Luxemburg: dichtbij huis in t buitenland

Dichtbij en toch echt het gevoel in het buitenland te zijn? Dan is Luxemburg een prima keus!
In een land zo groot als Drenthe is het volop genieten van prachtige, afwisselende natuur. Daarnaast zijn er tal van eeuwenoude en sfeervolle stadjes en steden, die een zeker een bezoek waard zijn. Vergeet niet om op zoek te gaan naar oude burchten en ruïnes, vaak gelegen op de top van een Ardenner heuvel. Luxemburg ligt tussen z’n buren, België, Frankrijk en Duitsland. Door die ligging is het een uitstekende uitvalsbasis om ook die landen te bezoeken. Kortom, een afwisselende vakantiebestemming waar het goed toeven is met Beter Uit.

Informatie over Luxemburg

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, is een land in West Europa, grenzend aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² (vergelijkbaar met de provincie Drenthe) en iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie.
Het noorden hoort tot de Ardennen, is heuvelachtig en bosrijk met daartussen diep uitgesleten rivierdalen. Meer naar het zuiden is het landschap golvend en de grond vruchtbaar. Deze grote variatie in heuvels, bossen en dalen maakt Luxemburg tot een populaire vakantiebestemming. Naast die rijke natuur biedt het land ook volop historische en gezellige stadjes, zoals Echternach, Clervaux en Vianden. Verspreid in het land liggen middeleeuwse burchten en ruïnes. Vergeet niet om Luxemburg stad te bezoeken, de hoofdstad heeft een fraai gerestaureerd centrum en in het Palais Grand-Ducal zetelt nog altijd de Groothertog .