Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Madagaskar, land van maki’s en baobabs

15 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagaskar, het rode eiland, een continent op zich. Stap in de fascinerende wereld van kameleons, ringstaartmaki’s en indri’s. Tijdens deze 15-daagse rondreis genieten wij van alles wat God geschapen heeft. We ontdekken unieke flora en fauna, die alleen op Madagaskar te vinden is, in de Nationale Parken Isola en Ranomafana. We genieten van de stilte met enkel het geluid van fluitende vogels en dieren uit de jungle. Het landschap is ontzettend gevarieerd, van hooglanden met slingerende wegen en rijstvelden tot savannevlaktes met cactussen en imponerende baobabs; van indrukwekkende bergen tot zandstranden. Ook ontmoeten we de lokale bevolking in één van de vele dorpen. Met elkaar voeren wij open en verdiepende gesprekken, wat voor een unieke verbinding zorgt. Ga mee op reis door Madagaskar en ervaar dit prachtige stukje Afrika!

 

Highlights

 • Boottocht over het Kanaal van Pangalanes
 • Nachthike bij Ranomafana Nationaal Park!
 • Wildlife spotten, van krokodillen, ringstaartmaki’s tot olifanten

Programma

Dag 1, dinsdag: Vlucht Amsterdam -  Antananarivo

Onze reis begint op Schiphol met een vlucht van Amsterdam (met overstap) naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, waar we later op de avond aankomen. Op de luchthaven worden we opgehaald en  naar ons hotel in Antananarivo gebracht.

 

Dag 2, woensdag: Antananarivo – Ankanin’ny Nofy

Na ons ontbijt vertrekken wij door het tropische landschap naar Brickaville, een plaats bekend om zijn suikerriet. Vervolgens per boot naar Ankanin’ny Nofy, “Huis van Dromen”. En dat is niets te veel gezegd. Let tijdens de boottocht goed op! Met een beetje geluk spot je namelijk een krokodil! In Ankanin’ny Nofy vind je lemuren in overvloed, maar ook kameleons, slangen en kikkers. Eenmaal aangekomen genieten wij van een zonsondergang aan zee. Bij een sterke stroming kunnen we zelfs haaien voor de ruige kust zien zwemmen! Hoe bijzonder is dat. We overnachten twee nachten in  Ankanin’ny Nofy.

 

Dag 3, donderdag: Kanaal van Pangalanes - Palmarium Reservaat – boottocht ‘Îles de coqs’

Wederom een dag vol natuur. Wij maken eerst een boottocht over het kanaal van Pangalanes. Kijk je ogen uit en ontdek de veelzijdige flora en fauna van de omgeving. Hoeveel unieke vogelsoorten spot jij? Het nationale symbool van Madagaskar is de “reizigerspalm”. Deze zien we overal langs het kanaal samen met vele raffia palmen, de zeldzame ‘olifantenoren’ en eucalyptus planten.

 

Na de boottocht bezoeken wij het Palmarium reservaat, gelegen op een schiereiland. Dit bijzondere natuurgebied zit vol prachtige geheimen. Langs verschillende wandelpaden verkennen wij het dichte woud en komen wellicht oog-in-oog te staan met een van de verschillende soorten lemuren of dansende sifaka’s. Houd je vingers binnenboord, want er zijn verschillende soorten zeldzame planten te bewonderen, waaronder ook vleesetende planten!

 

Deze mooie dag zit er nog niet op, want wij varen door per boot naar het kleine eiland ‘Îles de coqs’. Tijdens deze tocht gaan wij op zoek naar het zeldzame dier Aye Aye, het dier heeft één lange vinger waarmee hij insecten uit de bomen haalt.

 

Dag 4, vrijdag: Analamazaotra NP – Vakona privé-reservaat - Andasibe

Vroeg in de ochtend verlaten wij Ankanin’ny Nofy en reizen verder naar Andasibe. Hier bezoeken wij het Nationaal Park Analamazaotra. Na zonsopkomst moeten de verbaasd ogende indri-aapjes eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel bezorgt! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Daarnaast staat het park bekend om de meest exotische bloemen en planten en zijn er kleine meren waarin je een verfrissende duik kunt nemen. Ook verkennen wij het privé-reservaat Vakona. Wees voorbereid, want sommige grappige maki’s kunnen je bespringen. Ook bezoeken wij een krokodillen park, hier kun je deze krachtige dieren bewonderen, maar ook andere dieren waaronder ‘The Fossa’. We overnachten in Andasibe.

 

Dag 5, zaterdag: Andasibe – Marozevo reservaat - Antananarivo

Vandaag staat het Marozevo Reservaat op het programma, bekend als ‘Peyrieras’. Hier worden onder andere kameleons verzorgd en later in de natuur uitgezet. Maar er is veel meer te zien en te ontdekken, zoals vleermuizen, tenreks en unieke waterplanten. Wanneer wij terugkomen in Antananarivo is er even tijd om te relaxen voordat we weer verder op avontuur gaan. De komende twee nachten verblijven we in Antananarivo.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst of we bezoeken een lokale kerkdienst in Antananarivo. Wij zijn dankbaar voor alles wat wij meemaken en dat wij naar God’s Woord mogen luisteren. Rest van de dag is vrij.

 

Dag 7, maandag: Antananarivo – Antsirabe (pottenfabriek)

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt rijden we richting Antsirabe. Onderweg zien we de typisch modderige huizen, die de identiteit en de oorsprong van Madagaskar vertegenwoordigen. Voordat wij aankomen bij ons hotel, worden wij uitgenodigd bij een pottenfabriek. Hier zien wij hoe de typerende Malagassische potten van aluminium gemaakt worden. Leuk idee voor een souvenir. Wij overnachten in Antsirabe.

 

Dag 8, dinsdag: Antsirabe – Ranomafana NP

We rijden verder de natuur in op weg naar het Ranomafana National Park, bekend vanwege de 12 soorten lemuren. Het park werd opgericht om de gouden bamboe lemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. We vinden hier ook twee andere bamboe lemuur-soorten, evenals de veel grotere vari’s met hun oorverdovende contactroep, de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. De kleuren, geluiden en geuren spreken al je zintuigen aan. Wat een adembenemende schoonheid! In de avond maken wij nog een nachthike door dit prachtige park. Overnachting in Ranomafana. Wij kijken samen dankbaar terug op een dag vol bijzondere indrukken!

 

Dag 9, woensdag: Ranomafana –Isalo - Ranohira

Vandaag rijden wij richting Ranohira. Onderweg  ervaren we een indrukwekkende verandering van het regenwoud naar de droge regio van het zuiden, met een enorme aaneenschakeling van granietformaties genaamd de ‘poort van het zuiden’. We reizen naar het land van de Baras die tot een van de meest originele etnische groepen van Madagaskar behoren. Grassteppen worden onderbroken door imposante rotsen en rivieren en kleine dorpjes die onder mangobomen liggen. Voorbij de ‘Hoed van de bisschop’, een heilige plaats voor de inboorlingen, bereiken we het vrijwel boomloze plateau van Ihorombe, de stad Ranohira in het Isalo-gebergte. We overnachten de komende twee nachten in Isalo.

 

Dag 10, donderdag: Ranohira

Wij hebben een geweldige start van de dag met een wandeling tussen de zandsteenformaties van het Isalo-gebergte. Het berglandschap van ruige kloven en eroderende rotsen in alle verschillende kleuren laat een grootse indruk achter. Aan het einde is er verkoeling in het natuurlijke zwembad met water uit een bergbron. Verfrissend en puur!

 

Dag 11, vrijdag: Ranohira – Reniala reservaat - Ifaty

Onderweg naar Ifaty stoppen wij bij het Reniala reservaat. Reniala is in 1997 opgericht met het doel om van een primair bos een beschermd reservaat te maken; met succes! Het bos werd voorzien van een aantal voetpaden,  maar verder is het ongemoeid gebleven. De naam ‘Reniala’ betekent in het Malagassisch ‘Moeder van het Woud’ en slaat op de baobab, die hier veel voorkomt. Ook komen er vele vogelsoorten, gekko’s en kameleons voor. Met wat geluk kom je de zeldzame stralenschildpad en spinschildpad tegen! De komende drie nachten verblijven wij in Ifaty.

 

Dag 12, zaterdag: Vrije dag in Ifaty (excursies exclusief)

Vandaag heb je vrije tijd te besteden in Ifaty. Dit authentieke vissersdorpje met haar idyllische stranden is de perfecte plek om even uit te rusten van de reis. Maar ook als je geen strandliefhebber bent, is er genoeg te ontdekken. De azuurblauwe zee nodigt uit om de onderwaterwereld te verkennen: snorkelend of duikend (exclusief).  

 

Het uitgestrekte strand nodigt uit voor een ontspannende wandeling. Je passeert kleine Vezo-vissersdorpen waar de vissers hun houten prioques na de vangst parkeren. Ook kun je het woestijnachtige stekelwoud (entree exclusief) verkennen. Dit woud bestaat uit bijzondere plant- en boomsoorten, zoals didiëraceeën, euphorbia’s, baobabs en pachupodiums.

 

Dag 13, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst of we bezoeken een lokale kerkdienst in Ifaty. We maken God groot en danken hem voor alle mooie belevenissen van de afgelopen week.

 

Dag 14, maandag: Ifaty – binnenlandse vlucht naar Antananarivo

En dan zit deze bijzondere reis er op. We vertrekken richting het vliegveld van Toliara. Vanaf hier hebben wij een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Antananarivo. Hier gaan wij naar een lokale markt, waar de eventuele laatste handgemaakte souvenirs ingeslagen kunnen worden. Optioneel kun je nog een stadstour maken (exclusief). Vervolgens breekt de laatste avond van onze onvergetelijke reis aan. Overnachting in Antananarivo.

 

Dag 15, dinsdag: Antananarivo - Terugreis

Vroeg uit de veren voor de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam. Nagenietend van onze prachtige rondreis door Madagaskar en gezegend door schepping en Schepper!

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-8-2020
Single
Maarten Vroegindeweij
Volgeboekt
3.225,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht van Amsterdam – Antananarivo v.v., met overstap, incl. heffingen
 • Binnenlandse vlucht Toliara - Antananarivo
 • Eén stuks ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele (mini) bus met airconditioning
 • 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en 7 keer diner
 • 2 keer lunch op zondag
 • Excursies en entrees volgens programma
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 350,-
 • Overige lunches en diners
 • Optionele excursies en entrees
 • Fooien
 • Visum
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Paspoort en visuminformatie

 • Je paspoort dient nog na vertrek uit Madagaskar nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Een visum is verplicht. Je dient dit zelf regelen via de ambassade of een bemiddelingsbureau.

 

Vaccinaties

 • Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2

Antananarivo

Hotel Chalet des Roses

1 nacht

Dag 2-4

Ankanin’ny Nofy

Palmarium Hotel

2 nachten

Dag 4-5

Andasibe

Hotel Feon’ny Ala

1 nacht

Dag 5-7

Antananarivo

Hotel Chalet des Roses

2 nachten

Dag 7-8

Antsirabe

Couleur Café

1 nacht

Dag 8-9

Ranomafana

Le Grenat Hotel

1 nacht

Dag 9-11

Ranohira

Isalo Ranch

2 nachten

Dag 11-14

Ifaty

Club Bamboo

3 nachten

Dag 14-15

Antananarivo

Hotel Chalet des Roses

1 nacht

 

 

Totaal

14 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

26 mei volgt later.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

25-08-2020

Amsterdam

Parijs

08:00

09:25

KL1229

25-08-2020

Parijs

Antananarivo

10:40

22:15

AF934

08-09-2020

Antananarivo

Nairobi

16:25

19:50

KQ257

08-09-2020

Nairobi

Amsterdam

23:50

07:10*

KL566

*aankomst voldgende dag

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

26 mei stond gepland voor zaterdag 9 mei maar is tot nader order geannuleerd.

25 augustus staat gepland voor zaterdag 8 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief