Over deze reis

Varen naar Noord-Nederland en Texel

Terug van weggeweest is de riviercruise naar Noord Nederland & Texel. Ook dit jaar weer in ons aanbod opgenomen. Want deze prachtige vaarroute leidt u naar één van de mooiste plekjes van Nederland: het Waddeneiland Texel. Gezellige dorpjes, een indrukwekkend duinengebied, grazende schapen, brede stranden, een rijkdom aan vogels, bijzondere planten, maar ook een roerige geschiedenis. Samen met mede christenen gaan we de mooiste plekjes ontdekken en genieten we van de rust en de ruimte. De route voert via Kampen, Enkhuizen, Texel, Hoorn en via Wijk bij Duurstede weer terug naar Arnhem. Een mooi rondje Nederland!

Geniet van al het moois dat ons land te bieden heeft, terwijl het landschap aan u voorbij glijdt. En de toegewijde reisleiders zijn er voor u, brengen gezelligheid, organiseren uitstapjes en verzorgen dagelijks de dagsluitingen. Kortom: samen beleven, samen geloven, samen genieten.

Bestemming

Algemene informatie

In noordwest Europa aan de Noordzee ligt Nederland. De oostgrens is met Duitsland en in het zuiden grenst ons land aan België. Het grootste deel van Nederland heeft een vlak landschap, waarvan een vierde deel onder zeeniveau ligt. In het oosten (stuwwallen) en zuiden zijn wat hoger gelegen delen. Ons landschap bestaat uit cultuurlandschappen en beheerde natuurgebieden met bos, duin en heide, naast de nationale parken, zoals de Veluwezoom en De Hoge Veluwe in Gelderland. Nederland is een constitutionele monarchie, die verdeeld is twaalf provincies.

Informatie over Nederland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Nederland

Beste reistijd

Nederland is een bestemming voor eigenlijk alle seizoenen. In het voorjaar leent het westen bij uitstek zich voor een bezoek aan de vele, kleurrijke bloemenvelden. In de zomer is het aangenaam verblijven aan de kustgebieden, de meren en op de Waddeneilanden. Het najaar is een mooie periode voor de bossen en de heide in veelal het midden, zuiden en oosten van het land.

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. In het land is er wel enig verschil door meer of minder invloed van de Noordzee. Aan de kust en in de noordelijke helft van Nederland zijn de winters vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Naar het oosten en zuidoosten toe krijgt het klimaat meer trekken van een landklimaat: de winters zijn daar strenger, de zomers zonniger en ook droger met minder wind. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. Het zuidelijke deel van Nederland is de warmste en zonnigste streek van het land.

Eten & drinken

Het eten in Nederland wordt vaak als typisch en bijzonder bestempeld. Tweemaal per dag wordt er brood gegeten met in de avond een warme maaltijd, vaak bestaande uit aardappels, groente en vlees. Typisch voor Nederland zijn de vele stampotten als boerenkool en hutspot. Maar ook bijvoorbeeld asperges in het voorjaar. Als broodbeleg zijn vlokken en gestampte muisjes uniek en bij de koffie een heerlijke stroopwafel, bitterkoekje of gevulde koek, of lokaal een Zeeuwse bol of Limburgse vlaai. De Nederlandser houden veelal van zoet maar zijn ook geliefde kaas- en worsteters. Dropjes zullen niet in huis ontbreken en Hollandse zoute haring is een lekkernij.

Taal

Onze voertaal is Nederlands, maar bijna elk deel van Nederland kent zijn eigen dialect; van het inslikken van bepaalde letters, soms knauwerig, dan weer zangerig en soms moeilijk te verstaan. Fries is een officieel erkende taal in ons land.

Wist u dat?

- Nederlanders gemiddeld de langste mensen ter wereld zijn?
- Er meer fietsen dan mensen zijn?
- Meer dan een kwart van Nederland onder de zeespiegel ligt?

Dagprogramma

dag
1

DO: Arnhem - Kampen

‘s Morgens kunt u inschepen op het M.P.S. Horizon in Arnhem waarna we vertrekken richting Kampen. Aan het einde van de middag komen we hier aan. U kunt nog een korte wandeling maken in deze gezellige Hanzestad. Uw reisleider verzorgt de dagsluiting.

dag
2

VR: Kampen-Enkhuizen

Vroeg in de morgen zetten we koers naar Enkhuizen, bekend om zijn haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum (exclusief). Of maak na het diner een heerlijk wandeling in dit bijzondere stadje

dag
3

ZA: Enkhuizen-Texel

Vandaag maken we de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Met een beetje geluk zien we misschien wel een groepje zeehonden liggen op het wad. We meren aan in de vissershaven van Oudeschild. Geniet van de rust en ruimte, maar ook van de gezelligheid van Nederlands grootste Waddeneiland. Een aanrader is een bezoek aan het zeehondenopvangcentrum Ecomare (exclusief).

dag
4

ZO: Vrije dag

Vandaag een vrije dag op Texel. De reisleiders verzorgen aan boord een zondagse samenkomst. Wanneer mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst. Mooi om dit met elkaar te beleven.

dag
5

MA: Texel-Hoorn

We nemen afscheid van Texel en varen richting Hoorn. Hier is een rijke geschiedenis te ontdekken doordat het vroeger één van de machtigste steden van de VOC was. Daarnaast beschikt deze stad over circa 300 monumenten en vier havens. Genoeg te zien dus!

dag
6

DI: Hoorn-Wijk bij Duurtstede

Vandaag komen we aan in Wijk bij Duurstede. Deze stad aan de Lek beschikt over een historische binnenstad met tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen. En wat dacht u van een heerlijke wandeling over de dijken voor een mooi uitzicht over de Lek.

dag
7

WO: Wijk bij Duurstede-Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. We lunchen nog een keer met elkaar en nemen dan na een mooie reis afscheid.

Plattegrond Horizon

Vaarschema

Accommodaties

M.P.S. de Horizon

Arnhem, Nederland
Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleiders

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar het vertrek- en eindpunt
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 55,-
 • Huur rollator 25,-
 • Drankjes
 • Fooien
 • Administratiekosten 25,- per factuur
 • SGR 5,- p.p.
 • Eventuele huttoeslagen (zie hieronder)

Overige informatie

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Het is niet mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor € 25,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

Toeslagen:
• Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 150,- per persoon
• Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 150,- per persoon
• Tweepersoonshut op het promenadedek: toeslag 205,- per persoon
• Avond van tevoren inschepen 55,- per persoon

Reisleiding

Frea Hospers

Reisleider Beter Uit sinds 2000

In welke landen ben je geweest?

Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Polen, Groot Brittanië. Baltische Staten, Finland, Zweden, Denemarken, Bosnië Herzegowina, Roemenië, Frankrijk, Luxemburg, België, Turkije, Griekenland, Bulgarije, Rusland, Israël, Canada en Verenigde Staten.Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Mijn grootste hobby is reizen en het reizen met groepen van Beter Uit maakt het extra fijn. Het samen genieten van natuur, cultuur en historie is prachtig!

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Tijdens de reizen hebben we oog en oor voor elkaar als christenen. Dat geeft het reizen met Beter Uit een extra dimensie.
Het is heel fijn om ook in je vakantie je geloof te kunnen delen.

Fennie van den Broek

Reisleider Beter Uit sinds 2000.

In welke landen ben je geweest?

Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, België, Frankrijk, Turkije, Portugal, Groot Brittannië, Israël, Kenia.


Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Het is prettig om met een groep van Beter Uit te reizen. De prettige sfeer in de groep en de betrokkenheid op en met elkaar maken het altijd bijzonder. Samen op reis, samen vakantie vieren en zoals God meegaat, gaat ook Zijn woord mee. Samen genieten van de cultuur, de geschiedenis en omgeving van het land of de streek.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Omdat we als Christenen er voor elkaar mogen zijn. Speciaal tijdens een reis waarin we oog mogen hebben voor elkaar. Een woord uit de bijbel, een lied om te zingen. Een lach en een traan, liefde voor elkaar. Het delen van de liefde van God met elkaar, dat geeft de speciale sfeer tijdens de reizen van Beter Uit.