1 nacht

Dag 6-7

Larosa hotel

Hanoi

2 nachten

Dag 7-9

Century Riverside

Hue

2 nachten

Dag 9-12

Rosemary resort

Hoian

3 nachten

Dag 12-16

Aristo hotel

Ho Chi Minh

3 nachten

Dag 16-17

Fourtune land Can Tho

Can Tho

1 nacht

Dag 17-18

Aristo hotel

Ho Chi Minh

1 nacht

    Totaal 16 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
20 juli 

Amsterdam

Doha

QR274

16.15 uur

23.35 uur

21 juli 

Doha

Hanoi

Qr976

02.55 uur

10.30 uur

           
06 augustus  

Ho Chi Minh

Doha

QR971

19.25 uur

23.15 uur

07 augustus 

Doha

Amsterdam

QR273

07.50 uur

13.45 uur

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
03 augustus

Amsterdam

Doha

QR274

16.15 uur

23.35 uur

04 augustus

Doha

Hanoi

Qr976

02.25 uur

10.30 uur

           
21 augustus  

Ho Chi Minh

Doha

QR971

19.25 uur

23.15 uur

22 augustus 

Doha

Amsterdam

QR273

07.50 uur

13.45 uur

 

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

20 juli staat gepland voor zaterdag 4 juli.

3 augustus staat gepland voor zaterdag 18 juli.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief