Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Reis van Belofte o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Investeren in je huwelijk

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..… en dat in het Land van de Belofte! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combi van tijd met en voor elkaar, het prachtige land Israel te ontdekken, de rust en stilte te ervaren, heerlijk te zingen op de meest mooie plekken. Tijdens de reis word je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven. Gerald en Nelinda Troost

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Kfar Hanokdim

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we door voor een heel bijzondere overnachting bij de Bedoeïenen. Onderweg genieten we van een heerlijke maaltijd. Bij aankomst brandt het kampvuur al en kunnen we genieten van de gastvrijheid van de Bedoeïen. Deze eerste avond in het Beloofde Land sluiten we dan natuurlijk af met muziek en veel sfeer onder een open hemel rond het kampvuur.

 

Dag 2, zondag: Kfar Hanokdim – Dode Zee – Jeruzalem

Nadat we in alle rust hebben genoten van het ontbijt mag een ritje op de kameel natuurlijk niet ontbreken. Halverwege de morgen nemen we afscheid en rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn door naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Vandaag maken we kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen, te dobberen en natuurlijk een uitgebreid modderbad te ondergaan. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten! In het restaurant staat een heerlijke lunch voor jullie klaar. Aan het einde van middag rijden we naar ons mooie kibbutzhotel in de velden van Judea waar het diner voor ons klaar staat. Na het diner genieten we in de tuin van het hotel van een concert met een inspirerende introductie over het land Israël. Ook staan we stil bij de verschillen tussen man en vrouw en hoe we deze verschillen kunnen vieren! Ter afsluiting krijg je een aantal bespreekpunten mee die je samen mee kunt nemen in de loop van de volgende dagen.

 

Dag 3, maandag: Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een prachtige belevenis om met elkaar mee te maken. Natuurlijk mag een bezoek aan de kleurrijke Yehuda Market niet ontbreken. De geuren en kleuren zijn overweldigend en een prachtige plek om van uw lunch te genieten. Na de middag brengen we een indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.

 

De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. We rijden door naar Ramat Rachel waar we uitkijken over de Herdersvelden en Bethlehem om vervolgens via de Haaspromenade naar ons hotel te gaan voor een heerlijk diner. Bij de Haaspromenade met een prachtig uitzicht op Jeruzalem zullen we nog  een moment nemen om alle indrukken te verwerken. En hoe mooi is het om dit door middel van zang, gesprek en veel muziek te doen!

 

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. We brengen een bezoek aan de kerk van Anna en Bethesda. In deze kerk met prachtige akoestiek zullen we genieten van muziek. Ook worden jullie als stel op een leuke manier uitgedaagd om elkaar nog beter te leren kennen.

Na dit bezoek is er voldoende tijd om gezellig te lunchen door de stad te wandelen. Ook zou je de Heilige Grafkerk kunnen bezoeken. In de middag wandelen we via de Damascuspoort naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. Juist op deze bijzondere plaats zullen de woorden uit de Bijbel nog meer tot leven komen. De Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 5, woensdag: Rivier de Jordaan – Sachne – Meer van Galilea – Tiberias

We vertrekken vandaag naar het noorden waar we meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel ontdekken. De route die we nemen leidt ons als eerste naar de rivier de Jordaan bij Jericho, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We rijden door de Jordaanvallei naar het natuurpark Sachne waar we heerlijk kunnen zwemmen onder én van de 7 watervallen. Rondom het water staan voldoende picknickbankjes waar we genieten van onze lunch en de prachtige natuur. Deze dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Op deze boot zal volop muziek klinken. Er is ruimte om mee te doen of samen met je geliefde rustig te genieten. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Een prachtig moment om op het water God te aanbidden. Erg indrukwekkend! Als er tijd is brengen we bezoek aan de olijvenfabriek die op de kibbutz vanwaar we vertrokken zijn, is gelegen. Hier kun je de diverse verzorgingsproducten (creme, scrub) zelf uitproberen! Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel rondom Tiberias voor diner en overnachting

 

Dag 6, donderdag: Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Hula Vallei – Magdala – Tiberias

We beginnen de dag op de Berg der Zaligsprekingen. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn en want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Met elkaar wandelen we naar beneden en komen aan bij Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Het is tijd om in actie te komen, er staat een leuke fietstocht op het programma. Jullie krijgen je eigen lunchpakketje mee zodat jullie heerlijk samen kunnen fietsen en picknicken in de Hula Vallei! Als de fietsen weer ingeleverd zijn rijden we met elkaar naar Magdala, de plaats waar Maria vandaan kwam en waar Jezus zijn eerste rede heeft gegeven. In de aan het meer gelegen kapel nemen we de tijd voor Bijbelse inspiratie en om te zingen en te luisteren. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor het diner.

 

Dag 7, vrijdag 27 september: Tiberias – Nazareth – Zichron Yacov

Vroeg in de morgen is het vertrek via Galilees Kana naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We brengen een bezoek aan Nazareth Village, een openluchtmuseum waar we kennis maken met de tijd waarin Jezus leefde. Aansluitend rijden we naar de kust waar we nog een heerlijke middag op het strand zullen doorbrengen. Natuurlijk mag de sandwichlunch hier niet ontbreken.  Aan het einde van de middag gaan we naar ons hotel voor de laatste overnachting   Dit hotel ligt bij het mooie kunstenaarsdorpje Zichron Yaacov, gelegen op de berg met uitzicht over de zee in de verte.  Het dorpje is meer dan de moeite waard om ’s avonds doorheen te wandelen. In de avond zullen we ook een laatste avondsluiting houden met elkaar waarbij we in dankbaarheid ook mogen terugblikken op de afgelopen week.

 

Dag 8, zaterdag: Zichron Yacov – Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Reis van belofte

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour per Easyjet 
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen 
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • 7 Overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension en 3 sandwichlunches
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Begeleiding van Gerald en Nelinda Troost

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien

Overige informatie

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

21 – 22 september 2019

Negev

Kfar Hanokdim

1 nacht

Dag 2-5

22 – 25 september 2019

Jeruzalem e.o.

Yad Hashmona

3 nachten

Dag 5-7

25 – 27 september 2019

Tiberias e.o.

Prima Galil

2 nachten

Dag 7-8

27 – 28 september 2019

Zichron Yaacov

Eden Inn

1 nacht

 

 

 

Totaal

7 nachten

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

21 september 2019

Amsterdam

Tel Aviv

U2 7933

07.20 uur

13.15 uur

           

28 september 2019

Tel Aviv

Amsterdam

U2 7934

14.10 uur

18.25 uur

 

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met Gerald en Nelinda Troost. De invulling van de reis zou hierdoor anders kunnen verlopen dan een reguliere reis van Beter Uit. Uiteraard blijft de kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De kennismakingsbijeenkomst van deze reis is op zaterdag 29 juni 2019.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief