Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kleurrijk Colombia

17 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Er zijn maar weinig landen in de wereld zo divers als Colombia. Van tropische stranden tot groene regenwouden in het binnenland; van kleine pittoreske plaatsjes tot grote metropolen. En overal waar je reist, ontmoet je de vriendelijke bevolking die de tradities hoog houden. Wist je dat Colombia een christelijk land is? Het christelijke geloof is overal voelbaar. Hoe mooi is het om samen met medechristen op reis te gaan en het geloof te beleven met de lokale bevolking. Dit is samen geloven, samen beleven pur sang!

 

De 15-daagse reis begint in de hoofdstad Bogota. Via koloniale dorpjes als Villa de Leyva en Barichara gaat de reis naar de  zogenaamde koffiedriehoek van Colombia, waar je de hoogste palmbomen ter wereld ziet. De kleurrijke stad Cartagena slaan we uiteraard niet over. Door de straatjes met gekleurde huizen slenteren is een favoriete bezigheid. Op iedere hoek van de staat is er wel wat te bleven! De reis eindigt op Isla Baru, een tropisch eiland voor de kust van Cartagena.

 

Tijdens deze afwisselende reis vol religie, cultuur en natuur, kun je talloze activiteiten doen. De perfecte combinatie voor een prachtige reis!

Programma

Dag 1, dinsdag: Bogota

Met een rechtstreekse vlucht landen we begin van de middag in de hoofdstad Bogota.  De chauffeur en Nederlandssprekende gids staan al op ons te wachten en brengen ons naar het hotel nabij het centrum van de stad. Degenen die nog zin hebben, kunnen vast op ontdekking gaan. Bijvoorbeeld naar de wijk La Candelaria, een wijk vol koloniale huizen met veel smalle en steile steegjes. Sla dan vooral een bezoek aan Plaza Bolivár niet over, vernoemd naar de beroemde vrijheidsstrijder Simon Bolivár, in het hart van de stad.

 

Dag 2, woensdag: Bogota – Villa de Leyva

We verlaten de stad en reizen in minder dan een uur naar een van de meest bijzondere kathedralen van de wereld: de zoutkathedraal van Zipaquirá. Deze kathedraal werd ondergronds uitgehouwen door de mijnwerkers en in 1995 ingewijd. Op zondagen worden er nog steeds missen en vieringen gehouden. Daarna reizen we door naar Villa de Leyva, een prachtig koloniaal plaatsje waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan met witte huisjes en smalle straatjes met kinderkopjes.

 

Dag 3, donderdag: Villa de Leyva

Het fotogenieke dorp, Villa de Leyva, is in 1954 uitgeroepen tot nationaal monument en wacht om verkend te worden!  In 1572 is het dorp ontstaan en vandaag de dag ziet het er nog steeds uit zoals het ontworpen is. Geweldig om door heen te wandelen. De gids vertelt ons alles over de geschiedenis. In de middag maken we een wandeling naar Mirador Sagrado Corazon, voor een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het dorp. Tevens staat daar een groot beeld van de Heere Jezus die uitkijkt over de stad.

 

Dag 4, vrijdag: Villa de Leyva – Barichara

Wederom reizen we naar een prachtig koloniaal dorp, Barichara, waarvan gezegd wordt dat het het mooiste dorp van Colombia is: ervaar het zelf! Onderweg genieten we van het prachtige landschap en maken we voldoende stops. Na aankomst in Barichara is er voldoende tijd om te ontspannen bij het zwembad of alvast het dorp te verkennen.

 

Dag 5, zaterdag: Barichara

Met een vrolijk gekleurde tuk tuk maken we een rondrit door Barichara en rijden langs de witte en gekleurde huisjes, de kathedraal  Capilla de Jesús en de kerk Santa Barbara. ’s Middags is er optioneel de mogelijkheid deel te nemen aan een avontuurlijke activiteit: raften, parapenten of ziplinen. Voor de echte durfals! Voor degenen die liever met de beide voetjes op de grond blijven, is het mogelijk een wandeling  te maken naar Guane. Ga aan het einde van de middag naar het uitkijkpunt El Mirador. Hier is het uitzicht bijzonder mooi. Als de zon ondergaat achter het verre Andes gebergte zijn de kleuren wonderschoon.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. Het is ook mogelijk een dienst bij te wonen in een van de kerken van Barichara. De rest van de dag is er geen programma.

 

Dag 7, maandag: Barichara – Salento

We maken een binnenlandse vlucht van Barichara naar Pereira met aansluitend een transfer naar Salento. Daarna is er tijd om even bij te komen en te genieten van een goede maaltijd.

 

Dag 8, dinsdag: Salento – Valle de Cocaro

Met een jeep, die Willy’s worden genoemd, rijden we naar de Valle de Cocora. In deze vallei staan de hoogste palmbomen ter wereld die wel tot 60 m. hoog kunnen worden. Het zijn de nationale bomen van Colombia en sinds 1985 beschermd. Bijzonder om te zien! We maken een prachtige  avontuurlijke  tocht door de jungle en nevelwoud, waarbij we rivieren oversteken en via hangbruggen over de vallei lopen. De vijf uur durende tocht eindigt bij de Valle de Cocaro.

 

Dag 9, woensdag: Salento – Santa Martha

Salento staat bekend om de koffieplantages en wordt ook wel de koffiedriehoek genoemd. Deze morgen bezoeken we een koffieplantage en krijgen uitleg over hoe de koffiebonen in jouw dagelijks kopje koffie veranderen. Aan het einde van de dag reizen we terug naar Pereira voor de binnenlandse vlucht naar Santa Martha. We overnachten in een fijn hotel aan het strand.

 

Dag 10, donderdag: Tayrona National Park

Naar Tayrona National Park gelegen aan de Caraïbische kust. We maken een prachtige wandeling langs tropische stranden en door regenwoud. Als we geluk hebben zien we apen en leguanen. Vergeet zeker je zwemkleding niet, want uiteraard is er tijd om een duik te nemen in het turquoise water.

 

Dag 11, vrijdag: Santa Martha

Vandaag een dag om wat rustiger aan te doen. Heerlijk relaxen aan het strand of toch liever het stadje bezoeken? De keuze is aan jou!

 

Dag 12, zaterdag: Santa Martha – Cartagena

We rijden naar de sfeervolle en kleurrijke stad Cartagena. In de koloniale tijd was Cartagena een belangrijke havenplaats voor de Spanjaarden. De vele prachtige koloniale gebouwen herinneren aan die tijd! De komende dagen is er tijd genoeg om deze stad te ontdekken! Ga ook zeker in de avond de stad in, want dan verandert het centrum in een Caribisch spektakel; er is altijd wel ergens een optreden op straat met dans of muziek.

 

Dag 13, zondag: Cartagena

De reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in een van de kerken van Cartagena. Ook worden er kerkdiensten op straat geven. Samen geloven, samen beleven. In de middag kunnen we helpen bij een project van de kerk die mensen in de arme wijken van Cartagena helpt.

 

Dag 14, maandag: Cartagena

’s Morgens maken we een stadstour met een lokale gids door Cartagena langs de hoogtepunten: de kerk van Santo Domingo, het Plaza de Bolivar, Torre del Reloj en de kerk van San Pedro Claver. ’s Middags is er voldoende tijd om zelf de kleine straatjes met gekleurde balkonnetjes te ontdekken. Dit deel van de stad staat op de lijst van Unesco Wereld Erfgoed.  Sla ook zeker de wijk Getsemani niet over. Een nog authentieke wijk aan de rand van het centrum met veel street art en muurschilderingen.

 

Dag 15, dinsdag: Cartagena – Isla Baru

We laten Cartagena achter ons en schepen in op een bootje welke ons naar las Islas Rosarios (Rosario eilanden) brengt.  Deze eilandengroep ligt vlak voor de kust van Cartagena; een fijne plek om de vakantie op een ontspannen manier af te sluiten. Optioneel kun je duiken en snorkelen. De onder waterwereld is zeer divers; zeesterren, papegaaivissen, kleine haaien, zeepaardjes  en andere exotische vissen zijn te bewonderen.

 

Dag 16, woensdag: Cartagena – Amsterdam

Deze morgen nog een laatste duik in zee om daarna afscheid te nemen van Colombia. Eind van de morgen vliegen we terug naar Amsterdam.

 

Dag 17, donderdag: Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Met een koffer vol indrukken en nieuwe vriendschappen keren we huiswaarts.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
28-7-2020
Single
Joost Beekman
Te boeken
3.298,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht met KLM Amsterdam-Bogota en Cartagena-Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar
 • 15 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids of Engelssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 720,-
 • Lunches (m.u.v. de lunch op zondag) of overige maaltijden
 • Optionele excursies:

        Duiken Usd  116,-

        Snorkelen Usd  75,-

        Parapenten Usd 45,-

        Raften Usd 40,-

        Ziplinen Usd 30,-

 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 16 personen.

Paspoort

Voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn!

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2

Hotel Casa de la Vega

Bogota

1 nacht

Dag 2-3

Hotel Posado de San Antonio

Villa de leyva

2 nachten

Dag 3-6

Hotel Mision Santa Barbara

Barichara

3 nachten

Dag 6-8

Hotel Salento

Salento

2 nachten

Dag 8-11

Boutique hotel Casa Carolina

Santa Matha

3 nachten

Dag 11-14

Hotel 3 Banderas

Cartagena

3 nachten

Dag 14-15

Baru Playa Eco Resort

Isla Baru

1 nacht

 

 

Totaal

15 nachten

 

Vluchtinformatie volgt later

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op 28 juli staat gepland voor zaterdag 11 juli.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief