Over deze reis

Jongerenreis Israël

Altijd al eens naar Israël willen reizen? Dit is je kans! Ook dit jaar organiseert Beter Uit een reis in de zomervakantie naar het Beloofde Land, speciaal voor jongeren. Hoe gaaf is het om te zien waar de Heere Jezus heeft gewoond, geleefd en Zijn wonderen heeft verricht. Alle hoogtepunten komen langs: het meer van Tiberias, Nazareth en Jeruzalem. Natuurlijk zit je niet stil en onderneem je tal van activiteiten. Wat dacht je van raften op de Jordaan rivier? Ga mee!

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

MA: Amsterdam – Tel Aviv – Nes Ammim

Op Schiphol ontmoet je je medereizigers en samen reis je naar de hoofdstad van Israël. In Tel Aviv staat de gids al op je te wachten en brengt je naar Nes Amim. Nes Ammim is een bijzondere kibboets in het noorden van Israël. De naam Nes Ammim betekend ‘teken voor de volkeren’ en komt uit Jesaja 11:10. Het is een christelijke kibboets met een internationale gemeenschap van vrijwilligers met het doel om mensen te verbinden door met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken en te leren. Mensen met verschillende culturen, religies en achtergronden komen hier samen om te wonen, te werken en te bidden, in verdraagzaamheid en respect voor elkaar.

dag
2

DI: Akko - Rosh Hanikra - Nazarath Village

De eerste dag om van het mooie Israël te genieten. We rijden naar Akko, een oude havenplaats met mooie overblijfselen uit de tijd van de kruisvaarders met ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Durf jij het aan deze gangen te verkennen?
Na de lunch rijden we nog noordelijker naar de grotten van Rosh HaNikra. Met een kabelbaan ga je naar beneden de grotten in. Heel bijzonder om door de grotten zo vlak aan zee te lopen. Om écht te begrijpen hoe het leven in de tijd van Jezus eraan toe ging, is een bezoek aan Nazareth Village een must. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in het leven van Jezus. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf- en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht bekijken we de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. In de namiddag terug naar Nes Ammim, daar krijg je een rondleiding over de kibboets en ontmoet je enkele jongeren die daar wonen. Heel interessant om hun levensverhaal te horen en samen in gesprek te gaan over je geloof.

dag
3

WO: Banias - omgeving meer van Galilea

Vandaag staat een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen op het programma en wordt de Bijbel levend
Vanuit de kibboets rijden we door de Golan hoogvlakte naar Banias, waar de oorsprong van de rivier de Jordaan ligt. Hier staat een spannende activiteit op het programma: Raften op de rivier. Soms zal de rivier wild zijn, en andere momenten wat rustiger. Maar spectaculair is het zeker!
’s Middags gaan we wederom het water op: we maken een boottocht over het meer van Galilea, net als Jezus vaker heeft gedaan.
Bij de Berg der Zaligsprekingen sprak Jezus de Bergrede uit. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen van Jezus (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving. Dan naar Kapernaüm, Petrus’ thuisbasis en een belangrijke stad voor de Heere Jezus. Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de ruïnes van zijn huis en de synagoge. We overnachting in Tiberias, een kleine stad aan het meer van Galilea.
Tijdens de dag zijn er natuurlijk momenten dat we samen stil staan bij Zijn Woord.

dag
4

DO: Rivier de Jordaan - Gan Hashlosha - Olijfberg - Gethsemane

We checken vandaag uit om op te gaan naar Jeruzalem. Maar eerst is er tijd voor ontspanning! We rijden naar Gan Hashlosha waar we warmwaterbronnen vinden, middenin de mooie natuur. Ga zwemmen in het heerlijke water of maak een wandeling in de omgeving. Opgefrist gaat de tocht verder richting Jeruzalem. Maar eerst nog een stop op de plaats waar Jezus is gedoopt door Johannes, Qasr Al Yahud. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. We rijden naar de Olijfberg toe om een prachtige eerste blik op de stad te hebben en wandelen daarna naar Gethsmane vanwaar we met de bus naar het hotel rijden.

dag
5

VR: City of David - Yad Vashem – - Sabbath

De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Op deze archeologische opgraving verken je de ondergrondse gangen, waaronder een watertunnel gebouwd door koning Hizkia. Om beter te beseffen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd, brengen we vanmorgen een bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum staat in het teken van de Joodse slachtoffers en hun redders. Het hele museum laat een diepe indruk op je achter. Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is. Het is goed om te herdenken, dankbaar te zijn voor onze vrijheid, en te bidden voor vrede.

