Montenegro: veelzijdig en uitdagend

Montenegro is een nog nauwelijks door het toerisme ontdekt pareltje. En dat is niet terecht. Het land biedt volop natuurschoon met hoge bergen, diepe canyons, prachtige meren en heerlijke stranden. Ook zijn er eeuwenoude steden, waar het lijkt dat de tijd heeft stilgestaan. Bovendien is het er in de zomer heerlijk zonnig en niet te warm, zodat een actieve vakantie hier prima te doen is. Alle reden om dit land te leren kennen met Beter Uit. Montenegro is er klaar voor!

Informatie over Montenegro

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Montenegro is een land, half zo groot als België, op de Balkan. Het grenst aan Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Het huidige Montenegro is pas sinds 2006 onafhankelijk en recent toegetreden tot de NAVO. De hoofdstad is Podgorica.
Het is bergachtig land met een smalle kuststrook langs de Adriatische Zee, met kiezel- en zandstranden. Tussen de bergen, waarvan er veel hoger dan 2000 meter zijn liggen 40 meren en stromen talrijke rivieren. Hoewel het land nog maar kort zelfstandig is, gaat de geschiedenis ver terug. Dat is goed te zien in steden als Budva en Kotor, beide aan de kust gelegen. Montenegro is vooral een bestemming voor een actieve vakantie in de rijke natuur.