Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Romantisch Rome o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

Groepsrondreis | Vliegreis

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..… en dat in één van de meest romantische steden, Rome! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combi van tijd met en voor elkaar, de stad Rome te ontdekken en mooie (muzikale) toerustingsmomenten. Tijdens de reis wordt je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven. Gerald en Nelinda Troost.

Programma

Maandag 30 maart:

Jullie vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Rome. Na aankomst ga je  naar de Aventijn, één van de zeven heuvelen, waarop het oude Rome was gebouwd. Neem gerust een kijkje in het park “Giardino degli Aranci”, of het park met de sinaasappelbomen. Geniet van de ontspannen sfeer in deze oase van rust in de stad en het prachtige uitzicht op de koepel van de St. Pieter. Over uitzicht gesproken: op de Aventijn staat het hoofdkwartier van de Maltezer Ridders. Door het sleutelgat van de toegangspoort kijk je recht op de St. Pieter! Niet veel later ben je een stuk dichter bij diezelfde St. Pieter: We verblijven in Residenza Madri Pie, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein en  dineren in een lokaal restaurant.  Om er te komen wandelen we over het St. Pietersplein. Geniet van de stilte en de kracht van het plein, als alle toeristen vertrokken zijn! We sluiten de dag met een concert en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

 

Dinsdag 31 maart:

Vanochtend een bezoek aan Vaticaanstad. Onder leiding van de gids bekijken we de St-Pietersbasiliek. Met de lift gaat het omhoog naar het dak van deze enorme kerk. Als je wilt, kun je  de ruim 300 treden omhoog beklimmen om in het topje van de koepel te komen. De beloning is een spectaculair zicht over Rome! Maar ook op het dak van deze prachtige kerk kun je  genieten van een prachtig uitzicht. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar we de werken zien van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. Na dit bezoek is er volop de gelegenheid om op één van de vele terrasjes te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.  In de middag willen we een bezoek brengen aan de kerk der Friezen. Naast het feit dat het een prachtige kerk is die meer dan de moeite waard is om te bezoeken willen we hier ook een mooie muzikale invulling aan geven met elkaar. Ook deze avond  dineren we ook in een lokaal restaurant. We sluiten de dag met een concert en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

 

Woensdag 1 april:

Er staat ons een heerlijke dag te wachten. De ochtend is helemaal naar eigen inzicht in te vullen en de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. In de middag staat er een culinaire streetfoodwandling op het programma. Onder leiding van een Nederlandstalige local ontdek je, al proevende van beroemde Romeinse gerechten, het hart van de Eeuwige stad. Tijdens deze culinaire wandeling worden de traditionele hapjes, en de locaties uiteraard uitgebreid toegelicht en is er tijd om rustig rond te kijken bij de diverse highlights. Een unieke manier om op een smakelijke manier de stad te ontdekken. We sluiten de dag met een concert en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

 

Donderdag 2 april:

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en is er gelegenheid  voor je laatste inkopen of een cappuccino op een terras! Aan het eind van de ochtend worden we opgehaald met de bus en maken we,  samen met een Nederlandse gids, kennis met het Antieke Rome. We gaan naar het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. Ook gaan we naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum.  Helaas is het dan toch echt tijd geworden om richting de luchthaven te gaan waar we inchecken voor de terugreis naar Amsterdam. We sluiten de dag met een concert en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

Accommodaties

Residenza Madri Pie ***

Dit is onze populairste accommodatie in Rome. Het hotel ligt naast het St. Pietersplein. Door deze...

Residenza Madri Pie ***

Dit is onze populairste accommodatie in Rome. Het hotel ligt naast het St. Pietersplein. Door deze uitermate centrale ligging zijn veel bezienswaardigheden op loopafstand gemakkelijk te bereiken.  Alle kamers zijn voorzien van airco, telefoon, satelliet TV en badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben een balkon met zicht op de binnentuin en koepel van de St. Pieter. In het hotel is een kapel, die kosteloos gebruikt kan worden door onze groepen.  Het is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Het diner wordt gebruikt in een nabij het hotel gelegen restaurant.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam-Rome per KLM
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 1 stuks handbagage
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer ter plekke
 • Drie hotel overnachtingen op basis van logies met ontbijt
 • 2 diners in restaurant in de stad
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet, airconditioning
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Entree St. Pieter en Colosseum
 • Gids op dag 2 en 4
 • Streetfoodwandeling op dag 3
 • Huur headsets dag 2,3 en 4

Niet inbegrepen

 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage
 • Lunches, drankjes en fooien
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. negen personen per factuur)

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 24 personen.

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
30 maart 2020 Amsterdam Rome KL 1597 07.15 uur 09.30 uur
02 april 2020 Rome Amsterdam KL 1608 19.40 uur 22.05 uur

 

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met Gerald en Nelinda Troost. De invulling van de reis zou hierdoor anders kunnen verlopen dan een reguliere reis van Beter Uit. Uiteraard blijft de kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief