Veelzijdig Madagascar

Over deze reis

Laat je verrassen door de rijkdom aan reservaten, natuurgebieden en culturen in het bijzondere en nog niet zo bekende Madagaskar. Het land waar je bergen, kust, vlaktes en de nationale parken elkaar afwisselen.

Tijdens deze zeer complete rondreis van het midden naar zuiden bezoeken we verschillende Nationale Parken, elk met zijn eigen hoogtepunten. We ontmoeten de lokale bevolking en kunnen kijken bij diverse oude ambachten die nog beoefend worden. Het landschap is er heel divers: groene hooglanden met rijstvelden, eucalyptusbossen, cactusvelden, warmwaterbronnen, zandvlaktes, mangroves en watervallen. Je vindt het er allemaal. Ook maken we er een prachtige wandeling en gaan we in de avond met een gids op avontuur. Met een binnenlandse vlucht kunnen we ook nog een stukje van het oosten bekijken. Kortom: Madagaskar is een land dat je beslist met eigen ogen gezien moet hebben! Wie gaat er mee?

Bestemming

Algemene informatie

Madagascar heeft een oppervlakte van 592.000 km² (14 keer groter dan Nederland) en telt 28 miljoen mensen. Bijna 80% van de bevolking leeft van de landbouw. Ook de export bestaat voor 80% uit agrarische producten. Madagascar wordt ook wel het Rode Eiland genoemd vanwege de roodbruine aarde. De bergketen die over de gehele lengte van het eiland loopt, zorgt voor uiteenlopende klimaattypes. Hierdoor kent iedere zijde van het eiland een andere begroeiing variërend van een dorre stekelwoestijn in het zuiden, groene rijstterrassen in het centrale hoogland tot tropisch regenwoud aan de oostkust. Het land is bekend om zijn unieke flora en fauna, met lemuren, gekko’s, kameleons, baobabs en aloë’s. Hier zijn wel tweehonderdduizend planten- en diersoorten, waarvan honderdvijftigduizend nergens anders te vinden zijn! De mensen leven relaxt en houden niet van haast. De bewoners die elkaar kennen begroeten elkaar met een omarming en drie kussen op de wangen. Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Madagascar en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later in Madagascar.

Informatie over Madagascar

Tijdsverschil
+2 uur
Vlag
Valuta
MGA

Uitgebreide informatie over Madagascar

Beste reistijd

September tot november is de lente periode in Madagascar. De rijstvelden staan in bloei en het is een goede tijd om de flora te zien als de velen bloemen in bloei zijn en de fauna met pasgeboren dieren weer actief worden. Ook is dit de beste tijd om de vogels te zien. De beste reistijd voor Madagascar is de periode april tot en met december.

Klimaat

In het noorden en het oosten van Madagascar heerst er een tropisch klimaat. Afhankelijk van de hoeveelheid regenval, wordt het soort tropisch klimaat verder gespecificeerd. De temperaturen liggen hier hoog, maar er valt ook regen. In het centrum van Madagascar heerst een vochtig subtropisch klimaat. Hier is de luchtvochtigheid redelijk hoog. Tot slot heerst er in het westen van Madagascar een warm steppeklimaat en in een klein gebied rondom de rivier de Mangoky heerst nog een woestijnklimaat. Door de verscheidenheid van het klimaat kent Madagascar ook een zeer gevarieerde natuur.

Eten & drinken

Rijst is het hoofdingrediënt in de Malagasy keuken. De bevolking eet het minstens drie keer per dag. Desondanks kun je er door de Franse invloeden genieten van goedgevulde baguettes, croissants en kaas. In de hotels worden er voornamelijk ook westerse ontbijtjes geserveerd met toast, boter en jam. Op Madagascar zijn zelfs Italiaanse en Chinese restaurants. De typisch Malagasy Zebusteak is een grote aanrader voor de vleesliefhebbers. Aan de kust en op de eilandjes zijn kreeft en garnalen de specialiteiten. De nationale snack is koba, een paté van rijst, bananen en pinda’s, zeker het proeven waard. Probeer ook vooral eens de Ramozava, het nationale gerecht van Madagascar. Dit is een stoofpotje van vlees en groenten, gekruid met gember. Vegetariërs bestellen een maaltijd ‘tsy misy hena’, zonder vlees. Bestel dan vooral de légumes sautées, gezoute roerbakgroenten, erg lekker als hoofd- of bijgerecht. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum).

Gewend om iedere ochtend een vers kopje koffie te drinken? Malagasy koffie wordt vaak met zoete melk aangemaakt. Dit vindt niet iedereen even lekker. We raden aan om oploskoffie vanuit Nederland mee te nemen. De lokale thee is prima, maar niet zo sterk van smaak.

Taal

Madagascar kent achttien verschillende bevolkingsgroepen. Malagasy is de officiële landstaal, maar daarnaast zijn er veel regionale talen en dialecten. Tot 1960 was Madagascar namelijk een Franse kolonie. Hierdoor spreekt de bevolking ook goed Frans en maar slechts een beetje Engels.

Wist u dat?

- Madagascar één van de grootste eilanden ter wereld is? Alleen Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo zijn groter. Het eiland is iets groter dan Frankrijk.
- Madagascar qua natuur één van de meest diverse landen op onze aardbol is? In 1 dag kun je verschillende landschappen ontdekken.
- 80% van de planten en dieren die in Madagascar voorkomen nergens anders ter wereld voorkomen?

Dagprogramma

dag
1

WO: Heenreis naar Antananarivo

Vertrek naar Madagaskar. We vliegen naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, gelegen in het midden van het eiland en gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de vlaktes. Onderweg is er voldoende tijd om alvast kennis te maken met elkaar.

dag
2

DO: Transfer naar het hotel en overnachting.

Na aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze lokale gids die ons op staat te wachten. Met elkaar rijden we naar onze accommodatie waar we even heerlijk bij kunnen komen in het zwembad. De reisleider zal vanavond ook de eerste bijeenkomst verzorgen en de reis met elkaar doornemen.

dag
3

VR: Ambohimanga

Nadat we lekker ontbeten hebben gaan we er lekker op uit. Ongeveer 25 km ten noordoosten van de stad ligt de koninklijke heuvel van Ambohimanga , dit betekent “blauwe heuvel”. Vanaf deze1468 meter hoge “heuvel” krijgen we een eerste indruk van dit prachtige land Madagaskar!! Een top start van deze reis. In de avond zal de reisleider een leuke plek voor het eerste gezamenlijke diner regelen.

dag
4

ZA: Antananarivo – Antsirabe (170 km, +/- 5 uur)

Na een lekker ontbijt beginnen we de dag met rondleiding door Antananarivo. Het is de grootste stad van het land en door haar ligging op een hoogte van 1.275 m ook één van de hoogste steden. We bezoeken de lage stad, het middengedeelte en het hoger gelegen gedeelte van de stad. Hier bevindt zich ook het paleis van de koningin, wat de moeite waard is. Daarna vertrekken we naar het zuiden, naar Antsirabe. We maken een mooie rit door het hooglandlandschap en zien onderweg terrasvormige rijstvelden en spectaculaire geërodeerde heuvels, beter bekend als "lavaka" . Er zal onderweg een stop zijn in Ambatolampy. Hier bezoeken we een kleine familiefabriek, waar kookpotten worden gemaakt van gerecycled aluminium. In de namiddag komen we aan in Antsirabe, waar we een korte stadwandeling zullen maken en verschillende ambachtswerkplaatsen zullen zien. Het is een mooie Europees aandoende stad, het centrum van bierbrouwen en bekend om thermale bronnen en edelstenen. Een afwisselende dag!

dag
5

ZO: Vrije zondag in Antsirabe

Indien mogelijk bezoeken we een lokale dienst in Antsirabe. De dag is verder ter vrije besteding. De reisleider zal vandaag een bijeenkomst organiseren waar iedereen van harte voor uitgenodigd is. In de avond diner met elkaar in het hotel.

dag
6

MA: Antsirabe – Ambositra- Ranomafana (240 km, +/-8 uur)

Na het ontbijt vertrekken we richting Ambositra. We rijden door de Hooglanden, langs rijstvelden, dennenbossen en eucalyptusbossen. Onderweg zien we de kenmerkende bakstenen huizen met fraai uitgesneden houten balkons en luiken met mooie kleuren. Voor Ambositra ligt de "col de tapia" waar de Tapia-boom groeit, een boomsoort die bestand is tegen bosbranden. Onderweg bezoeken we Ambositra, een stad die bekend staat om zijn houtsnijwerk en zijn talrijke kleine handwerkateliers. Vervolgens rijden we door naar Ranomafana. Het landschap verandert in weelderig groen, met aan weerszijden een tropisch bos, soms onderbroken door kleine dorpjes waar bananen of houtskool wordt verkocht. Ranomafana ligt in een Nationaal Park met steile heuvels waar talrijke kleine waterstroompjes samenkomen in de rivier Namorona, die vervolgens in een reeks watervallen en stroomversnellingen door de vallei stroomt. Laat in de middag komen we aan in Ranomafana waar we inchecken in het hotel.

dag
7

DI: Ranomafana – Fianarantsoa

Vandaag gaan we op expeditie in het Nationaal Park van Ranomafana, waar 12 soorten maki’s leven, waaronder de twee zeldzaamste soorten. In dit park zijn bovendien meer dan 100 vogelsoorten te vinden en reptielen, hagedissen, vlinders en andere bijzondere insecten. Spectaculaire watervallen en natuurlijke warmwaterbronnen maken het Park extra bijzonder. In de middag bezoeken we het dorp Tanala, waar we contact hebben met de lokale bevolking en kunnen zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Tenslotte rijden we door naar Fianarantsoa, de tweede stad van het land. Hier zullen we overnachten.

dag
8

WO: Fianarantsoa -Ambalavao (60 km)

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we voor een stadsrondrit door Fianarantsoa. Het is de hoofdstad van de Betsileo-stam, maar ook het centrum van de katholieke religie en de zetel van de jezuïetenorde. Fianarantsoa betekent "Plaats van goed onderwijs" en hier zijn dan ook de beste scholen van het land te vinden. In de loop van de ochtend rijden we door naar het zuiden, naar Ambalavao. Woensdagochtend is hier de grote zeboe-markt en we zullen dan ook zeker een bezoekje brengen aan deze vrolijke markt, hét ontmoetingspunt van mensen uit het hele land. Vervolgens brengen we een bezoek aan de "Anteimoro Paper Factory", een overblijfsel van de Arabische aanwezigheid op het eiland. In de middag maken we een wandeling door het dorp en omliggende (rijst)velden. Overnachting in het hotel.

dag
9

DO: Ambalavao - Ranohira ( 220 km, +/- 6 uur)

Na het ontbijt rijden we naar het nabijgelegen Anja Park, een privéreservaat dat door het dorp wordt beheerd. Uit de inkomsten worden de leraren van de plaatselijke school betaald. Een mooi initiatief. De volgende plaats op de route is Ihosy, de hoofdstad van de Bara-stammen. We rijden langs de bergketen Andringitra, die dient als overgang tussen het groene hoogland en het droge zuiden. Het landschap wordt steeds grootser en leger. Enorme granieten blokken markeren de ruime en lege vlaktes. Het is de "Poort van het Zuiden" die het einde van de Hooglanden en het begin van het zuiden markeert. We passeren plateau de Horombe, een uitgestrekte savanne met rode aarde, een soort "niemandsland". Van tijd tot tijd kunnen we kuddes zeboes zien, vergezeld van gewapende Bara-mannen. Tenslotte komen we aan in Isalo National Park, waar we zullen overnachten.

dag
10

VR: Isalo

Vandaag bezoeken we het "Isalo National park". We rijden naar de ingang van het park en starten onze wandeling met een klim van ongeveer 20 minuten. Ons wacht een panoramisch uitzicht op het zandsteenmassief, met zijn verschillende kleuren en zijn vreemde en geërodeerde vormen die soms lijken op een schildpad, een krokodil of een masker. Het is de klim meer dan waard. Vanaf daar lopen we in ongeveer anderhalf uur naar het “natuurlijke zwembad” en zien onderweg bijzondere inheemse vegetaties. Tijdens de wandeling kunnen we ook enkele plaatsen waar de Bara-stam hun doden begroeven. Eindelijk bereiken we het zwembad, een mooi en kristalhelder water dat een geweldige beloning is na een lange en warme wandeling. Daarna gaan we verder naar de ”cascade des nymphes" via "de "piscine noire". We zien kleine beekjes en rivieren gemarkeerd door schitterende groene lijnen, meestal bestaande uit talrijke Pandanus (palmbomen). Ook de liefhebbers van maki’s komen aan hun trekken, want onderweg kunnen we sifaka's, bruine maki's en ringstaarten zien. En natuurlijk diverse soorten vogels, hagedissen en slangen. Daarna terug naar ons hotel. Rond 16.30 uur bezoeken we het "fenêtre de l'Isalo" voor hopelijk een prachtige zonsondergang.dag
11

ZA: Ranohira – Tuléar – Ifaty ( 279km, +/- 7 uur )

Na het ontbijt gaan we naar Tuléar, het eindpunt van de nationale weg nr. 7. De rit begint met het “Plateaux des satrana”, waar een endemische palmsoort te vinden is. Als we dan terugkijken, zien we de “Isalo-tafelberg” die het einde van het Isalo-massief markeert. Stop in Ilakaka, een klein dorpje dat sinds de ontdekking van saffier -15 jaar geleden- in een drukke stad is veranderd. Vanaf daar verandert het landschap in een drogere vegetatie, waar tamarinde- en mangobomen domineren. De volgende stop is bij het Zombitse bos, nu een Nationaal Park. Dit is een deel van het semi-droge tropische bos dat zich uitstrekt van het westen tot het midden. Het is de thuisbasis van enkele bijzondere vogels en zes soorten maki’s. Enkele kilometers verderop komen we aan op de "plateaux de baobabs van Andranomaintso" waar we 2 soorten Baobab kunnen zien, die alleen in Madagaskar voorkomen. Nog iets verder zien we de oceaan liggen. We gaan door naar Ifaty, wat ons in het droogste deel van het land brengt. In het diepe zuiden wordt het landschap gedomineerd door cactussen, verschillende soorten doornige vetplanten en droge zandgrond. Langs de kust vind je veel mangrovebomen, vissersdorpjes en vissers in prauwen. Een heerlijke plaats om het weekend door te brengen.

dag
12

ZO: Ifaty

Indien mogelijk bezoeken we een lokale dienst in Ifaty. De dag is verder ter vrije besteding. De reisleider zal vandaag een bijeenkomst organiseren waar iedereen van harte voor uitgenodigd is. In de avond diner met elkaar in het hotel. Ifaty ligt in de grootste lagune van het land en wordt beschermd door een groot koraalrif, waardoor het een ideale plek is om te duiken en snorkelen. Ook vanwege de mangroven, het Ranobe-meer en het bos.

dag
13

MA: Ifaty –Tuléar - Antananarivo

Na het ontbijt en een rustige start, hebben we een transfer naar de luchthaven van Tuléar voor een binnenlandse vlucht van Tuléar naar Antananarivo. Aan het einde van de middag transfer naar het hotel in Antananarivo, waar we zullen overnachten

dag
14

DI: Antananarivo – Andasibe (145 km, +/- 6 uur)