Vandaag is het begin van de sabbatdag, als er tijd is zijn we aan het einde van de dag bij de Westelijke Muur, een overblijfsel van de tweede Joodse tempel. Het gebedsgedeelte van de muur is binnen het Jodendom de Heiligste plaats. Wij kennen dit gedeelte als de Klaagmuur. Op vrijdagavond bereiden de Joden zich hier voor op de sabbat met speciale gebeden die bekend staan als Kabbalat Shabbat.

dag
6

ZA: Oude Stad - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen bij de Klaagmuur! Vervolgens loop je over de Via Dolorosa – letterlijk in de voetsporen van Jezus – de Oude Stad van Jeruzalem binnen. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, (de moeder van Maria) op de plaats waar Maria zou zijn geboren. We komen uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf bekijken.


Mattheüs 28:5-6
De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

dag
7

ZO: Vrije dag

Je reisleider organiseert een bijeenkomst of je bezoekt een lokale kerk. Lunch is inbegrepen.

dag
8

MA: Ein Gedi - Dode Zee - Massada - Kfar Hanokdim

We verlaten Jeruzalem en rijden naar het zuiden. Eerst stoppen we bij we bij Ein Gedi, de grootste oase van de Negev woestijn. Hier verschool David zich toen hij op de vlucht was voor Saul. We maken een mooie wandeling in dit natuurgebied.

Na deze tocht neem je een duik in de Dode Zee. Nou ja, een duik? Dobberen…..door het vele zout en mineralen in het water kun je alleen maar drijven in deze zee.

De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaan we naar boven. Hier komt het verhaal van de moedige Zeloten en hun strijd tegen de Romeinen tot leven.
Tot slot rijden we door naar ons overnachtingsadres in de woestijn: een bedoeïenenkamp. Hier dompelen we ons onder in het leven in de woestijn : kamelentocht, kampvuur onder de sterrenhemel, ga op schorpioenentocht en geniet van de prachtige zonsopkomst.

dag
9

DI: Kfar Hanokdim - Tel Aviv - Amsterdam

Met een traditioneel bedoeïenenontbijt sluit je dit avontuur af. Vertrek naar de luchthaven waar het vliegtuig naar Amsterdam al klaarstaat. De reis zit erop maar de mooie herinneringen zullen altijd blijven!

Accommodaties

kibbutz Nes Ammim***

Nes Ammim, Israël
Ness Amim Hotel is een gastvrije accommodatie met 48 gastenkamers en 8 appartementen omgeven door grasveld en tuin. De hotel kamers zijn comfortabel en voorzien van airco, televisie, telefoon, minibar en een eigen badkamer.
Het hotel heeft een zwembad (seizoensgebonden), een speeltuintje, voetbalveld en gratis wifi in de lobby en de diverse zaaltjes.
Er worden koshere maaltijden geserveerd. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen over de kibboets.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Hotel Astoria***

Tiberias, Israël
Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee

Royal Wing Hotel ***

Jeruzalem, Israël
Een mooi 3-sterrenhotel waarvan de kamers volledig zijn gerenoveerd. Het hotel ligt op slechts 1.5 kilometer afstand van The Second Temple Model Jeruzalem en is gunstig gelegen t.o.v. het openbaar vervoer.

Elke kamer is voorzien van airco, telefoon, bad en/of douche en een haardroger in de badkamers. zowel het ontbijt als het diner worden in de gezellige eetzaal geserveerd. als hotelgast kunt u gebruik maken van het binnenzwembad. Verder is een gezellige lobby waar u een drankje kunt drinken en zijn er een paar gezellige winkeltjes.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
In de kamer
Badkamer
Telefoon

Kfar Hanokdim

Kfar Hanokdim, Israël
In de woestijn van Judea ligt in een groene oase het Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Restaurant

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Bagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • 1 overnachting in bedoeïenentent
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma (excl. Dode Zee)
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag 460,-
 • Entree Dode Zee
 • Overige lunches
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2.50 per factuur

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/israel/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Hannah Kuijper

Reisleider Beter Uit sinds 2023

In welke landen ben je geweest?

Israël, Polen, Hongarije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Tsjechië, Zwitserland en Luxemburg.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Het is erg leuk om veel verschillende mensen te leren kennen die allemaal hun eigen verhaal hebben. Ik vind het belangrijk om hieraan aandacht te geven en dat er een goede sfeer heerst in de groep. Daarnaast houd ik heel erg van het ontdekken van nieuwe plekken, maar ook vooral nieuwe culturen. Dit samen combineren is dubbel zo leuk.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Ik heb in Israël mijn geloof weer terug gevonden en weet dus dat reizen veel kan losmaken bij mensen. Dit vind ik mooi aan Beter Uit, dat reizen en geloof samen komen.