We vertrekken met de bus richting Andasibe. We rijden door het groene landschap van het oosten en komen daarmee in het vochtige deel van het land waar veel oerbossen en meren te vinden zijn. Onderweg stoppen we in het Pyereras Reptielenpark om kameleons en andere soorten reptielen te zien. Tijdens een wandeling door het bos kunnen we twee soorten maki’s spotten. We vervolgen de route door weelderig en bebost platteland totdat we Andasibe National Park bereiken. We bezoeken hier het privépark van Vakona op de 'maki-eilanden', waar we drie soorten maki's kunnen zien. Het is ook de beste plek om foto's van maki's te maken. We checken in, in het hotel. 's Avonds maken we een wandeling door het regenwoud met een gids om deze vreemde en wonderbaarlijke dieren in het wild van dichtbij te zien. Een super mooie beleving.

dag
15

WO: Andasibe – Tana: 145 km – 6 uur

Na een lekker ontbijt maken we een expeditie van enkele uren in “Andasibe National Park”, een enorm tropisch regenbos in het oosten. Er kunnen 9 soorten maki’s worden gespot, met als hoogtepunt de "Indri Indri", de grootste soort van het eiland. Dit prachtige reservaat herbergt ook talloze unieke dieren in het wild en bevat een grote verscheidenheid aan orchideeën, endemische dieren zoals kameleons, tenreks (soort egels) en veel vogels. Daarna bezoeken we Mitsinjo, een door de gemeenschap beheerd park, gewijd aan herbebossing, waar men bomen kan planten. In de middag rijden we terug naar Tana voor de laatste hotelovernachting van deze reis. Met elkaar hopen we er een mooie avond van te maken!

dag
16

DO: Antananarivo - vertrek

Onze laatste dag op Madagaskar. Geniet nog van deze dag, de mensen, de natuur en het eten. In de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

dag
17

VR: Aankomst Nederland

In de loop van de dag hopen we weer aan te komen in Nederland. Vol met onuitwisbare herinneringen!

Accommodaties

Gassy Country House***

Antananarivo, Madagascar
Het hotel is gelegen in een rustige en afgelegen omgeving. Gebouwd op een heuvel met prachtig uitzicht op de hooglanddorpen en rijstvelden. Het hotel biedt een goede service en het personeel zal u echt thuis laten voelen. Elke kamer is anders ingericht en heeft zijn eigen sfeer. De kamers zijn uitgerust met een tv, klamboe, minibar, haardroger, zithoek, balkon en wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Kluisje - gratis
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Arotel***

Antsirabe, Madagascar
Het 3-sterren hotel in Antsirabe, biedt u een verblijf in luxe en comfort. De kamers zijn netjes ingericht en stralen een bijzondere warme sfeer uit.

Het luxe hotel beschikt in totaal over 45 kamers. Deze kamers zijn voorzien van airconditioning, een telefoon, een flatscreen-tv met satellietzenders, een kluis, een minibar en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een haardroger, een badjas en toiletartikelen. Het kleine balkon is ideaal om 's morgens vroeg een frisse neus te halen, of om in alle rust een boek te lezen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
In stadscentrum

Centrest Sejour ***

Ranomafana, Madagascar
Het Centrest Sejour Hotel ligt in het stadje Ranomafana. Het Centrest Sejour Hotel heeft 18 kamers. Vanuit hier bent u in een kwartiertje bij het startpunt van het park. U kunt vanuit hier ook in de namiddag wat rondwandelen in het stadje en op de lokale markt.

De kamers hebben een moderne uitstraling met betegelde vloeren, bedden met klamboe en veel opbergruimte.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
In de kamer
Badkamer

Zomatel Hotel ***

Fianrantsoa, Madagascar
Zomatel Hotel ligt in Fianarantsoa, op 13 minuten lopen van Fianarantsoa, en biedt accommodatie met een buitenzwembad, een tuin en een gedeelde lounge. De accommodatie is voorzien van een restaurant en heeft ook een bar, een sauna en een hot tub. De accommodatie biedt roomservice, een 24-uursreceptie en geldwisselservice voor gasten.

Kamers bij het hotel hebben airconditioning en een kledingkast.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer

Espace Zongo Hotel ***

Ambalavao, Madagascar
Espace Zongo is rustig gelegen en voorzien van verschillende lodges met een veranda. Al wandelend langs de bloemen en bomen bereikt u uw lodge. Het restaurant nodigt u uit om een heerlijk gerecht te nuttigen. In dit gebied springen veel maki's rond. Het zou zomaar kunnen dat deze op het terrein rondspringen.

Satrana Lodge ***

Ranohira, Madagascar
Satrana lodge biedt accommodatie met een buitenzwembad, een tuin en een gemeenschappelijke lounge. Alle kamers zijn voorzien van een bureau en een kledingkast. Elke accommodatie heeft een eigen badkamer met een douche.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
In de kamer
Badkamer
WIFI op de kamer

Le Paradisier ***

Ifaty, Madagascar
Le Paradisier is een charmant hotel aan het strand met uitzicht op de prachtige lagune van Ifaty.

Het hele complex draait volledig op zonne-energie en neemt deel aan het sociale en economische leven van het nabijgelegen dorp. De bungalows sieren het landschap met een romantische en elegante inrichting. Ze hebben een badkamer met een spoeltoilet en een balkon met uitzicht op zee. Elektriciteit is 24 uur per dag beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Restaurant
In de kamer
Badkamer

Andasibe Hotel

Andasibe, Madagascar
Het Andasibe Hotel ligt in het bos bij de ingang van het Analamazoatra-reservaat, dat deel uitmaakt van het Andasibe-Mantadia National Park.

De ruime kamers zijn eenvoudig maar stijlvol, met strakke lijnen en heldere accentkleuren. Moderne gemakken zijn onder meer een eigen badkamer met warme douches, kachels voor koele winteravonden, oplaadpunten in elke kamer, minibar, satelliet-tv en WiFi is beschikbaar bij de receptie en het restaurant.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Airco
Badkamer
WIFI op de kamer

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht Nederland - Madagaskar
 • 1 koffer ruimbagage
 • 1 stuks handbagage
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer ter plaatse
 • 14 overnachtingen in 2 pers. kamer
 • Ontbijt
 • Diner op zondag
 • Programma zoals omschreven
 • Excursies en entreegelden zoals omschreven
 • Binnenlandse vlucht
 • Lokale gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer € 495,-
 • Visum en toeristentax
 • Optionele excursies en evt. entreegelden
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgave
 • Evt. Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

Het zal een gecombineerde groep zijn van singles en 30+

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort die nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit Madagascar.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele reisinformatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/madagascar/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Dorien Kleine Rammelkamp

Reisleider Beter Uit sinds 2018.

In welke landen ben je geweest?

Israël, Kreta, Cuba, Madeira en Ierland.

Wat maakt reizen met Beter UIt zo fijn?

Het samen beleven van diverse activiteiten en met elkaar kunnen spreken over wat een ieder persoonlijk bezig houdt, maken dat er snel een binding met de reisgenoten ontstaat. Ik blijf mij verwonderen over hoe snel een groep onbekenden een hechte band met elkaar kan krijgen en de mooie vriendschappen die daaruit kunnen ontstaan. Dit maakt voor mij het reizen met Beter Uit zo bijzonder.

Waarom is de missie: Samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Door dagelijks met elkaar stil te staan in wat ons allen bindt, namelijk ons geloof, en dagelijks met elkaar mooie activiteiten te beleven, ontstaan mooie verbanden. Je leert elkaar ‘echt’ kennen en dit levert mooie, diepgaande, gesprekken op. Juist door deze verbinding wordt jouw reis meer dan een reis. Samen met de inzet van iedere deelnemer wil ik jouw reis onvergetelijk maken.